torsdag 12 september 2013

Måldramatik när Djurgården vände och vann

(Släkten är värst - som så ofta. Jubel efter att Mikael Ahlén sänkt sitt förra lag. FOTO DANIEL PETTERSSON)

DIF-TROJA 3-2 e förlängning (0-2, 0-0, 2-0, 1-0)

Matchen: MM  (bör väl vara ett extra plus för dramatiken kanske men spelmässigt en tvåa)
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF 87,50 % och Christoffer Bengtsberg, Troja, 92,68 %
Publik: 7 325
Domare:  Mikael Lindqvist.

BÄST I DIF
MMM Marcus Sörensen, f.
MM  Nils Andersson, b
Mikael Ahlén, f.

BÄST I TROJA-LJUNGBY:  Christoffer Bengtsberg, mv. Kanske matchens bästa, stod verkligen på huvudet tog 38 av 41 skott!

MÅLEN  (som ni kan se här)
FÖRSTA PERIODEN
0-1(2.09) Hampus Gustafsson (Markus Nilsson, Joakim Nettelbladt)
0-2(15.22) Jacob Berglund (Viktor Amnér, Shea Guthrie)

ANDRA PERIODEN

TREDJE PERIODEN
1-2 (2.18) Nils Andersson (Dustin Johner, Steve Saviano)
2-2 (11.03) Dustin Johner (Nils Andersson, Steve Saviano)

FÖRLÄNGNING
3-2 (4.26) Mikael Ahlén (Robin Norell, Joakim Eriksson).

(Adam Reideborn vs Hampus Gustafsson. FOTO DANIEL PETTERSSON)

SKOTTEN I MATCHEN:  41-16  (5-6, 19-2, 10-5, 7-3)

UTROPSTECKNET!
Satan vilken volt Nils Andersson gjorde när han tacklades av Hampus Gustafsson. Trojaspelaren kröp ihop, Eriksson smällde ihop med honom och gjorde en sträckt frivolt delvis över, delvis hängande på Gustafsson. Landade raklång på isen men hoppade upp och såg ut som att inget hade hänt. Spelade direkt vidare. Jäklars! Imponerande!

FRÅGETECKNET?
Hur kunde videomåldomaren inte se på första titten att Djurgården hade gjort mål? 2-2 målet dömdes först bort med motiveringen att pucken ansågs ha sparkats in, ”skenan var inte i isen” blev förklaringen.  Efter en domarkonferens på isen, vilda protester från läktarna så tog domaren ett nytt snack med videomåldomaren och till slut konstaterades det att pucken gick in på rätt sätt. Via Dustin Johners klubba, det syntes tydligt på bilderna som visades på jumbotronen. Verkar ha varit linjemännen som noterat detta efter en titt på jumbotronen men det borde ju granskaren av videon ha sett första gången.

(Bra tryck! FOTO DANIEL PETTERSSON)

NOTERAT:
Troja gick all in på fysiskt spel direkt och en köttmursliknande defensiv, det vill säga väldigt bra tajt försvarsspel. DIF har inte mött det där fysiska spelet i ET och såg väldigt konfunderade ut i första perioden. Som förra året. Men, man lyckades bemästra det där och det var egentligen en jämn första  period där DIF försökte spela sig till sina lägen samtidigt som Troja köttade sig till sina chanser och förvaltade sina två frilägen (=två mål) väl.

Jocke Eriksson hade en puck som… ja liksom hängde i luften, typ över mållinjen, i andra men in det gick den inte.

Att man är upprörd och irriterad är en sak men vad är det för ärthjärnor som kastar in snus och mynt på isen? Fattar de inte att det kan skada spelarna?! För livet?! Kom igen nu!

Trojafansen buade när Mikael Ahlén presenterades. Så gissa om han var glad när han fick hänga den där segerpucken. ”Brunken” som han kallas hade bara gjort ett mål i seriesammanhang (SHL eller HA) för DIF tidigare, under sin första sejour i laget för fem år sedan. Nu kom första allsvenska målet för klubben, snacka om rätt läge.

OCH SÅ EN SAK TILL:
Stora problem att få isen att stelna och man tvingades släcka lyset i några minuter efter utsatt tid efter första pausen för att få ner temperaturen. Inte första gången det är strul med detta. Så hej Stockholms Stad och Globe Arenas. Aggregatet är för dåligt. Hallen är risig, renovera tack!!

(Jimmie Ölvestad hyllades och tog en sista chans att bara suga in all kärlek från fansen. FOTO JOHANNA LUNDBERG)