fredag 11 januari 2013

Fredagsreportaget - Far och son Nylander (Altelius)! uppdaterad

(Michael Nylander & Willliam Nylander Altelius. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

För tre år sedan bröt Michael Nylander nacken. Då trodde man ju att karriären var över men ... läkarna gav klartecken, Nylander kom tillbaka och har fortsatt spela om än i viss kamp med ytterligare skador. Otroligt starkt egentligen. Men så har Micke en helt enorm kärlek till ishockeyn också.

Den kärleken har han fört över till sönerna som stod på is innan de kunde gå nästan. Och just sönerna, William 16 år och Alexander 14 år, har gett honom den motivation och glädje på isen som har krävts för att fortsätta orka köra sommarträning år efter år.


Ingen av dem trodde väl egentligen att  det skulle gå att spela ihop på elitnivån, med tanke på ålderskillnaden  utan fram till i somras var det mer peppa varandra och ha roligt ihop på sommaren.

Men, nu har ju båda som ni vet skrivit kontrakt med SSK och när väl Williams axelskada (fick en smäll under landslagsturneringen över nyår) har läkt om ett par veckor (enligt läkarens prognos) så kommer de förhoppningsvis kunna skrinna ut på isen tillsammans.

Bara tanken på att stå där tillsammans svindlar, får de spela i samma kedja är det helt otroligt och att få göra ett mål tillsammans. Det är verkligen drömmen berättade William när jag träffade honom, pappa och Alexander i onsdags i Södertälje och dels följde brorsorna under matchen dels intervjuade Michael senior och junior (William har Michael Junior som mellannamn faktiskt).

Alexander, som spelar i SDE-hockey just nu, är inte intervjuad men skymtar förbi i inslaget han med. Det är han som har mössa på sig. Storebror William fick desto mer frågor liksom pappa. William hade också en del sköna kommentarer om pappa under matchen.

Det var otroligt roligt att träffa dem, Micke känner jag sen förr och framför allt William har jag sett träna med pappa på somrarna men då har man mest sett en liten skrutt som speedat runt där och varit liten. Det är han inte numera. Inte så liten i alla fall.


(Far o son, bästa kompisar och numera även lagkamrater. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det var kul också att se hur Micke verkligen fört över sin ödmjukhet till sönerna. De har talangen och framtiden för sig. Alexander har jag inte sett på isen i den här åldern så honom kan jag inte säga något om men Willam har ju redan visat vilka händer och vilket spelsinne han har. Och vilken fart. så klarar han sig från större skador är det en blivande landslags och NHL-stjärna, så bra är han. Lägg därtill en skön attityd och en - för sin ålder -  klok och mogen inställning om vad som krävs och vad han behöver göra för att nå toppen och hur man ska bete sig i största allmänhet.

Och när vi talar kärlek till sporten. Ni skulle sett glittret i ögonen på Junior när han vi satt och pratade om en eventuell kvalserie för SSK...en sak är säker det kommer vara en supertaggad kalv på grönbete när han väl får spela.

EDIT:
Det blev en intervju om allt möjligt och om ni inte hann se den i dag fredag så kommer det visas ett niominutersreportage, bland annat i en av pauserna i lördagens sändning från SSK Malmö

2 kommentarer:

Tobbe sa...

Kommer man kunna se detta inslag på webben någonstans i framtiden?

Bra jobb med denna blogg också, fortsätt så!!

Anonym sa...

Kan man kolla repotaget någonstans på webben?
Tack på förhand