torsdag 27 augusti 2015

DIF tog revansch, Mantas tog sin tredje raka seger.

(FOTO: Skärmdump från DIFHOCKEY.SE, För att se klippet  klicka HÄR)

Ingen Djurgårdsmatch i SVT i kvällens CHL-omgång heller trots att SVT hade förstaval av match.. Och jag hade inte ork/lust/råd att leta upp den Eurosportkanal där det sändes istället.

Men seger blev det för DIF. På Övertid. Djurgården som tappade en ledning till förlust på Globen med ikväll med sig seger och bonuspinne, efter att nyförvärvet Tomi Sallinen avgjort 43 sekunder in på sudden.

Det var dock Henrik Eriksson som inledde målskyttet i matchen med ett snabbt mål innan det ens hade gått tre minuter.

Så här gick det till enligt Djurgårdens hemsida:

”Efter en rensning av hemmalaget förde Sallinen in pucken i offensiv zon. Han fortskred sedan genom att skicka den över till Högström som sköt för att göra mål. Pucken gled långsamt mellan benen på Tomi Karhunen, och innan målvakten hann lägga beslag på pucken hade Henrik Eriksson skjutsat in den över mållinjen och givit Djurgården ledningen i matchen.

Tapparas Nick Plastino (fd Örebro om ni kanske minns) kvitterade dock halvvägs in i matchen. Linus Hultström (även han nyförvärv) gav DIF ledningen igen drygt sex minuter efter det (36.41.)  Men fick se Nick Plastino kvitterat igen efter drygt två och en halv minut.

En mållös tredjeperiod gav övertid. Där avgjorde alltså Sallinen efter 43 sekunder. Enligt DIFs hemsida efter att Sörensen lagt en passning ”rätt över till offensive zone till Sallinen som direktsköt in segerpucken i mål”

Djurgården har såhär långt spelat fem matcher. Vinst 7-1 mot Almtuna, förlust 0-1 mot Västerås, vinst 2-1 mot Skellefteå, förlust i CHL mot Tappara hemma med 2-4 och vinst borta mot Tappara i CHL med 3-2 på övertid.

Noterbart här är att Mantas Armalis har stått i mål i samtliga tre segermatcherna medan Tellan har stått då det blivit förlust mot Västerås och Tappara i Globen. Lite oväntat kanske får man väl säga.

Mantas utsågs för övrigt av lagkamraterna till den som jobbat bäst (jobbat som en häst kanske?)  i DIF i den här matchen och därmed den som skulle hålla tal och bära lagets huvudbonad.  Såg lite crazykul och överraskande ut på en och samma gång då det visade sig vara en … hästmask. (se bilden längst upp)