onsdag 2 april 2014

"Vi stångar oss blodiga i 40 minuter"

(Henrik Eriksson. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården hade världens läge att ta ett fast grepp om ena SHL-platsen. Men två poäng tillgodo på jagande Rögle gick upp i rök. Efter 2-4 mot Örebro så är det DIF som jagar. Igen.

– Självklart jättesurt. Vi hade chansen att kunna göra någonting bra av det här – när vi hade skaffat oss ett bra utgångsläge. Nu har vi ett lite kämpigare utgångsläge där vi måste vinna de två sista matcherna och måste ställa oss lite till hoppet (att övriga resultat går Djurgårdens väg), konstaterar Henrik Eriksson.


En bra start skulle ju kunna vara nyckeln till en bra match men att Djurgården fick en drömöppning med 1-0 av Micke Holmqvist efter sexton sekunder hjälpte föga. DIF kunde inte förvalta varken tabelläget eller det snabba målövertaget utan tappade det mesta av spelet redan efter fem minuter. Sedan fick man leta sig tillbaka resten av matchen.

– Vi tar ju ledningen efter 16 sekunder och får en bra start. Vi har bra tryck i fem minuter, sedan infinner sig någon form av ängslan och det blir trevande spel. Vi får inte det tryck och det spel vi vill ha förrän sent i tredje – det är som att vi stångar oss blodiga i 40 minuter.

Ni såg lite splittrade ut? Det har man inte varit van att se senaste månaderna?
– Nej vi vill hålla det tajt och ha bra fart på grejerna men när vi får långa lagdelar så blir det svårt att hålla den där aggressiviteten och då blir vi ett lätt byte att spela förbi bara. Då får vi koncentrera oss på att jobba häcken av oss hemåt och försvara oss…

Att de får spela förbi er, är det just det som händer vid baklängesmålen eller?
– Det kan man väl lugnt säga. Första är väl i och för sig efter tek i deras power play (som tog slut precis innan målet) men det andra är också illa. Vi får ett långt lag. Det är samma vid sista också, när det är sätter 1-4 med sex sekunder kvar av andra perioden. Det är slarv, huvuden var inte på hundra som de måste vara för att vinna en sån här match.

Varför är det så svårt att ta tillbaka det tajta spelet när man tappat det under match som nu?
– Jag vet inte men vi belyste problemet, alla kände samma sak…

I pauserna?
– Ja framför allt efter andra perioden – men då får vi i alla fall någon struktur på det inför tredje så höjer vi oss. Så det är andra perioden som fäller oss ordentligt, även fast vi gör en halvrisig första så är vi ändå med och 1-1

Att ni hade ena benet i SHL, gjorde det att några darrade?
– Nej, nej, herregud det var nio poäng kvar att spela om inför matchen. Mycket hinner hända innan det är över så nej… det tror jag inte.

Och det var inget som steg några åt huvudet?
– Nej det hoppas jag inte, det kändes inte så. Det kändes som att vi hade fötterna på jorden, vi trummar på i fem minuter sedan vet jag inte vad som händer.

Men det som hände var att Örebro spelade disciplinerat och med skickligare individuella prestationer. Örebro seglade iväg till 1-4, Micke Holmqvist fick in en sen reducering men 2-4 på resultattavlan skickade DIF ner till tredje platsen. Rögle, som vann Skånederbyt mot Malmö tog över SHL-platsen med en poäng ner till DIF.

Nu väntar Malmö borta och helt avsågade Västerås hemma för Djurgården.

– Nu ska vi hitta tillbaka till vårt spel! Vi vet att vi är bra och ska spela som vi spelade mot Malmö här hemma där nere. Malmö är ett lag som passar oss bra, får vi fart på vårt spel så kommer de ha riktigt svårt att handskas med oss. Så det är all in, full pott på de två sista matcherna så ger vi det ett försök i alla fall.

Inga kommentarer: