tisdag 19 februari 2013

Dahlström "Vi har gett oss själva en bra chans"


Jacob Dahlström har haft en minst sagt knepig säsong. Men mot Asplöven fick han äntligen styra in en puck och göra första – officiella – målet för säsongen.

– Det var riktigt skönt! Men jag gjorde faktiskt ett mål mot Mora borta också, men det målet fick jag inte, konstaterar SSK-forwarden.


Det målet noterades istället backen Robin Press för:

– Han sköt från blå, jag styrde in pucken. När vi sa till efteråt sa domarna att de inte kunde ändra…

Lite typiskt för den här säsongen kanske där Jacob Dahlström dels fick en jobbig knäskada när han satte in den minst sagt omdiskuterade tacklingen på Timmy Pettersson i tredje seriematchen för säsongen – en tackling som dels ledde till fem matchers avstängning men också en tackling där han själv tänjde ut inre ledbandet och var borta i runt sex veckor efteråt.

Väl tillbaka tog det inte lång tid innan nästa smäll kom, bokstavligt talat, när Jacob Dahlström fick en puck i ansiktet och bröt käken i början av januari. Det är därför han spelar med en skyddsbåge framför ansiktet nu.

– Den här säsongen har varit lite upp och ner, konstaterar ”Dala”som betygssätter sin egen säsong med:

– Ja det vete fan! Det är svårt men en tvåa kanske?!  

Den där pucken i ansiktet tog illa och Dahlström bröt käken på två ställen, precis där mungiporna går rakt ner. För att förstärka satte tandläkaren in tre små plattor av metall i käken.

– Men det blev mycket bättre på några dagar och det blir bättre hela tiden.

Känner du av skadan under matcherna?
– Nej, det bultar lite i tänderna, men annars är det bra. Det var tre tänder som skadades och som kan ruttna men annars klarade sig tänderna bra, säger Dahlström.

Skyddsbågen är inget han känner av eller tänker på under match längre, han har vant sig. Men att SSK-forwarden nyligen lånades ut ett par matcher till Åker Hockey och har spelat några matcher med J20 var däremot en av faktorerna bakom 3-1 målet mot Asplöven,

– Det har varit kul, jag fick spela mycket, vara med i både pp och boxplay.

Man får upp självförtroendet eller?
– Ja, det får man ju.  Jag gjorde ett mål och en assist på två matcher där, det var skönt.

Matchen mot Asplöven var:
– Inte vår bästa match direkt. Det var vi som gav dem deras chanser tycker jag, när vi tappar pucken på blå. Det kändes hyfsat lugnt i båset också. Det kändes inte stressat och Idoff spelade bra och när vi var fast i egen zon redde vi ut det bra.

 SSK-målvakten var för övrigt nära att göra mål i tom kasse också när Asplöven hade plockat målvakten men en Asplövenspelare (enligt Idoff var det  Alexander Deilert) åkte som besatt och hann precis i fatt pucken när den var på väg över mållinjen.

– Ja det var riktigt nära, en centimeter kanske. Han var ju nära att göra mål för några omgångar sedan också, men inte så här nära.

Synd att han inte fick göra mål då?
– Ja, det hade varit coolt.

Att Dahlström själv har fått mer konkurrens att slåss med då SSK plockat in Nylanders är bara kul säger han:

– Styrkan är ju att vi har en bred trupp där många konkurrerar om de platser som finns. Och jag tycker bara att det är kul. Ta William, han är så duktig, det är bara se hur han tar för sig direkt.

3-1-segern mot Asplöven innebär att SSK nu har tio poäng ner till fjärde platsen, men med en match fler spelad än vad bland andra VIK och DIF har.

Så vågar killarna i laget tro på kvalserien och sedan ett kliv uppåt?
– Det är klart man vågar tro men man vill helst inte säga det högt än, men vi har gett oss själva en bra chans och den ska vi inte ge bort…

Inga kommentarer: