torsdag 10 januari 2013

Sent avgörande på Hovet för Philip Holm

(Henrik Eriksson, även kallad Hank the Tank var glad när DIF gjorde mål... Snacka om fightinface. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

Kommer ni i håg Alexander Wennbergs märkliga mål mot Leksand den  18 november, då han åkte in i målet och skakade en puck ur brallan?

Under onsdagen kom nästa lattjo DIF-mål då Marcus Sörensen får iväg en puck som studsar på på bakre ribban, på burtaket, på främre ribban och via Tim Sandbergs ben och in i målet.

(Tur för DIF att Sörensen inte nådde pucken. . FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

Inte mycket man kan göra i det läget som målvakt. noterbart är att Sörensen sträckte fram handsken för att peta in pucken. Som tur var för DIF så misslyckades han att nå pucken. En touch från handsken där och målet hade dömts bort, nu snuddade Sörensen aldrig pucken och därför godkändes målet (3-2). 

Efter en höst med mucho oflyt verkar det vara medflyt nu men hur länge det håller i  får visa sig.
(Ottosson firade  sin födelsedag med två mål. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

Jag har bara sett lite av matchen nu på Viaplayreprisen så jag kan inte säga så mycket om helhetsbilen i matchen men noterbart är ju att Kristofer Ottosson fyllde 37 och firade med att ge sig själv och DIF två mål i  födelsedagspresent i en match som slutade 4-3.

( Backen Philip Holm avgör. . FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

Philip Holm gjorde för övrigt det vinnande 4-3-målet och det när matchklockan stod på 14.58 i tredje. DIF har nu rask takt tagit tre raka trepoängare mot BIK Karlskoga, Leksand och nu Örebro, tre lag i toppstriden som måste passeras (BIKo LIF) eller som DIF måste hålla bakom sig och sno poäng i från (Örebro) om man ska sluta på på tredjeplatsen. Och tre lag som har bjudit upp bra. Borde ha varit en rejäl självförtroende boost för DIF som i och med segern klev förbi Västerås (som har en match färre spelad än DIF) upp till fjärdeplatsen. Bara sju pinnar upp till SSK nu, vilken rysare det här om kommer bli runt just det strecket!

(Kullerbyttorna har kommit till heders i gen. Kul. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

Mindre bra var ju däremot att Ölvestad klev av efter smäll mot axeln, Fredrik Bremberg klev av senast och var inte med nu. Två tunga pjäser som behövs)

Bilderna är tagna av Johanna Lundberg, vill se ni fler klicka här:

(PS stod lite galna siffror i den här texten ett tag, sorry för det, var för trött och gjorde fel helt enkelt men åtgärdat nu)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej marie! Enligt rykten förhandlar Challe med Robban Nilson. Finns en anledning att han flyttar utomlands nästa säsong och inte denna.

Har du hört något?

/Jonas

Marie Hallman sa...

Jonas: Det enda jag har hört är att han är skadad och därför hemma i Sverige. Och att han hjälper pappa Kenta lite med scoutingen, var i Södertälje i går sas det av det skälet bland annat (jag såg honom inte själv)

Anonym sa...

Han är inte skadad hela säsongen. Grabben är Djurgådare :) Kan du inte kolla med honom eller Challe?

Framförallt Challe då det vore väldigt intressant om det finns mäjlughet att värva någon.

Som tex hur blir det med Berglind?

Anonym sa...

Robban kommer i februari tillsammans med en bekant tvåvägsback!

Anonym sa...

Tveksam till om DIF har råd att göra några nyförvärv ö h t. Om någon, ta in Marcus Nilsson från Bofors.
/Brasse

Anonym sa...

Nilsson vill till DIF och DIF vill ha Nilsson