fredag 1 mars 2013

Grus i maskineriet för AIK

AIK har haft svårt för Luleå hela säsongen och torsdagskvällens match blev inget undantag. Däremot blev det den målrikaste matchen lagen emellan på hela säsongen.

Efter att AIK förlorat med 1-3 i första mötet, vunnit det andra med 2-0, förlorat på övertid 2-3 i det tredje mötet och på straffar 2-3 i fjärde blev det nu 6-4 till slut.


Luleås Joonas Vikho gjorde hattrick i första perioden, AIK såg körda ut  efter 3-1 men kom igen starkt i andra, var så nära som 4-5 men blev nollade i tredje perioden då Luleås Toni Koivisto istället satte spiken i kistan med  6-4.

Men än värre för AIK var väl att Brynäs som vaknat till liv efter snacket om kaos och osämja vann sin match mot Modo med 3-1. Det innebär att det nu är sex poäng upp för AIK till Brynäs med två omgångar kvar att spela.

AIK och Brynäs möts för sista gången i serien på lördag och då är vinst ett måste annars är det tidig semester för AIK. Håller man liv i det till sista omgången krävs seger där samtidigt som Brynäs förlorar men sker det är AIK i slutspel då man har klart bättre målskillnad.

Just nu har AIK 15 måls bättre målskillnad och det ska ju Brynäs bara inte kunna ta in. Men först mötet lagen emellan på lördag. Blir galet hett!

Inga kommentarer: