fredag 28 mars 2014

DIF bröt Rögles segersvit - till slut

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

DIF - RÖGLE 5-3  (1-1, 1-1, 3-1)
Matchen: MMM
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF 86,36 %  och Kevin Lindskoug, Rögle 84,62 %
Publik: 7 987
Domare:  Marcus Linde och Mikael Holm


BÄST I DIF
MMM Jocke Eriksson, f
MM Marcus Sörensen, f
M Marcus Högström, b

BÄST I RÖGLE:  Kelsey Tessier, f

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (05.34) Emil Lundberg (Dustin Johner, Marcus Sörensen)
1-1  (14.08) Robin Sterner (utan assist) Spel 4 mot 5

ANDRA PERIODEN
2-1 (03.34) Jocke Eriksson (Marcus Högström, Marcus Sörensen)
2-2 (08.10) Erik Thorell (Emil Molin)

TREDJE PERIODEN
3-2 (01.46) Dustin Johner (Marcus Ljungh, Nils Andersson)
3-3 (16.25) Daniel Sylvander (Mathias Tjärnqvist)
4-3 (17.05) Jens Jakobs (Marcus Sörensen, Alexander Falk)
5-3 (18.18) Emil Lundberg (Marcus Sörensen, Joakim Eriksson) mål i tom bur

SKOTTEN I MATCHEN:  27-22  (10-6, 6-8, 11-8)

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!              
Marcus Sörensen! Som benen går på den mannen! Skapar hur mycket som helst när han river och sliter sönder motståndarnas försvar med sin snabba skridskoåkningoch är även snabb i hemjobbet. Toppar DIFs interna poängliga med ett mål och sju aassist i Kvalserien. Lysande mot Rögle – också. Skjuter mycket, femma internt med 14 skott efter Marcus Högström och Jens Jakobs (17 skott vardera), Micke Holmqvist och Steve Saviano (15 skott vardera). Det lönar sig.

FRÅGETECKNET?
 Sam Lofquist var inte ombytt i varken förra matchen eller den här. Allt sades ju vara utrett efter ”tröjgreppsincidenten” för tre matcher sedan men det känns väl som att han får det svårt att jobba sig in i laget igen oavsett vad tränarna säger om ”bäst för dagen”. Jag kan ha fel, men känslan är att han spelat färdigt för säsongen om det inte uppstår några större skadeluckor i försvaret.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

NOTERAT:
Kvitterat och 1-1 efter första perioden var ju allt annat än rättvist. DIF ägde perioden men Kevin Lindskoug var bra, liksom han varit hela Kvalserien. DIF bjöd dessutom in Rögle med råge när Nils Andersson drällde med pucken vid sargkanten – vilket gav Robin Sterner läge att sticka ner mot Reideborn och kontra in 1-1.

Vanligtvis justa Daniel Zaar fick något hjärnsläpp i början av andra, satte in en ful tackling mot huvudet på Dustin Johner. Nu spelade Johner vidare men med tanke på att han nyss kommit tillbaka efter en annan smäll mot huvudet så känns det sådär. Zaar klarade sig med 2+10 för checking to the head. Återstår att se om det kommer tas vidare efter matchen.

Hyfsat småful match. Var många efterslängar för domarna att hålla reda på. Men det gjorde de inte. Den så kallade nivån låg skyhögt och man undrar ju hur många som varit utvisade – tidigare under säsongen för det som förbisågs nu.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Samtidigt så var det kul att se mycket närkamper och känslor. När Djurgården fick sitt tidiga 3-2 mål kunde de ha backat hem men fortsatte ösa på – inte minst i närkamperna som gjorde det rejält jobbigt för Rögle att ta sig in framför Djurgårdsmålet.

Marcus Högström – gjorde poäng i den här matchen också... spelade fram till 2-1 och har nu gjort poäng i fem av sex kvalseriematcher: en assist mot AIK i första derbyt, ett mål mot Malmö i omgång två, en assist mot Örebro i omgång fyra, ett mål och en assist mot AIK i returen samt en assist mot Rögle nu den här matchen. Snacka om fynd som Challe Berglund gjorde med den värvningen.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

OCH SÅ EN SAK TILL:
AIK vann mot Malmö borta (4-2) samtidigt som Örebro vann mot VIK borta (5-3). Det ger en helt sjuk jämn tabell även om Örebro fått lite försprång att bygga på nu. De senaste åren har minst ett lag varit borta ur striden vid det här laget, nu har alla chansen – fortfarande  - då det skiljer tre poäng mellan sexan Västerås samt femman AIK (båda sju poäng) och tvåan Rögle som har tio pinnar med 12 poäng kvar att spela om!

Här är tabellen:
1.      Örebro 13 poäng (+7)
2.      Rögle 10 poäng (+3)
-----------------------
3.      Djurgården 9 poäng (0)
4.      Malmö 8 poäng (-4)
5.      AIK 6 poäng (-2)
6.      Västerås 7 poäng (-4)

Citatet
Skönt att komma hem där vi är starka med ett fantastiskt stöd från läktaren som är ännu bättre än vad Djurgården hade idag. Det kommer att ge oss energi.
(Rögles tränare Magnus Bogren till klubbens hemsida inför returen på lördag. Avd: Då får de jobba, för på Hovet var det tinnitusvarning)

LAGUPPSTÄLLNINGAR  hittar ni här: 


HIGHLIGHTS hittarni här: 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blir nog en intressant upplevelse för Bogren & Co om JK har rätt - ca 1000 Djurgårdare som skaffat biljett till Lindab (trots deras försök att inte sälja biljetter till Stockholm...).

Marie Hallman sa...

Anonym: ha ha ja det blev nog en ljudchock där om inte annat!