torsdag 3 januari 2013

Gameday! AIK-Skellefteå


Omstart av serien - igen - nu efter nyårshelgen. AIK inleder med match mot serielederna Skellefteå hemma.  

Gästerna från norr har 2-1 i matcher på AIK så  här långt, vann de två första mötena med 3-1 och 5-0 medan AIK vann det tredje mötet med 4-3.


Det är Niklas Lundström som har stått i samtliga tre matcher faktiskt men han är ju i Ufa och spelar semifinal med Sverige i dag så det blir Daniel Larsson eller Alexander Hamberg (inte officiellt när jag skrev det här)

AIK har ju fått tillbaka en hel del folk men… inte en match utan nya frånvarobesked känns det som. Fredrik Hynning och Björn Melin avstod morgonens värmning med influensa och är således inte med i matchen. J20 spelare Edgars Klavins får kliva in i laget istället.

Christian Sandberg, David Lillieström och Josh MacNevin är dessutom fortfarande uppsatta på rehablistan.

Tränaren Anders Eldebrink ville se fler närkamper som fullföljs, mer offensiva eller snarare aktiva backar i uppspelen och var inte helt nöjd senast även om mycket var bättre då än tidigare. Överhuvudtaget så känns det som att Eldebrink är väldigt tydlig – åtminstone i kommunikationen utåt – om vad som ska ändras/behöver jobbas på i laget. Det är ju bra.

Skellefteå kommer ner utan Pierre Edouard Bellemare men svettigast att hålla reda på är ju Bud Holloway och Joakim Lindström som gjort 47 respektive 43 poäng vardera. Det blir med andra ord en del för AIK-backarna att göra.




Inga kommentarer: