lördag 2 mars 2013

AIK-BRYNÄS 0–1 (0-0, 0-0, 0-1)


(Brynäs satte stopp för Jocke Nordström och co. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

Matchen: MMMM
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK och Johan Holmqvist, Brynäs.
Publik: 8 094.
Domare: Sören Persson och Mikael Nord.

BÄST I AIK   
MMM Daniel Larsson, mv.
MM Victor Ahlström, f.
M  Tobias Viklund, b.

BÄST I BRYNÄS: Johan Holmqvist, mv.


(Victor Ahlström är steget före.. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)


FÖRSTA PERIODEN

…AIK-backen Christopher Aspeqvist var tillbaka i laget efter att ha suttit vid sidan av i ett par veckor. Detta då han fick hjärtrusning och hostade blod under en match men alla undersökningar  (det blev många) har visat att han är ok och kan spela så förmodligen berodde det på att han var sjuk och inte skulle ha spelat just den matchen.

…AIK skrev inför matchen på sin hemsida att alla var tillgängliga men backen Daniel Josefsson var inte med ens på bänken, han berättade efter matchen att han hade en muskelbristning i låret.

…Fullsatt och galet tryck på Hovet redan under introt.

…Såg först ut att vara lite omkastat i AIKs kedjor, bland annat var Mattias Janmark satt i en kedja med Joakin Nordström och Fredrik Hynning medan Patric Blomdahl var uppsatt med Esa Pirnes och Broc Little men det ändrade sig efter ett byte typ, tillbaka till hur det brukar vara. Dvs Janmark, Broc, Pirnes och Blomdahl, Hynning, Nordström.

…Nära tidigt mål av Melin som stod vid ena stolpen redo att styra in en puck, satte fram bladet men Holmqvist täppte till bra vid stolpen där.

( Stefan Johansson vs Johan Harju framför Danne Larsson.. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)



…Bra fart i inledningen av matchen av båda lagen. Lite övervikt i pressen från AIK:s sida tycker jag men Brynäs kom i ett par farliga kontringar där ett par returer rakt ut kunde ha ställt till det men AIK hade lite tur att det inte var så värst mycket Brynässpelare som högg på returerna där.

…AIK fick matchens första pp sedan Robin Jacobsson åkt ut för charging efter 9.46.

…Men det var inget vidare bra pp av AIK det där. Blev lite press sista 20 sekunderna men innan dess mest åka runt och tappa puck och inte kunna etablera någon bra uppställning.

…Bra chans för Victor Ahlström efter drygt 13  minuter, men skottet tog på Holmqvist och studsade ut. Målvaktsträff!

…Brynäsfansen hade handklappor med sig. Alltså… vad fan? Lämna de hemma!.

…Galet läge för Brynäs i slutet av perioden då första Mads Hansen och sedan Sebastian Wännström hade öppet mål men båda lyckades missa. Uppoffrande jobb av AIK spelarna också som slet rejält när pucken åkte flipper i trängseln framför mål.

….Tobias Viklund fick med sig pucken hela vägen från egen zon och bort till Brynäs förlängda mållinje men där hann Brynässpelare i fatt och det blev inget av anfallet.

…Dubbelchans för Jesper Ollas i slutminuten av första. Ena skottet gick utanför, det andra på mål men det tog Larsson.

… AIKs förre skyttekung Richard Gynge var på Hovet och hälsade på. Kul att se honom, såg pigg ut!

(Jonas Liwing.. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)


ANDRA PERIODEN

… Bra dubbelchans för AIK när första Christian Sandberg och sedan Victor Ahlström inledningsvis…

…men sedan tappar AIK pucken, Brynäs får komma i en farlig kontring men tappar lite fart och Mads Hansen sköt rätt på Larsson som kunde styra bort pucken enkelt.

…Anders Gozzi blev intervjuad i pausen och tyckte att det var lite spända spelare, raka ben och hoppades att de skulle ”slappna av och spela ut nu”. Bra analys men han fick vänta på det där avslappnade, såg hyfsat spänt ut även i andra. Inte minst då Andreas Frisk åkte ut och Brynäs fick trycka på i pp. Och gjorde det bra.

…Gästerna ledde skotten med 7-2 också efter drygt nio och en halv minut.

…AIK fick en gratischans då Holmqvist lämnade målet för någon liten utflykt, inte riktigt hann tillbaka och fick se utespelarna agera målis under några sekunder men AIK fick inte ordning på skotten där och chansen rann ut i sanden.

…Fint inspel av Oscar Steen till Nils Bäckström när AIK kom två mot en men AIK-backen är ingen sniper och kunde inte riktigt förvalta det läget.

