lördag 26 januari 2013

Segersviten bröts efter fjärde raka torsken mot Oskarshamn


SSK-backen Johan Jonsson gjorde mål för andra matchen i rad. Sitt andra för säsongen och i SSK för övrigt. Men vad hjälpte det.

Oskarshamn är laget som vunnit fyra av fyra mot SSK och som man får anta att SSK inte vill ha med sig till en kvalserie…och som genom 3-2 vinsten i kväll dödade SSKs fina vinstsvit om nio raka segrar.


Noterbart från matchen är att nu har både Anton Forsberg och Sebastian Idoff förlorat mot Oskarshamn.
Micke Nylander ser bara allt piggare och fräschare ut och fortsätter göra poäng i match efter match. Det blev ett mål mot Oskarshamn för Nyllet som nu är uppe i åtta poäng (3+5) på sju matcher.Grymt bra ju och snart kommer sonen ut på isen också, kommer ju bli hur kul som helst.

Noterbart från hela kvällen är ju att resultaten var ju bottenlagen stack upp och ruskade om lagen som är med i toppstriden.

BIK Karlskoga var till exempel på väg att tappa tre pinnar men lyckades i sista stund få till en förlängning där man tog bonuspoängen – med 32 sekunder kvar till straffläggning.

Almtuna ruskade om Västerås när man gjorde mål sent i matchen, i shorthand och tog sig till förlängning där VIK vann efter 3.10.

Örebro har dessutom vaknat till liv och börjat röra sig uppåt i tabellen där SSK är kvar som tvåa med 83 poäng på 41 matcher. Ettan Leksand är fyra pinnar före med lika många matcher spelade. BIK Karlskoga ligger kvar som tre med 76 poäng på 40 matcher – men nu har de DIF flåsandes i ryggen då Djurgården har 73 poäng på visserligen 41 matcher men ända. Sedan skuggar Västerås i sin tur DIF med 72 poäng på 40 matcher.

SSKs hemmaderby mot Djurgården på tisdag kommer bli sjukt viktigt för båda lagen. Och spännande. Inget för folk med svaga nerver alltså.


Inga kommentarer: