fredag 22 augusti 2014

Silly season AIK - Hynning kvar i två säsonger till

(Fredrik Hynning fotad i vintras. FOTO WWW:HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Fredrik Hynning har fört diskussioner och även  tränat med AIK ett tag nu och under fredagen blev det klart att han förlängt kontraktet och blir kvar två säsonger till.

Så här säger sportchefen Daniel Rudslätt om detta på AIKs hemsida:


Fredrik har ett stort hjärta för klubben och besitter ovärderlig rutin för det här unga laget. Under en tioårsperiod har han spelat i vår högsta serie och självklart kommer han kunna fylla en minst lika viktig roll i allsvenskan. Dessutom har han en bred hockeykunskap som gör att han kan användas både som center och forward. Det ger en bra bredd till truppen

Tanken är givetvis att ett ungt AIK ska få in mer rutin. Hynning har fått gå ner i lön så man får väl anta att det finns en hel del klubbhjärta då han stannar kvar trots detta.

Så här säger han själv i samma pressmeddelande:

”Mitt förstaval har hela tiden varit AIK. Det är klubben jag är uppfostrad i och jag känner såklart väldigt mycket för hela föreningen. Jag har en stark tro på det lagbygge som görs nu och är övertygad om att vi är ett lag som kommer växa mycket under säsongen

Hynning sägs brinna av revansch inför säsongen och det får man ju hoppas då insatsen senast inte var av högsta klass. Det gällde i och för sig större delen av laget.

Han har tyvärr ett kroppsspråk ibland som gör att man blir lite fundersam och för AIKs skull hoppas jag att han kan utstråla mer revansch och energi än frustration och tidvis hängande huvud som var fallet i vintras.  Gör han det och får med sig laget i det hårda jobb som han är bra på när det är där fokus är , så är det en bra värvning.


Det jag dock undrar lite är var spetsen som man sa sig vänta in och vilja värva nu under hösten tagit vägen. Kan vara att man inte har så mycket pengar men ungdomlig entusiasm och bra karaktärer räcker inte hela vägen det måste in offensiv spets som man vet har ork och rutin nog att producera hela säsongen. (Eller i alla fall större delen av den).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Herregud.

Anonym sa...

Herregud.

Anonym sa...

Jag anser att det är ett tjänstefel att inte.ta in Sampa, .Hynning har ett stort AIK hjärta men det går inte att jämföra med Sampas. Han är den som axlade manteln efter Tärna som den spelaren med mest hjärta för klubben

Marie Hallman sa...

Anonym: Hm ja jag förstår vad du menar men jag vet inte om Sampa vill eller vad det är de inte kan enas om. AIK har ju förhandlat med honom så vilja har ju funnits i alla fall även om det ser kärvt ut nu.