fredag 12 januari 2018

Femetta för SSK mot Vita Hästen

George Sörensen har varit sjuk och inlånade Emil Kruse som höll nollan i debuten skadade sig i samma match efter en pååkning och väntas enligt Rögles hemsida vara borta från spel i runt sex veckor (!).

Oroväckande såklart för SSK som haft det rörigt på målvaktsbackupfronten hela säsongen. Men segern blev det ändå för Södertälje, borta mot Vita Hästen med stora siffror också, 5-1.

Petter Hansson, backtalangen som haft det lite svårt att lyfta både här och där, fick nu äntligen jubla åt sitt första mål i SSK-tröjan. Har så mycket hockey i sig, man får ju hoppas att han ska våga ta det till sig och spela ut mer än han gör för tillfället. Kanske kan målet ge en extra skjuts.

Lustigt nog kom hans mål på första skottet i matchen, var ett direktskott från blå som ställde Pontus Sjögren i Vita hästens mål.

Lucas Carlsson är ju mer van vid måljubel, blev tvåmålsskytt redan under första perioden med sitt 0-2 och 0-3 mål.

0-2-målet kom bara tretton sekunder efter SSK:s första och efter första perioden bytte Hästen målvakt när man satte in Viktor Kokman i målet.

Thom Flodqvist, som ju även nätade mot Modo för en vecka sedan, stod för SSK:s fjärde mål i matchen. Målskyttet avslutades (hann in en reducering från hemmalaget däremellan) av Christopher Bengtsson halvvägs in i tredje perioden.

Thomas Valkvä Olsen som gjorde mål i 2018:s fyra första matcher i rad gick således mållös från fredagens match men var den som spelade fram 5-1 målet så assist blev det ändå.

Noterbart är att SSK hade en backdebutant på isen idag, Lucas Byhlin – med Hedemora som moderklubb, fostrad där och i Leksand men spelar numera i SSK J20 gjorde seniordebut. En kortis, fyra byten,totalt 2.17 blev det i istid för nittonåringen (som fyller 20 den 31 maj). Han var för övrigt ombytt mot Oskarshamn också men fick ingen speltid då.

Noteras kan också att det även blev totalt fyra byten och 01.55 i speltid för artonårige juniorbacken Daniel Ohlsson som därmed noterades för spel sin andra seniormatch i karriären. Daniel har Gnesta som moderklubb men har även fostrats i Järna och SSK.