fredag 8 augusti 2014

DIF-Luleå 5-2: Trukhno visade klass direkt

Så har då Djurgården inlett matchandet för säsongen – och inledde med  5-2 vinst mot Luleå uppe i Coop Arena.

Djurgårdens målskyttar i den ordning målen föll: Robin Alvarez (i spel 5-4), Henrik Eriksson, Jocke Eriksson (i spel 5-4),  och så tvåmålsskytten Vjatjeslav Trukhno som gjorde sitt andra mål i tom kasse.


(Ni kan se målen här )

Just Trukhno är ju lite rolig att se i gång direkt Det har funnits en del tveksamheter när han värvardes och det förstår jag då han var i det närmaste osynlig under förra säsongen i Luleå där han mest nötte bänk.

Men jag såg ”Slava” Trukhno spela i Asplöven innan det och killen har skills. Nu fick han en assist också på Henrik Erikssons mål. Bra om DIF nu lyckas använda honom på ett sätt där de kommer till sin rätt.

Mot Luleå var det Marcus Sörensen som spelade fram. Blir intressant att se om de kommer fortsätta spela tillsammans.

Kristian Näkyvä gjorde Luleås 1-1-mål i slutet av första, Dean Kukan reducerade till 2-5 i slutet av tredje.

Micke Tellqvist stod första två perioderna för DIF, Mantas Armalis kom som planerat in i tredje. (Enligt en 
intervju med Särkijärvi på DIF:s hemsida står Armalis hela matchen i morgon mot Asplöven) Daniel Larsson vaktade Luleåkassen matchen ut.



2 kommentarer:

P sa...

Angående Trukhno så har han ju väldigt respektabla siffror genom hela karriären förutom i Luleå. Så som du skriver så finns ju skillsen där någonstans. Tack för en bra blogg.

Marie Hallman sa...

P: Ja han verkar ha hamnat lite på kanten i Luleå och då är det ju inte helt lätt att göra sig själv rättvisa heller! förhoppningsvis får han bättre förutsättningar för det i DIF.
Tack själv för snälla ord och för att du läser :)