fredag 1 mars 2013

SSK befäste andraplatsen

SSK mötte ett desperat Almtuna som slåss för att undvika kvalspel neråt i systemet, men det var Södertälje som tog ledningen med två mål i första perioden genom Emil Billberg och Ziga Jeglic.

I andra vände Almtuna matchen med tre mål varav två kom i början av perioden och ett i slutet av densamma. Men Damien Fleury som gör sin poängbästa säsong i karriären nu i SSK kvitterade  halvvägs in i tredje, sedan avgjorde Jonatan Nielsen efter 1.24 av förlängningen.

Målet var Linköpingslånets fjärde i SSK där Nielsen har nätat mot Troja den 30 november, BIK Karlskoga den 21 december och mot Malmö den 11 januari samt i går mot Almtuna då.  De andra tre målen har kommit under ordinarie tid, det här var första avgörande målet i sudden.

När det gäller Damien så har han alltså gjort 28 mål och 18 assist, totalt 46 poäng i SSK. Det kan jämföras med hans näst bästa säsong i karriären då han gjorde 22+17=39 poäng i Grenoble. Vill man jämför med en liknande liga så är 25+12=37 poäng i Västerås säsongen 2010/2011 det som är närmast. Så snacka om att killen är glödhet.

Och det var - som vanligt - Michael Nylander som spelade fram (Ziga Jeglic fick en andraassist). Nylander spelade för övrigt fram till Ziga Jeglic 2-0 mål i pp också och har så  här långt gjort 17 poäng (5+12) på 17 matcher. Jag har inte räknat efter men merparten av assisten måste vara till i Damien i första och Ziga i andra hand. Känns så rent spontant. Och så fortsätter han bara att bli bättre och bättre dessutom. Bra värvning där!