fredag 11 mars 2016

Fördel Djurgården efter nattdramat på Hovet

(Bernhard Starkbaum har precis kapitulerat, 15.05 in i femte perioden och Lukas Vejdemo med tröja nr 44)kastar sig i famnen på Daniel Brodin. FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF - BRYNÄS 5-4  efter förlängning (3-1, 1-1, 0-2, 0-0, 1-0)

Marcus Sörensen, f, Matt Anderson, f,

BÄST I BRYNÄS:  Jacob Blomqvist, f, Terry Broadhurst, f och Jörgen Sundqvist, b.

(Segerkramsklump för DIF FOTO JOHAN SAHLÉN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0  (00.19) Patrick Thoresen (Marcus Sörensen, Linus Hultström)
2-0 (13.00) Daniel Brodin (Linus Hultström, Matt Anderson) Spel 5 mot 3
3-0 (17.14) Matt Anderson (Linus Hultström, Marcus Högström)
3-1 (17.33) Jacob Blomqvist (Terry Broadhurst, Mattias Nörstebö)

ANDRA PERIODEN
4-1 (00.44) Linus Hultström (Patrick Thoresen, Matt Anderson) Spel 5 mot 4
4-2 (02.57) Sondre Olden (Jacob Blomqvist, Terry Broadhurst)

TREDJE PERIODEN
4-3 (10.23) Jörgen Sundqvist (Adam Brodecki)
4-4 (13.26) Marc Zanetti (Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm)

FJÄRDE PERIODEN
-
FEMTE PERIODEN
5-4 (15.05) Lukas Vejdemo (Daniel Brodin, Emil Lundberg)

SKOTTEN I MATCHEN:  49-42  (19-5, 5-10, 9-8, 13-7)

(Emil Lundberg var en av många Djurgårdare som andades ut... här i kram med Daniel Brodin  DIF FOTO JOHAN SAHLÉN)

UTROPSTECKNET!
Genidraget! Fanns många utropstecken i den här matchen men allra högst smäller Daniel Brodin och hans eleganta passning bakom ryggen som ställde Brynäs och lämnade öppen yta för Lukas Vejdemo, junioren, att ta plats, lägga pucken till rätta och lyfta in segermålet med en backhand.
Brodin hade två tydliga uppgifter under matchen. Stå och röja framför Starkbaum alternativt tjuva och reptilsnabbt sticka iväg från båset mot vilket han gjorde gång på gång framför allt under de två sista perioderna.
Med tjuva menar jag att han stod beredd att sticka redan innan DIF vänt spelet, när det var ett 50-50 läge i en Brynäspress och DIF behövde något som bröt av. Och till slut gav det utdelning av högsta slag.

FRÅGETECKNET?
Det mentala spelet … eller momentum som Leif Boork skulle ha sagt.  För det var mentala meltdowns och chockhöjningar om vartannat. Djurgården hade ju 3-0, gjorde första målet efter nitton sekunder. Ökade på till 4-1 bara 44 sekunder in i andra perioden. Såg ut att fullkomligt mosa Brynäs.
Så blev det ju inte och hur är det ens möjligt att tappa spelet, målen, självförtroendet och segern???? i det läget? Bara i hockey…. Brynäs som borde ha varit modstulna, som borde känna sig körda efter tidiga 1-4 underläget i matchen blev bara mer taggade ju bättre det gick för Djurgården där och efter att Jörgen Sundqvists 4-3 reducering godkänts efter videokoll var plötsligt Brynäs ensamma i förarsätet under tredje perioden Nu räckte inte det men ändå! Brynäs vara bara lite otur ifrån en monstervändning. Bara i hockey ….