lördag 17 december 2016

AIK tog revansch

AIK kom med två plattmatcher i bagaget. Det fick SSK känna av i tredje matchen av fyra lagen emellan.

Jag gnällde ju en del i veckan över den sega energin som Gnaget visat nyligen och tydligen tyckte spelarna likadant då de snackade igenom just energinivåer innan matchen. Och sedan kom ut med fullt blås.

Christian Sandberg, glödhet sedan några veckor tillbaka, gjorde 1-0 redan efter 2.28. Ett par minuter senare låg 2-0 i målet. Men dömdes bort på grund av interference i målgården.
Men AIK hade ändå kopplat greppet och även om SSK:spelarna verkligen kämpade och slet så tog det till tredje perioden innan SSK tog över och dessutom var nära en kvittering.

Men fick se 3-1 i tom kasse istället. Daniel Olsson Trkulja såg Oscar Steen som elegant skarvade in pucken. Steen har verkligen varit så bra i höst. Enormt viktig kugge för Gnaget.

XXXXX

Nicklas Heinerö gjorde sin andra match. Och avgjorde med sitt första HA-måål för säsongen. Den killen har så mycket hockeypassion i sig. Fantastiskt.

XXXXX
Anton Holm fick chansen att kvittera för SSK tidigt i andra. Straff efter bara 23 sekunder av mittenperioden. Men pucken landade i bröstet på Gasper Kroselj.

Fredric Weigel hade en puck så nära mål som det går precis i inledningen av matchen.  Surt såklart för SSK när pucken gick igenom och förbi istället för in i mål.

XXXXX
Det går inte att klaga på energinivån hos SSK, som slet och rev och var på matchen igenom. Men passningsspelet haltar och samspelet. Ja var är det? Det håller liksom inte ihop och då blir det svårt.

SSK-AIK 1-3  (0-1, 0-1, 1-1)