onsdag 2 april 2014

AIK vägrar ge upp UPPDATERAT

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/arkiv)

Var totalt tröttmosad i går när jag skulle skriva om AIK så det får bli lite tankar här istället.... AIK lyckades ju nämligen åka till Västerås och hålla lite liv i det sista lilla hopp som finns för laget i Kvalserien.

Nu är Västerås en spillra av ett lag i den här Kvalserien, snacka om en monumental nervikning när det gäller som bäst men skit samma. Vinst är vinst och tre poäng är tre poäng oavsett hur och mot vem dem tas.


De tre poängen som bärgades gör ju att det fortfarande finns en liten men dock matematisk chans för AIK att behålla sin SHL-plats. Gnaget har dock satt sig i en rätt frustrerande sits (för att vara diplomatisk) då men har tre lag framför sig tvåan Rögle, trean DIF och fyran Malmö och eftersom DIF och Malmö möts i omgång nio  så kommer någon av dem att ta poäng - och behålla sitt försprång oavsett hur det går för AIK mot redan SHL-klara Örebro i samma omgång.

I sista omgången möter de tre lagen framför dock inte varandra men ska AIK ha en chans där så krävs dels kryss och att Malmö tar bonuspoängen i mötet mellan DIF och Malmö, det krävs även att Rögle tappar tre poäng dvs förlorar under full tid. Händer detta samtidigt som AIK lyckas ta en trea mot Örebro så står alla fyra lagen på 13 poäng. Och då är det ju öppet inför sista omgången där det kan bli målskillnadsaffär  - såvida inte AIK tar en trea och så väl Rögle som DIF och Malmö inte gör det samma.

Rögle är det lag som har bäst målskillnad så här långt med +3, DIF har +/- 0, Malmö -5 och AIK +/-0)

Oddsen för att allt det där ska slå in.... borde vara ett spel värt att satsa på. Men. Visst, man vet aldrig i hockey som är det oväntades sport. Det jobbiga för AIK är ju bara att allt det där ska hända samtidigt.

AIK, som dessutom bara lyckas ta två treor i rad, två gånger under säsongen, måste dessutom ta tre raka. Ni hajar oddsen på den MEN det KAN gå.

Mycket om och men bara.

Lite intressanta noteringar från Västeråsmatchen är ju....

... att Carsen Germyn, som värvades som spetsspelare nu äntligen nätat och slog till två gånger dessutom.

Backen Per Svensson var väl knappast inlånad från Almtuna som poängspruta men fick i går in sitt första mål i AIK-tröjan.

Danne Larsson var SÅ nära att hålla den där nollan so han varit SÅ nära, så många gånger men nej. Inte mu heller, Matt Fornataro fick göra mål och där sprack det i slutminuterna. Nu var det ju skitsamma rent resultatmässigt då AIK redan hade gjort fyra mål men det hade varit kul om laget tillsammans hade kunnat jobba in den där nollan.

Apropå mål så har AIK släppt in näst minst antal mål i Kvalserien, 17 stycken. Enbart Örebro har hållt tätt bakåt bättre med 16 insläppta.  Och det är då man undrar... hur kan AIK ligga näst sist?
Sedan tittar man på kolumnen för gjorda mål och ser sambandet:

AIK har gjort näst minst antal mål, 17 stycken där med. Örebro har gjort 30 mål, Rögle 27 mål, DIF 21 mål, Malmö 18, AIK 17 och VIK som är tvärsist 15 mål. Tro fan att det blir svårt att bärga poäng då även om måltorkan knappast är oväntad.ö Oförmågan att näta har ju faktiskt varit ett stående inslag i AIK:s spel den här säsongen. Helt logiskt att det är detsamma i Kvalserien även om motståndet där ska vara "sämre" än i SHL.

Hur som helst. Två matcher kvar, för AIKs del Örebro på fredag hemma och Rögle borta  i sista omgången. Vore ju kul om AIK kunde slå till med säsongens första tre raka och sätta lite extra krydda på avslutningen och om inte annat avsluta med värdighet även det nu blir så att man åker ur.

Inga kommentarer: