lördag 5 april 2014

"Otroligt ändå att det fortfarande finns en chans"

(Patric Blomdahl. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Tre poäng och AIK hade varit en pinne från SHL. Nu blev det bara en poäng och man trodde ju att livlinorna var förbrukade men – AIK har fått en till. Chansen till avancemang är visserligen mikroskopisk men den finns.

– Otroligt ändå att det fortfarande finns en chans! Säger en lätt omtumlad Patric Blomdahl.


AIK-kaptenen kämpade med alla möjliga känslor efter matchen när det stod klart att det blev kryss i samtliga tre matcher och bonuspoäng åt DIF, VIK och Örebro. Detta gör att AIK, mot alla odds kan ta sig upp till SHL fortfarande men då krävs att man tar tre poäng mot Rögle borta samt vinner den matchen med två måls marginal – samtidigt som Djurgården och Malmö inte får ta några poäng alls.

 – Vad jag känner… hm, ja men vi kommer återigen… det är match igen på måndag då måste vi göra det bästa vi kan, var och en.

 Om ni hamnar i underläge och Malmö och DIF börjar ta poäng, vad gör ni då? Det finns ju fans som vill att ni ska förlora och därmed dra DIF med er i fallet?
– Alltså jag har inte ens tänkt i de banorna. Jag har inte tänkt på det alls utan vi kommer göra allt vi kan för att ta oss upp i SHL, tycker jag, säger AIK-kaptenen bestämt.

AIK måste ju gå all in och hoppas på ovan nämnda scenario. Men för att SHL-miraklet ska ske måste Gnaget göra mål och där har det under Kvalserien varit precis som i grundspelet – sanslöst svårt för AIK att få in pucken. Örebro var inget undantag trots att förstekeepern Tim Sandberg vilade. Nu var det istället vikaren Henrik Lundberg som briljerade och tog 40 skott under tre perioder och en förlängning samt dessutom inte släppte in en enda puck under straffläggningen:

– Det är helt sjukt. Vi gör ju varenda målvakt bra! Jag tycker ju bara att med alla lägen som vi skapar så ska vi vinna. Det är inget snack om saken men, men…

Det är ett återkommande tema den här säsongen att ni skapat lägen men bara inte får in pucken?
– Ja jag förstår inte, det har varit så i var och varannan match, vi kan bara inte göra mål. Det är oerhört tungt.

Är det annorlunda nu för att man vet att man måste göra mål, blir det kramp eller?
– Nej jag vet inte… det är … vi träffar ribban, vi har styrningar, pucken vill bara inte in. Jag tror inte det är något speciellt i dag. Och jag tycker vi snurrar på, vi skapar situationer och målchanser, det gör vi. Örebro kommer hit och är väldigt avslappnade, de kör bara. Det är inte helt lätt att möta den typen av lag men vi sa det innan att vi ska gå ut och göra arbetsinsatsen och gör vi det så ska vi vinna matchen och ta tre poäng men… jag vet inte vad jag ska säga faktiskt.

Vad gick det för tankar i skallen när tiden tickade på efter 1-1?
– Att tiden gick fort men jag hade ändå en känsla att pucken kommer gå in! Det kändes så. Men det gjorde den inte. Grabbarna slet på och vi skapar ett antal bra chanser så det är oerhört tungt att inte sätta den idag.

Efter 1-1 under full tid och en mållös förlängning blev det straffar. Det tog ända till sjunde omgången innan Marcus Weinstock fick in pucken bakom Daniel Larsson, för övrigt den enda pucken som gick in.

När Micke Nylander - som vid en av sina straffar körde en 180 graders vändning och försökte få in pucken med ryggen mot målvakten – tappade pucken och fick iväg den rakt på målvakten efter Weinstocks mål var matchen över.

Vad tänkte du där i båset under straffläggningen?
– Ja vad tänkte jag… Gör mål! Jag bara hoppades att någon skulle sätta dit den.

Så blev det inte och nu väntar en avgörande match nere i Ängelholm. Vad kan du och lagledningen göra för att få ner axlarna, få alla att gå in och slappna av och köra?
– Jag vet inte men vad fan, sista matcherna så har vi visat att vi kan spela hyfsad hockey, vi skapar chanser så vi måste bara fortsätta tro på att det går.

Det gäller att inte tänka för mycket?
– Nej precis, man är besviken på den här matchen att man inte tog poäng men nu är det äta mat, cykla och jogga ner och förbereda sig inför det som komma skall på måndag på bästa sätt för var och en.

Hur blir fortsättningen för dig, oavsett var AIK spelar nästa säsong?
– Du får ställa frågan igen nästa vecka. Jag vill spela klart det här först så ska jag fundera sedan.


2 kommentarer:

Unknown sa...

Vad skall han fundera på, är han GNAGARE eller inte,det är ju dom som har ställt till det,då får han vara kvar och ställa allt till rätta igen.

Marie Hallman sa...

Mikael Karlsson: AIK ska ju vilja ha honom kvar också, så han vill vara prata med klubbledningen till att börja med!