torsdag 8 oktober 2015

Femte raka hemmasegern. Av fem möjliga.

(Ett mål och två assist. Emil Lundberg hade en helkväll mot Timrå. FOTO JESPER ZERMAN)

Femte raka hemmasegern. Av fem möjliga. Oj. Det är riktigt bra AIK. Detta trots att matchen mot Timrå var allt annat än bra från AIKs sida sett över 60 minuter.

AIK började bra men hade svårt att utnyttja sina chanser i första perioden. I andra, var det … ja rejält risigt spel, inte minst från pausen och tio minuter framåt.

(Per Hallin jublar tillsammnans med lagkompisarna efter 1-2. Sedan var det slut på det roliga. FOTO JESPER ZERMAN)

Timrå gjorde två mål där men kunde lätt ha gjort tre, fyra till.

AIK kan tacka Timrås bristande effektivitet och Robin Rahms följsamma spel som gjorde att blödningen stoppades efter Timrås andra mål.

Efter 2-2 kvitteringen- där Emil Lundberg först fick assist men där det sedan visade sig att han inte ens varit på isen när det målet gjordes – fick AIK på något sätt kontroll över såväl spelet som matchen.

BÄST I TIMRÅ:  Per Hallin, f

( Jonathan Andersson gasar på. FOTO JESPER ZERMAN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (09.30) Jonathan Léman (Emil Lundberg, Andreas Hjelm)

ANDRA PERIODEN
1-1 (10.33) Daniel Öhrn (Erik Lindhagen)
1-2 (12.03) Per Hallin (Simon Fernholm)
2-2 (16.56) Robin Kovacs (Oscar Steen,  Daniel Olsson Trkulja)

( Robin Kovacs styrde in Oscar Steens skott med klubban till 2-2. Sedan vände matchen tillbaka igen till AIK:s fördel. FOTO JESPER ZERMAN)

TREDJE PERIODEN
 3-2 (03.37) Emil Lundberg (Andreas Hjelm )
4-2 (05.58) Fredrik Hynning (Emil Lundberg)
4-3 (13.28) Nickolai Bryhnisveen (Per Hallin, Anton Wedin)
5-3 (59.22) Jonathan Léman. Mål i tom bur.

SKOTTEN I MATCHEN:  27-39  (10-9, 4-16, 13-14)

( Kovacs. FOTO JESPER ZERMAN)

UTROPSTECKNET!
Jonathan Léman! Många NHL-scouter på plats för att kolla in Jesper Bratt och Ulf Dahléns son Jonathan Dahlén som båda är odraftade då deras årgång är aktuella först till sommaren. Men det var en annan odraftad spelare, nämligen 18-årige backen Jonathan Léman som stod ut lite extra och även gjorde två mål – AIKs första och sista kasse!

FRÅGETECKNET?
Jag fick en fråga vad som hänt med Martin Ahnelöv som ju gjorde en bra försäsong men inte har spelat sedan dess. En koll med Anders Gozzi visade att den skada som Martin fick i slutet av försäsongen har dragit ut på tiden. Men senaste dagarna har han varit skadefri och är nu tillgänglig för spel.

Marcus Jonsson spelade inte heller mot Timrå. Här var det ingen skada utan det faktum att de har lite för många forwards och roterar spelare, sa Gozzi.

( Simon Fredriksson. FOTO JESPER ZERMAN)

Citatet
Vi får jobba jävligt hårt för våra mål. Och så är det för enkelt åt andra hållet. Det är tufft att behöva göra fyra-fem mål varje match, för att vinna i Hockeyallsvenskan.

(Frustrerade Timråtränaren Roger Forsberg till Sundsvalls Tidning efter matchen. Timrå hade greppet men lät det rinna ur händerna.)