lördag 1 november 2014

"Vi måste bli tuffare framför mål och våga gå på mål mer"

(Linus Söderström. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Segern mot Asplöven i torsdags lovade gott men mot Almtuna var SSK tillbaka i gamla synder. Endast ett (!) skott på mål i första perioden är inte okej även om spelet, enligt målvakten Linus Söderström, var jämnare än 12-1 i skott låter.

Jag var i Gävle och skrev fotboll under eftermiddagen och hann tyvärr bara se halva tredje perioden på vägen hem.

Men... Upsala Nya Tidings grymma reportrar Daniel Meisels och Håkan Lundh var på plats och gav mig info om det viktigaste i matchen fram tills jag ramlade in i Metallåtervinning arena.

De berättade bland annat om två ruggigt bra räddningar av Linus Söderström, varav ett på ett friläge strax före Almtunas 2-0 mål. Söderström tog pucken där men tvingades sedan se pucken gå in mellan benen vid 2-0  målet.

Söderström var även omutlig vid ett tre mot ett läge i andra perioden, där pucken gick genom slottet, Emil Lundberg skulle bara raka in pucken så var Söderström där och tog den.

Jag tog ett snack med 193 centimeter långe 18-åringen Linus Söderström om matchen ("för mycket dippar det blev vi straffade för"), SSK:s spel just nu ("De gick in på mål och sköt, vi höll oss i hörnorna") , hans egen spelstil - med mera.

Klicka på inslaget så finns snacket där. Använder du mobil så klicka på youtubelänken här i stället.

(Copyright: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Som ni kommer märka finns det saker Linus gillar med SSK också "(När vi har skallarna påkopplade spelar vi riktigt bra").

Blev även lite snack om hur det gått totalt sett de tre första matcherna för DIF-lånet där Söderström ju bara släppt in tre mål på fem matcher (sista mot Almtuna kom i tom kasse), har ett GAA på 1,69 och en räddningsprocent på 93,90. Så in och lyssna!