Målvakterna: Joel Lassinantti, SSK och Anton Forsberg, SSK

MM Jonas Engström, f.
M Andreas Hjelm, b.

BÄST I ALMTUNA: Per Svensson, b.

FÖRSTA PERIODEN
…Lite snabb och fin chans av Almtunas Joachim Gellerstedt, som bröt in framför SSK-målet efter någon minut och sånär slängde in en puck.

…Ganska jämn match inledningsvis. Gustav Björklund kom i ett fint SSK-anfall och Almtunas Jimmie Kraft hade ett skott som Anton Forsberg inte fick grepp om och tappade ut men som tur var för honom så var ingen där och högg.

…Almtuna lät gladeligen SSK föra spelet som mest böljade fram och tillbaka tills Almtunas Sebastian Höglund åkte ut och SSK fick matchens första pp.

…0-1 (10.03) Fredric Andersson (Emil Djuse, Gustaf Björklund) spel 5 mot 4. Klassisk pp-box, skott och sedan styr Andersson in pucken.

…Fortsatt böljande spel med lite ströchanser efter målet, bland att för Andreas Hjelm som
 sköt över och Almtunas Ludwig Blomstrand men det skottet tog Forsberg utan problem.

…Hjelm hade för övrigt en vass chans från långsidan sargen som nästan ställde Lassinantti.

…Junioren Pasternak har varit ombytt i några matcher men har inte fått så många byten. Nu när han kom in gick det undan rejält och plötsligt satt första a-lagsmålet där.

…0-2 (15.52) David Pastrnak (Fredrik Sonntag, Ziga Jeglic)  Skott av Sonntag och styrning av 16-årige junioren Pastrnak som fick pucken upplockad åt sig, var ju ändå första målet i såväl a-laget som Hockeyallsvenskan. Pastrnak fyller 17 i år men inte förrän i maj men han är inte yngste målgörare i SSk som någon trodde utan det är det faktiskt Niclas Bergfors som är. Han var en halv månad yngre än Pastrnak.

…Jag försökte för övrigt prata med den 16-årige tjecken efteråt. En utmaning då hans engelska inte är på höjdarnivå. Tror vi kom fram till att han var glad, förvånad över att få spela, ”J20 är mitt hem”, han ska inte spela på fredag och var enormt glad över målet. Typ så.

…Nära reducering i slutminuterna av perioden då Fredrik Vestberg fick ett kalasläge men missade målet.

…Kändes inte som att Almtuna hade något alls när det rasslade till i Södertäljekassen.

…1-2 (19.26) Mattias Guter (Per Svensson) Mattias Guter satte fart, svängde in framför målet samtidigt som Svensson lägger in en finpassning sedan kan Guter vispa in pucken vid bortre stolpen. Forsberg stod vid första och hängde inte alls med i förflyttningen där.

ANDRA PERIODEN
… bra press av SSK inledningen av andra, Almtuna fick mest slå ifrån sig och då började SSK om och om och om igen.

…En väldigt snäll match för övrigt, tror inte jag såg varken en tackling eller ens en ordentlig närkamp. Inga känslor alls typ.

…Bra fart på rören, det hade Gustav Björklund när han trampade in framför Lassinantti och försökte göra en repris på Guters mål och trycka in pucken i förbifarten vid bortre stolpen när Almtunakeepern stod vid första.

…Fredrik Vestberg kom i en bra chans efter drygt fem och en halv minut sedan var det SSK för hela slanten igen.

…Vet inte riktigt vad som försegick på isen mellan Emil Sandin och Emil Djuse men de började slå på varandra en bit in i andra i alla fall, varsin utvisning där.

…Almtuna hade inte mycket i andra perioden heller, några tomtebloss här och där men det kan ju räcka det med.

…2-2 (7.48) Mattias Johansson (Patrik Nevalainen) Skott, retur ut åt sidan av Forsberg där dyker Johansson upp och tar pucken som ligger helt öde och bara lyfter in den över Forsberg som är halvvägs nere på isen åt andra hållet till.

… SSK replikerade snabbt, tack vare Gustav Björklunds fina jobb och snabba fötter.

…2-3 (10.16) Gustav Björklund (Viktor Lööv) Spel 5 mot 4. Lööv fintar först bort Almtunamålvakten, går runt målet och spelar in till Björklund som lyckats hitta en fri fläck i spelargröten och där stöter in pucken.

…Almtunas Sebastian Höglund crosscheckade Viktor Lööv utanför Almtunabåset, pp för SSK alltså men det hände inte så mycket i det överläget som avslutade andra perioden.

TREDJE PERIODEN
…Strömwall ändrade lite i kedjorna under pausen. Lät Ziga Jeglic kliva in i förstakedja med Nylander och Fleury, skickade Emil Lundberg neråt i systemet och satte Fredric Andersson som center mellan Jesper Thörnberg och Jonas Engström. Å andra sidan var det lite andra konstellationer sedan så Strömwall ändrade på det mesta i kedjorna i tredje.

…Just Engström visade emellanåt hur snabba fötter han har. Vid just det här tillfället kom han och Emil Billberg två mot en men passningen från Engström till Billberg var tyvärr inte lika bra som skridskoåkningen så det rann ut i sanden.

…Och vilken dragning Jesper Thörnberg försökte göra när han kom ut ur utvisningsbåset (för övrigt SSKs första i matchen). Benen brett isär, kroppsfintade drog pucken vänster, höger, vänster, höger, vänster men Lassinantti täckte isen med en split och det hela slutade med att Thörnberg la pucken utanför målet och åkte rätt in i Almtuna målvakten.

…Bra tryck i skottet från Mattias Johansson efter cirka 4.30 och riktigt snabb plock av Forsberg där.

…Forsberg fick ta till några snabba plockar till strax därpå när Almtuna ändå fick till lite press mot SSK-målet.

…Timeout av Almtuna med 1.52  kvar…och tekning nere hos Forsberg. Hemmalaget tryckte på , plockade målvakten men SSK lyckas trycka fast pucken mot sargen.

…Lite gruff på slutsignal också efter en tuff tackling av två Almtunaspelare på Jesper Thörnberg mot sargen fem sekunder innan matchen blåstes av. Johan Berggren fick två minuter för checking to the head samt en tia för snack mot domaren.

SKOTTEN I MATCHEN: 28-23 (8-10, 9-9, 11-4)