AIK nollades av Löven

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK tog sin första trepoängare för säsongen i torsdags. Inför lördagsmatchen mot Björklöven borta var temat att ”komma in i ett stim”.
Men det gick ju inte alls.

Att skjuta flest skott är ingen garanti för en seger och AIK vann faktiskt skotten med 26-19 uppe i Umeå. Jag skriver faktiskt då AIK inledde med futtiga tre (!) skott på mål i första perioden.
Löven var inte heller på tårna men fick i alla fall i väg sex skott. I andra perioden sköt AIK tretton och hemmalaget fem skott. Men det var Björklöven som ironiskt nog tog ledningen genom Mats Lavander, efter 7.49 i andra.
Ett individuellt misstag i egen zon - som lämnade målvakten Alexander Hamberg övergiven-var enligt AIK:s hemsida orsaken.
Skotten i tredje 8-10, två kvalificerade målchanser i numerärt underläge och nytt mål för Löven 2-0, nu genom Stefan Öhman som bombar in pucken med 3.05 kvar till full tid.
Ska man hitta något positivt (sett till statistiken) så var Christian Sandberg riktigt bra vid tekningarna, 22 vunna av 27 tekade.
 Här finns ett sammandrag av matchen, från Viasatsport.se med mål och chanser.