söndag 19 februari 2017

Marginaler sökes...

Man kan ju inte påstå att Djurgården har marginalerna på sin sida direkt. Mot Skellefteå borta kom åttonde raka förlusten men av alla bittra förluster så var det här en av de allra bittraste kan jag tänka mig.

Efter en mållös första period av båda lagen gjorde Djurgården första målet. Ett mål som även var Niclas Bergfors första i DIF-tröjan då han höll sig framme på en retur.

Nu ska sägas att DIF fick ett domslut med sig här, en videogranskning avgjorde om det var mål eller ej och då Daniel Brodin knuffades in i Skellefteåkeepern Joni Ortio av en hemmaspelare så godkändes målet helt korrekt.

Så långt allt väl. En snabb kvittering i pp av Bud Holloway gav 1-1 inför tredje.  Där snodde Joakim Lindström pucken till synes väldigt enkelt av Markus Ljungh och satte iskallt 2-1.

Men reprisen visade att det målet inte borde ha kunnat göras, Lindström borde ha fått en tvåa för att han slog av Ljunghs klubba men det missade tyvärr domarna.

2-1-målet och frustrationen kring det hängde kvar i någon minut. Det räckte för att ge Skellefteå ett mentalt övertag vilket Jimmie Ericsson utnyttjade 31 sekunder efter Lindströms 2-1.

En sen reducering av Micke Ahlén – 2.14 kvar av tredje – gav DIF nytt hopp och så var det de här ej existerande marginalerna: Med bara tretton sekunder av ordinarie tid, sätter Linus Hultström en puck i målramen. Såklart…

Sedan var det slut. Åttonde raka förlusten inkasserad, ett föga smickande tangerat rekord i antal raka förluster.

Med åtta omgångar kvar har DIF tre poäng upp till KHK på sista play-in-chansen. Detta efter att även KHK förlorade sin match i omgången (mot Linköping) under lördagskvällen. Så play-in-chansen finns även om det börjar bli kärvt.