onsdag 16 april 2014

"Jag nobbar inte Tre Kronor men jag får tyvärr inte åka"

(Jhonas fotad i somras. Blir ingen repris på förra årets guld tyvärr då knäet sätter stopp. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Dags för slutspel i NHL men inte för Jhonas Enroth tyvärr. Hans Buffalo hade en riktigt skitsäsong på många sätt och vis och slutade tvärsist. 

Buffalo drog in futtiga 52 poäng och hade 21 vinster på 82 matcher, det kan jämföras med Boston som samlade ihop 117 poäng och 54 vinster...


För Jhonas blev det också en tuff säsong. Först satsade klubben på Ryan Miller, efter OS när man trejdade Miller fick svensken chansen. Han klev - precis som han gjort de gånger han fått komma in istället för Miller - fram och var riktigt bra. Blev ännu bättre när han fick förstaspaden efter OS - men knappt tre veckor senare slog oturen till då han fick en spelare över sig i en match mot Montreal.

Jhonas fick en spelare över sig, pajade knäet och sedan var den säsongen över - inte bara i NHL utan helt och hållet. Det blir inget VM för den regerande världsmästarmålvakten i Vitryssland.

Det har stått på andra ställen att han nobbar VM men det gör han inte. Jag ställde frågan till honom i dag och fick svaret:

- Jag nobbar inte Tre kronor men jag får tyvärr inte åka (för Buffalo). Knäet kommer inte vara 100 % när VM börjar tyvärr och då säger klubben nej.

Det kan man ju förstå.

Jhonas Enroth får i stället glädjas sig åt det fina pris han fick i veckan. Då fick han utmärkelsen "The unsung hero" av lagkamraterna.

Finns inget jättebra ord på svenska, den osjungna hjälten typ, men priset går till den spelare i laget som är mest underskattad av media men mest uppskattad, i det tysta, av lagkamraterna.

- Jag blev lite förvånad över att just ja fick det men jag uppskattar det enormt, speciellt då det är grabbarna i laget som väljer pristagaren. Jag är väldigt stolt över det, sa Jhonas till klubbens hemsida när han fick priset.

Skitsäsongen och skadan hoppas han - i förlängningen - ska ge nya perspektiv och lärdomar. Det kan Buffalo behöva. Nästa säsong inleder han som etta på campen och fortsätter förmodligen så när säsongen drar i gång på riktigt. Det blir då första säsongen som uttalad ett i ett NHL-lag - kommer bli kul att följa.

5 kommentarer:

Mattias sa...

Ja Jonas har varit riktigt bra, när han väl får chansen! Hoppas han verkligen blir den stormålvakt han verkligen kan bli :)

Liraren sa...

Äh. Vad trött man blir NHL-lirare som direkt glömmer sitt ursprung och vad alla smågrabbars drömmar är - att spela i landslaget. SKIT I VAD KLUBBLAGET SÄGER och kom och spela i VM ändå. Som sagt. Tänk på rötterna och i vilket land som man fick chansen att få möjligheterna till att bli den man är idag. Tacksamheten mot det man fått försvinner tyvärr rätt snabbt för många NHL-lirare när man väl rest över Atlanten och man väljer att lyssna på en massa andra muppars åsikter.

Duger inte landslaget nu så ska det inte duga sedan heller.

Anonym sa...

Liraren, du kanske missade att Enroth var i sin moderklubb och spelade två matcher med Huddinge i div 1 under lockouten just för att ge tillbaka till klubben som fostrat honom!!!

Christian sa...

Lirarens koll på hockey är i klass med AIK's styrelse haha, gör alla en tjänst och lämna hockeyfamiljen ifred

Marie Hallman sa...

Mattias: Hoppas de satsar på honom som etta nu, från dag ett! Tror det skulle kunna lyfta honom ytterligare.

Liraren: Och om man är skadad och klubben säger nej? Som här. Jag vet att Jhonas verkligen vill åka men han får inte, vad ska han göra? Bryta kontraktet?

Anonym o Christian: Ja det var väl fel kille att kasta skit på tycker jag.