Målvakterna: Jhonas Enroth, Sverige och Luka Gracnar, Slovenien
Domarna: Vladimir Baluska (Slovakien) och Daniel Pechaczek (Tyskland)

Bäst i Slovenien: Luka Grancar, mv

Målen:
Andra perioden:
1-0  (5.50) Gabriel Landeskog  (Johan Fransson, Petter Granberg)
Slovenerna går bort sig totalt, Sverige kommer i ett nästan fyra mot ett läge framför Gracnar. Landeskog kommer in från långsidan och tar ett skott som går mellan benen på den slovenske målvakten.

Tredje perioden:
2-0 (2.51) Fredrik Pettersson (Simon Hjalmarsson, Johan Fransson) Spel 5  mot 4.
Äntligen mål i pp och när det väl kom såg det så enkelt ut. Mycket fart, mycket trafik på målet, mycket rörelse och en smart bakåtpass av Hjalmarsson till Pettersson som sköt en direktare upp i nättaket. Sådär ba!

Skotten i matchen: 40-21 (19-4, 15-5, 6-12)

Utropstecknet:
Slovenske målvakten Gracnar är bara 19 år och gör sitt första VM. Men jäklar vad han spelade!. Blev en hel del fina räddningar till ett cv att använda i jakten på nya klubbar i karriären. Bara en sån sak som att han tog sveriges samtliga 19 skott i den första perioden var ju lysande.

Frågetecknet:
Jag brukar inte vara sån men herregud det var ju skämskudde för Sverige under första perioden! Och även övriga två perioder led av svårartad överambition och vilja att göra lite för snygga saker vilket mestadels slutade med pannkaka.

Matchens två höjdare:
Jhonas Enroth hade inte mycket att göra i första perioden men när Mitja Robar kom fri – (när Sverige spelade pp ) i mitten av andra var det Enroth magi och en räddning av högsta klass. Det kom ett gäng såna - inte minst i slutet av matchen. Det tackar vi för. Kul att Jhonas fick hålla nollan.
Gabriel Landeskog! Firade sitt mål med en lågmäld näve i luften. Det var mer taking care of business än målglädje där. Helt rätt.

Citatet:
”Det är ju inte så att någon här inne inte gör sitt bästa. Det är bara det att de kramar klubban så in i vassen hårt och tänker för mycket och vill för väl
(Förbundskaptenen Pär Mårts försöker förklara det haltande spelet)

Detaljen:
Erik Gustafssons istid! Philadelphiabacken spelade 9.52 i enbart första perioden, 9.11 i andra och 8.13 i tredje totalt 27.16 och nästan tio minuter mer än de andra backarna under hela matchen. Puh.