onsdag 26 november 2014

Sörensen klev av efter fem minuter

(Marcus Sörensen klev av tidigt, oklart varför. FOTO JOHAN SAHLÉN/ARKIV)

DIF åkte till Jönköping där det blev förlust 2-3. Tredje förlusten på fyra matcher för övrigt.

Matchen verkar ha varit jämn på det mesta – utom på tekningar, där vann HV71 hela 30 stycken tek medan DIF vann 17. En liten detalj kanske men också en detalj som är betydelsefull då vunnen tek ger ett bättre läge att ta intiativ och styra spelet.

Skotten på mål slutade däremot 34-32, utvisningsminuter 2-4, tacklingar 9-10 för att ta några exempel på hur jämn matchen var i övrigt.

Nu såg jag inte matchen då jag skrev Brynäs Modo för TT i Gävle men det går ju att notera lite saker så här i efterhand ändå…

…på den positiva sidan:

Marcus Högström gjorde sitt fjärde mål för säsongen och är nu trea i interna poängligan med tolv poäng (4+8). Lite lustigt mål var detockså. Pucken studsar upp  luften verkar smälla i sargen och landar nere hos Högström som kan skjuta in 1-1 samtidigt som alla andra undrar var pucken tog vägen.

Det var en del gnäll på DIF-backen i början av säsongen, desto roligare nu att han ångar på och visar kritikerna att han kan betydligt bättre och faktiskt passar bra in i SHL.

**

Alexander Fällström har varit bra sedan han anslöt till laget tycker jag. Det verkar tränarna tycka också. Mot HV71 fick han spela 20 minuter och 45 sekunder. Vet inte om han täckte upp lite för Marcus Sörensen (se nedan) men ändå!

Sex skott på mål blev det, inget utanför och ett av skotte på mål gick i mål också , reduceringen till 3-2 i slutet av tredje? Alexander Fällström ser ut att bli ett bra tillskott  för DIF i vinter.

**

Robin Alvarez har fått mer speltid nu när det har gått bra, spelade 15.13 i dag men den här matchen typiskt nog utan att få iväg ett enda skott!

…på minussidan (utöver förlusten då…):

Marcus Sörensen spelade bara 5.11 sedan klev han av tidigt  andra perioden. DIF får hoppas att det inte var något allvarligt då Marcus Sörensen är som en sån lite Duracellkanin. Han kör och kör, har uppvaktats rätt  hårt höst jag har sett. Oklart vad som hände sedan dock, hittar inget om vad som skett med honom på kvällstidningarna eller SHL.se. Inte på DIF s hemsida heller.

Backen Philip Holm hade ovanligt låg istid han med, blev totalt 12.22…. vilket är drygt tio  minuters mindre speltid än vanligt. Står tyvärr inget om varför och om han klev heller.