tisdag 8 januari 2013

Huselius tvingas sluta - Gozzi håller ögonen öppna UPPDATERAD


Huselius fick stående ovationer i AIK-debuten men nu är det slut. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE/ARKIV)

Det blev bara tre matcher för Kristian Huselius i AIK. Sedan sa kroppen - nej det skrek - neeeeeeeeeeej och då är det ju bara att lägga skridskorna på hyllan vare sig man vill eller inte.

Nu överväger AIK att hitta en annan spetsspelare till laget:


– Vi tittar väl egentligen på om det finns någonting som vi tycker är lämpligt och bra och kollar över marknaden så får vi se vad som händer, säger sportchefen Anders Gozzi.

Kristian Huselius lägger nu alltså skridskorna på hyllan och slutar med hockey. Så här säger han själv till AIK:s hemsida

– Det är tråkigt att säga men tyvärr så håller inte höften. Det har blivit sämre och sämre för varje match jag spelat. Så jag har tagit beslutet att sluta med hockeyn helt.

Huselius lyfte AIK under de tre matcher han var med – trots att han var ringrostig efter över ett års uppehåll från matcher - men det slitage som blir på kroppen under en match är ju en helt annan påse än under träning och plötsligt förstår man ju verkligen varför han var så tveksam till att köra igång.

Och går det inte att spela så går det inte:

– På ett sätt var det självklart. Det har inte gått att spela. Jag kan inte hålla på att käka en massa smärtstillnade tabletter för att kunna fungera. Samtidigt är det givetvis tråkigt att inte kunna bestämma själv när man ska sluta, säger Huselius till AIKs hemsida och fortsätter:

– Jag är väldigt tacksam för det stöd AIK gett mig under min rehabiliteringsperiod. Det var otroligt kul att få chansen representera klubben och det mottagande jag fick från AIK:arna kommer jag aldrig att glömma.

Frågan är vad som AIK ska göra nu. Den sjuk och skadesituation som AIK har är helt vansinnig där alltifrån fem till elva, tolv ordinarie spelare saknas varje match.

En lösning finns åtminstone nära till hands och den stavas Kris Beech:

– Ja Beech är ju en kille som vi förhoppningsvis kommer att ha kvar. Vi ska titta över det läget nu i veckan, antingen blir han kvar resten av säsongen eller inte alls, säger Anders Gozzi.

EDIT:
Nu har jag även fått tag på AIKs vd Peter Birath och det visar sig att den lön som externa finansiärer och sponsorer bidragit med och som var öronmärkta för Kristian Huselius även kan användas till en ny spelare.
Birath tog upp frågan direkt då Huselius var tvungen att tacka för sig:

-Jag snackade med de sponsorer och finansiärer som stod bakom Huselius lön och de sa okej, vi får alltså använda de pengarna till en annan förstärkning och det är ju jätteskönt. Så nu är det upp till Gozzi att hitta någon, säger Birath

Nu blev ju marknaden lite tuffare i och med att NHL drog i gång men visst är det bra att ha den checken i bakfickan. I övrigt hoppas Anders Gozzi att framför allt sjukläget ska lägga sig lite nu.

– Alla skador och sjukdomar är ju en sak… det är jobbigt när många centrar är borta, som i går mot Rögle, men några är på väg tillbaka också. Christian Sandberg är på gång in i laget, han tränar på is. Esa Pirnes är frisk nu och Jocke Nordström ska träna i morgon (onsdag) så det är ändå några på väg in.

Å andra sidan känns det ju som att varje gång någon är frisk blir nästa sjuk?
– Jo så är det ju så vi håller ögonen öppna och ser vad som finns och inte finns, det är inget jag kan spekulera i nu.

NHL drar i gång sina camper nu, det innebär ju vanligtvis att en och annan blir över där?
– Så är det ju så vi håller ögonen öppna där med men sedan är det ju som det är med sjukdomar, man får inte bryta ihop utan måste lite på de man har också.

På backsidan finns fortfarande frågetecken för Dick Tärnström. Backklippan gjorde ju comeback även han nyligen, spelade ett par matcher men fick återigen problem med sitt diskbråck och tvingades kliva av. Och har inte tränat på is sedan dess.

– Han ska till läkare i dag (tisdag) så ska jag prata med honom senare.

Tittar ni även på vilka backar som är lediga – för säkerhets skull?
– Vi håller ögonen öppna men sedan beror mycket på vad som händer med Dicken. Jag kan inte föregå någonting eller sitta här och spekulera. Sedan är det som det är med diskbråck, det är en annan typ av skada (än Huselius höftskada). Diskbråck kommer och går, det kan vara bra enda dagen, dåligt nästa, sedan bra igen.

Men vad tror du? Är risten stor att även Dick lägger av nu?
– Det vet jag inte. Det kan bara han själv svara på. Vi får se, jag vill inte spekulera åt något håll när det gäller sånt, säger AIKs sportchef.

Även på backsidan är det dock en spelare på väg in, Josh MacNevin som dragits med en efterhängsen hjärnskakning har gått på is nu och tränar med laget.

– Han kanske är spelklar om någon vecka eller två, han behöver ju träna upp sig i första hand efter så lång frånvaro, avslutar Gozzi.



7 kommentarer:

Anonym sa...

Fasen vad tråkigt att Huselius tvingas sluta. Inte minst för hans egen skull; lägger man så mycket kraft på rehabträning måste man ha ett brinn för att spela och då måste det vara j-t surt att behöva kasta in handduken efter bara tre matcher.

Tråkigt också för AIK så klart, som man väntat och hoppats. Om man nu har en bra relation med Huselius kanske man kan hitta någon form av roll som tränare, ledare eller scout åt honom?

Anonym sa...

Tröjhissning nästa hemma match va?

Cartman sa...

Men man kan väl inte signa Beech utan att MacNevin eller Little får stiga av. Det låter inte som en lösning.

Plock sa...

"– Ja Beech är ju en kille som vi förhoppningsvis kommer att ha kvar."

Låter som att man släpper iväg MacNevin, vågar inte chansa med honom.

Anonym sa...

Jag tycker absolut att man skulle kunna hissa en tröja för KUNG HUSSE!!!

Anonym sa...

Tröjhissning ni måste fan skämta,,,,

Marie Hallman sa...

Anonym: ja verkligen tråkigt han kändes som en injektion de två första matcherna tänk om det hade kunnat fortsätta så! Är ju inte så jättemånga bra spelare ute på marknaden nu tyvärr

anonym: Eh what? Ska väl till lite fler matcher för det va?

Cartman och plock: jag tänkte faktiskt inte på det där när jag pratade med Gozzi, dumt nog. Ska de skriva med Beech måste ju någon bort eller så får de rotera med vilka som ska spela men det låter ju inte så ekonomiskt.

anonym x 2 ja jag håller med nummer två här.