onsdag 28 december 2016

AIK vs Björklöven 3-2 e förl - Ström i klubban men inte hos junioren

(Nils Höglander, nyss fyllda 16 och tvåmålsskytt. FOTO JESPER ZERMAN)

Tio minuters bra spel. Såg lovande ut. Sedan körde båda lagen fast och allra mest AIK där det var rejält med ström i klubban hos flera av spelarna.

Björklöven tuggade sig in i matchen, var det bättre laget i period två och tre men tyvärr säger inte det så mycket då det var rätt risigt spel även från gästernas håll.

Funderade ett tag på om det var elakt att skriva att jag satt och dunkade pannan i bordet… men sedan hörde jag hur Gozzi såg på matchen (lyssna på intervjun så förstår ni) och ja. Vi såg väl samma match.

Kramp. Stelt. Mycket vilja men lite utdelning. Från båda håll. Och en fantastiskt rolig sextonåring (nyss fyllda) som stod för både 1-0 och 2-1. Att Christian Sandberg sköt bonuspinnen till AIK genom att störta på mål, få iväg pucken och sedan flyga som en torped rätt in i målet med huvudet före förvånar väl ingen. Som den killen kämpar.

(Jubel efter att 2-0 tryckts in på andra returen. FOTO JESPER ZERMAN)

På frågestunden med fansen efteråt frågade någon ur publiken ”hur länge orkar du bära det här laget” och fick en förvånad min samt hur länge som helst till svar. Men det går ju inte.

Fler borde göra som just Sandberg föreslog vid samma forum – släppa det krampaktiga greppet om klubban och ha roligt där ute på isen. Som Nils kanske? Vilken spelglädje, vilken underbar respektlöshet. Grymt bra. Men samtidigt. Ska verkligen en junior som fyllt sexton vara bäst på isen?!

XXX

Här finns highlights från Cmore/TV4

Alltså videokollen efter 1-0. Vad var oklart? Mer än hur det kunde ta nästan två sekunder för Lövens målvakt att inse att pucken passerat innan han sedan kastade sig runt och försökte raka ut pucken? Kändes som onödigt lång väntan.

(Och hur var din jul? Nja, och din? FOTO JESPER ZERMAN)

XXX

AIK bytte målvakt redan efter 5.16 av matchen. Detta på grund av en skada på Kroselj som fick en puck på ett olyckligt ställe. Läkarkoll under torsdagen, därefter besked, berättade Gozzi (lyssna på eget inslag om skadorna). Linus Lundin kom in, hade ett par tuffa minuter men spelade sedan upp sig rejält och gjorde en fin match där han sannerligen räddade sitt lag flera gånger.

(Över 4 200 på plats fick två pinnar med sig hem. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK - BJÖRKLÖVEN 3-2 e förl  (2-1, 0-0, 0-1, 1-0)
MATCHEN:  MMM första tio. Sedan M för AIK och MM för Lövens insatser.
MÅLVAKTERNA: Gasper Kroselj, AIK 100% och Linus Lundin AIK 93,55 % samt Linus Fernström, Björklöven 86,96 %
PUBLIK:  4 218
DOMARE:  Johan Nordlöf

BÄST I AIK
MMM Nils Höglander,f
MM Linus Lundin, mv
M Christian Sandberg, f

(Christian Sandberg som sedan åkte med huvudet före, efter pucken, in i mål.. FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I BJÖRKLÖVEN:  Stefan Öhman, f och Kim Karlsson, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (04.02) Nils Höglander (Nicklas Heinerö, Oscar Steen)
1-1 (07.31) Jonas Emmerdahl (Kim Karlsson, David Lundqvist)
2-1 (08.51) Nils Höglander (Anders Eriksson, Stefan Johansson)

(Retrotröjor, från 1982 då AIK slog Löven och i den matchen blev svenska mästare. FOTO JESPER ZERMAN)