måndag 2 juni 2014

Hallå där Fredrik Sonntag!

(Fredrik Sonntag har lämnat SSK för spel i Almtuna. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Sommaren innebär ju en lite lugnare hockeyfas, så jag tänkte göra några hallå där lite här och där helt enkelt. Kommer lite som de kommer.

Först ut backen Fredrik Sonntag som efter tre år i SSK kommer spela för Almtuna kommande säsong. Klubbytet skedde i våras men jag hann inte riktigt med då så jag kollade läget lite nu.


Hallå där Fredrik,
… varför blev du inte kvar i Södertälje?
– Jag fick inget riktigt svar av dem så… min agent pratade med dem så det kändes inte så jättehett att vara kvar för mig, och kanske inte för dem att ha mig kvar heller. Så hörde Almtuna av sig. Jag åkte dit och hörde mig för och det kändes som det skulle passa mig bra så, sedan gick det ganska fort att bestämma mig. Det tog bara några dagar sedan bestämde jag mig för att flytta.

Hur känner du inför Almtuna?
– Det ska bli jättekul. Det känns jättebra allting. Det är ett jättebra gäng och ett intressant lag så det ska bli jätteroligt. Så just nu tittar jag bara framåt till nästa säsong med Almtuna. Senast kom de ju före oss i SSK i Almtuna i alla fall och i år är målsättningen att komma så högt upp som möjligt i tabellen, play off känns absolut möjligt och de har ju fått behålla de spelare som de ville behåll, tror jag, från senaste säsongen och avslutade säsongen starkt. Kan vi bygga vidare på det så tror jag vi kan få ett jäkligt bra gäng (kommande säsong).

Vad var det som gjorde att det gick så tungt för SSK i vintras då tror du?
– Bra fråga jag vet fortfarande inte vad som gick fel. Jag lade det bakom mig ganska snabbt när säsongen var slut. Det var liksom ingen idé att grubbla vidare när man redan hade grubblat hela säsongen över just det – då var det bättre att stänga det kapitlet och starta ett nytt.

Tre år blev det i SSK sedan du kom tillbaka från Timrå och det har gått rejält upp och ner (för Sportklubben under den tiden)?
 – Ja jag vet inte hur det kunde bli så. De andra bra lagen, de ligger i toppen hela tiden så jag vet inte hur det kunde bli som det blev för oss att vi lyckas jäkligt bra ena året och så nästa så blir det bara pannkaka av allting. Jag vet inte vad det beror på. Men vi hittade ingen jämn nivå lagmässigt under de här åren. Det är lite konstigt att gå från nästan gå till playoff (2011/2012) till att spela kvalserien året efter (2012/2013) och sedan året efter det ligga i botten hela året (2013/2014). Men varför det är svårt att svara på.

Vad vill du utveckla hos dig själv i Almtuna nu då?

– Det är väl allting. Jag vet inte vad jag ska svara på det riktigt men man vill utvecklas på alla punkter. Jag är aldrig nöjd.

2 kommentarer:

Ante sa...

Svaret på näst sista frågan behöver man ju inte vara någon Einstein för att svara på, det året vi lyckades fick vi hjälp av utfyllnadsspelare som Reed, Eriksson, Grossman och Hagelin.

Marie Hallman sa...

Ante: Nej, så tycker väl jag med men det finns de som tycker annorlunda. Man vet ju aldrig men i mitt tycke så hjälpte NHL-spelarna de andra att lyfta sig vilket sedan höll till Kvalserien där blev man synade och kom sist. Men, alltid kul att höra vad andra tycker :))