torsdag 8 december 2016

ANTON HOLM!

Däckad i går, här är några rader ett dygn senare angående en väldigt kort match i Västerås mellan VIK o SSK. Eller rättare sagt en väldigt kort del av matchen som (med utespelarögon)  kändes som en kul match i Västerås.

Det tog nämligen 50 minuter av hafs, dåligt självförtroende, tappade passningar, uppspel som kör fast och en parad av frustrerade skyttar - från båda lagen.

Sedan kom den. Matchen. Anton Holm special.

Lukas Zetterberg satte 1-0 i pp för Västerås. Med 12.22 spelat.
Sedan backade de hem.

SSK fick plötsligt fart framåt.

Sex minuter senare tar SSK Time out, plockar ut Sahlin (grym matchen igenom)

30 sekunder efter det kvitterar Anton Holm (1-1)- med 1.02 kvar att spela.

En minut in i förlängningen åker han ut för boarding

Och när han kommer in så tar det inte så lång tid innan han står för säsongens målvaktskrock så att Henrik Lundberg gick i dock.

Ingen utvsning dock. Och VIK-målvakten Lundberg reste sig och spelade vidare men ersattes i straffläggningen av Marcus Dahlbom.

Straffläggning.

Anton Holm först ut. Såklart.

Och gör mål.

Of course.

Även Lucas Carlsson gjorde ett fint straff mål.

Västerås Eddie Davidsson och Mikael Frycklund kunde inte få in pucken.

Bonuspinne till Holm... nä SSK såklart och kanske framför allt till Alexander Sahlin som landade på97,37 procent

Ska jag vara ärligt så var det VIK som var värda en seger - efter 50 minuter. Men SSK har inget att be om ursäkt för. Slutar man spela när man har gjort 1-0 får man suga i sig att det blir så här.

Anton Holm har varit ett SSK-ljus i mörkret hela säsongen. Att han trots det tidvis fick väldigt diskret med istid i någon slags bänkning känns bara mer och mer bisarrt.