tisdag 22 januari 2013

ALMTUNA- DJURGÅRDEN 3–4 (0-1, 1-3, 2-0)

(Tre pinnar till slut. FOTO DANIEL PETTERSSON)


Matchen: MM+
Målvakterna: Alexander Hamberg, Almtuna 86,67 % och Chet Pickard, DIF,  86,96%
Publik: 2 180
Domare: Andreas Harnebring.

BÄST I DIF
MMM Kristofer Ottosson,f
MM Michael Holmqvist, f
M Janos Hari, f

BÄST I ALMTUNA: Patrik Nevalainen, b.

(Marcus Bohman uppvaktas- FOTO DANIEL PETTERSSON)



FÖRSTA PERIODEN

DIF saknade rutin i Jimmie Ölvestad, Fredrik Bremberg och Christian Eklund som samtliga stod på frånvarolistan. Marcus Sörensen var däremot tillbaka uppsatt som extraforward. Juniorforwards Mattias Kalin och Tobias Lindberg fick chansen i fjärdekedjan.

…. Lite avvaktande inledning och inte helt oväntat en del spel i hörnen, dit Almtuna gärna ville trycka ut DIF.

…Ludwig Blomstrand som ju lämnade DIF för Almtuna tidigare under säsongen var med i förstaline och därmed nedsläpp. Snackade lite med kompisen Alexander Wennberg, måste kännts lite skumt.

…DIF verkade ha lämnat glamourkostymen hemma i alla fall. Har väl lärt sig av de senaste matcherna och gick all in på att böka in pucken efter knappt fem minuter.



(Holmqvist...Marcus Bohman uppvaktas- FOTO DANIEL PETTERSSON)

…0-1 (4.41) Henrik Eriksson (Michael Holmqvist, Tobias Lindberg). Fint grovarbete i förarbetet till målet av Micke Holmqvist som bökade sig runt kassen och försökte trycka in pucken vid första stolpen, det gick inte men pucken åkte runt i målgården och hamnade hos Henrik Eriksson som stod rakt framifrån och tryckte och tryckte på returerna tills pucken gick in.



(...och Henrik Eriksson.- FOTO DANIEL PETTERSSON)


…Tobias Lindberg fick för övrigt sin första hockeyallsvenska poäng i karriären genom den andraassisten.

…Det blev videokoll, förmodligen för att det var så mycket folk i målgården men målet godkändes efter en kort titt på målet.

…Nära att Alexander Hamberg kastade in pucken själv när Alexander Wennberg drog iväg ett skott någon  minut efter målet. Pucken styrdes upp i luften och det var nära att Almtunamålvakten vispade in den men han hade lite tur och pucken studsade till slut ner bredvid målet istället.

…Djurgården kopplade ett litet grepp om spelet efter målet. Mycket spel nere hos Hamberg i Almtunamålet men en halvchans i alla fall för Oscar Milton efter 9.30.

…Och just som det såg så behärskat ut för DIF fick Almtuna till en liten press med bland annat hyfsade lägen för Patrik Nevalainen, Fredrik Vestberg och Tobias Hage,  plus att Chet Pickard nästan drog in en puck längs isen själv.

…Almtunapressen gav utdelning i en utvisning för Djurgården då Timmy Pettersson var först i matchen att hamna på botbänken.

…Almtuna bjöd inte på något vidare pp. Bra för DIF. Som dock fick ännu en utvisning emot sig då Marcus Sörensen lackade på en Almtunaspelares hakande, tog tag i klubbladet och höll i. Det blev lite för tydligt för domarna.

…Lite bättre pp nu för hemmalaget där Patrik Nevalainen fick iväg ett skott som strök bortre stolpen. Chet Pickard fastnade sedan i Almtunaforwarden Oscar Milton vid ena stolpen men hann upp och mota bort nästa skott. Sedan blev det inte mycket mer farligt där.