…Oscar Ahlström var på väg att få ett kanonläge men hanns upp av två Brynässpelare. Anfallet fortsatte, Oscar Steen fick pucken efter ett genomspel i slottet, stod vid bortre stolpen och hade i alla fall halvöppet mål men Holmqvist gör en bra räddning och förnekar honom målet.

…AIK:s damhockeylag har tagit sig till semifinal i Riksserien, efter att ha slagit ut Brynäs. Det uppmärksammandes givetvis.

(Nils Bäckström sitter fast.. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)



…Riktigt bra två mot ett-läge för AIK i numerärt underläge när Mattias Janmark satt utvisad. Tobias Viklund hade Christian Sandberg med sig på ena kanten men sköt själv. Utanför.

…Janmark hann inte mer än komma in på isen och ta ett skott så hade han och Robin Jacobsson en egen liten uppgörelse. Brynäsbacken tryckte till Janmark som precis svängt av efter att ha skjutit, AIK-forwarden tappade balansen och fick ett par smällar till i skallen, sedan blev det kramkalas. Men inga utvisningar.

…Skott av Esa Pirnes på målvakten, bokstavligt talat. Skottet gick i hjälmen tyckte jag det såg ut som.

(Tobias VIklund hälsar Jesper Ollas välkommen till Hovet.FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)



TREDJE PERIODEN
… Bra chans för Kris Beech efter ett par minuter men pucken gick på något av Holmqvists skydd och studsade i väg. Han oftast välplacerad Honken.

…Calle Järnkrok fick en tackling och segade sig långsamt från sargkanten ner mot båset. Under tiden hann AIK anfalla och Broc Little skjuta men skottet tog på en spelare och blev aldrig någon farlig chans.

…Brynäs gick all in för att vårda nollan och ta den enda poäng som de behövde. AIK hade ju inget val och öste på.  Utan större lycka.Blev frustrerade, ledde till en del gruff nere vid Holmqvist efter en avblåsning.

…Blev ett svettigt boxplay för Mattias Janmark då Nils Bäckström blev av med sin klubba, Janmark lämnade över sin och täckte sedan skott febrilt när han nu inte hade någon klubba att jobba med.

…Brynäs tryckte på och Jonathan Granström hade ett skott i utsidan av målet, fortsatt tryck av gästerna efter de och till slut satt målet där.

…0-1 (11.35)  Ryan Gundersson (Calle Järnkrok, Johan Harju) Spel i 5 mot 4. Kalabaliken framför Larsson slutar med ett slagskott från blå, Larsson står perfekt men…när Janmark slänger sig och täcker skott (helt rätt agerat) har han lite otur och lyckas styra pucken med insidan av knäskålen på ett sätt så att den ändrar bana helt och ställer Larsson.

…Stort missnöje i AIK-båset då Brynäs är åtta spelare på isen vid ett byte men får spela vidare.

…AIK tryckte på frenetiskt på slutet men det gick  inte. Stefan Johansson åkte ut för puckout efter 16.33. Men AIK tryckte på lika mycket ändå, nu med en man färre på isen. När AIK-backen väl kom in igen, tryckte man på lite till, plockade målvakten men. Det gick bara inte att få hål på rutinerade Johan Holmqvist som höll nollan matchen ut.

…Apropå Stefan Johansson så frågade jag honom efter matchen om de skriverier som varit i veckan där det bland annat stått att Luleå är ett av de lag som har visat intresse. Det har de, bekräftade Johansson men sa att han inte hade bestämt sig för något lag än.

SKOTTEN I MATCHEN: 24-22 (8-9, 7-8, 9-5)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Att prestera som sämst, när det gäller som mest. Inte godkänt.
Vi har en dyr trupp i år Pirnes, Little, Melin, Beech.
Vi kan KRÄVA slutspel med detta lag.
AVGÅ ELDEBRINK

Peter sa...

Avgå Eldebrink? Måste väl ändå vara "avgå Gozzi" i så fall? Fast det ska ha ju naturligtvis inte, även om det skulle vara klädsamt att erkänna sina misstag någon gång. Kan däremot hålla med om att killarna borde ha kunnat prestera bättre i en sådan här match. Lite bittert slut på en så bra kämpainsats som det ändå varit den senaste månaden.

Nä, skriv nytt kontrakt med Eldebrink!!

Anonym sa...

Sant, ångrar mig lite du har rätt - Elde är kunglig!

Marie Hallman sa...

anonym och peter: ja det känns väl som att det är spelarna som måste leverera här. Beech var bra när han provspelade sedan har han varit sådär sett till den lön han har. Släpp honom tycker jag.

Melin och Pirnes väntade jag mig mer av även om de varit bättre på slutet. Little behövde ett tag för att få upp farten, han kan vara bra att behålla.

Eldebrink, styrde verkligen upp ett förvirrat AIK, han får gärna stanna. Tycker jag.