…Öppet mål för Almtuna precis när DIF blev fulltaliga men han som sköt, tror det var Filip Björk fick inte riktig kontroll över pucken.


(  FOTO DANIEL PETTERSSON)


ANDRA PERIODEN
…DIF fick inleda andra i pp och satte hård press direkt. Hårt skott av Pontus Åberg som Hamberg styr ut till en retur och sedan small det.

…0-2 (0.59) Kristofer Ottosson (Pontus Åberg)  Spel 5 mot 4. Passning från Åberg till Ottosson som håller i pucken, skottfintar och sedan skjuter in pucken mellan benen på Hamberg.

….DIF hade knappt firat klart så åkte Philip Holm ut. Och om Almtuna hade två risiga pp i första så gick det bättre nu.

1-2 (2.36) Ludwig Blomstrand (Fredrik Vestberg, Victor Aronsson).Spel 5 mot 4. PP-uppställning, skott och retur som Blomstrand – så klart- sätter i mål.

…Janos Hari bombade på med ett gammalt hederligt slagskott men Hamberg var med och tog den i plocken. Kort därpå fick Modolånet däremot sätta pucken.

…1-3 (6.59) Janos Hari (Tim Eriksson, Dustin Johner) Passning av Johner till Tim Eriksson som krutar på från högerkanten, hårt skott som Hamberg inte kan hålla, retur och där kommer Janos Hari

…Tung, tung tackling av Timmy Pettersson på förre lagkamraten Blomstrand nere vid DIF målet. Tack för kaffet liksom.



(Gurgel- FOTO DANIEL PETTERSSON)


…Rejäl fight kort därpå. Chet trycktes återigen till med ett tjuvnyp vid ena stolpen, tappade humöret hoppade upp och började slåss med Victor Rollin Carlsson som i sin tur drog en rak höger i Chets ansikte eller snarare målvaktsgaller.

…Alla utespelarna på planen skyndade såklart till och det slogs vilt där nere vid målet. Slutade med pp, fem mot fyra för DIF efter att följande utvisningar hade delats ut: Chet Pickard två minuter roughing, Filip Björk 2+2, Victor Rollin Carlsson, 2+2, Dustin Johner 2+2 alla för roughing.

…Det tog ett tag innan domarna hade fått ordning på vem som skulle sitta i båset. Tex ställde Rollin Carlsson upp för spel fast det var han som drog igång kalabaliken…men han fick vackert åka och sätta sig så att spelet kunde börja.

…Pickard tog sig föresten en tur till båset medans domarna hade överläggning, åkte saaakta förbi Almtunas bås, stirrade på hela gänget och flinade rejält. Lite mental game så där. Bra med känslor.

… 1-4 (11.19) David Lidström (Janos Hari, Markus Ljungh) Spel 5 mot 4.  Var ett lite långsamt pp  men DIF puckade runt, Almtuna var passiva och till slut kom det skott och retur och då kom DIFs fjärde mål som för övrigt var deras tredje på retur så här långt. Och det fjärde på retur i matchen då även Almtuna gjorde sitt på retur.

…Chet hade en del att säga till Almtunabåset, tog sig några svängar dit och snackade lite. Det uppskattades inte av domaren som var fram och – antar jag- delade ut en liten varning till DIF-målvakten.



(Tobias Lindberg åker i från Joachim Gellerstedt FOTO DANIEL PETTERSSON)



TREDJE PERIODEN
…Lite konstigt skott direkt av Janos Hari som träffade stolpen och pang upp i hjälmen på Hamberg. Men inget mål.

…2-4 (1.50) Johan Berggren (Oscar Milton) Berggren får pucken på högerkanten och trampar i ensam speedygonzales fart längs långsidan, är helt fri sätter ett backhandsskott stolpe och in i krysset. Snyggt mål!

…Petr Kalus klev för övrigt av redan efter sitt första byte i matchen. Fick enligt uppgift en lårkaka där i början av matchen.

…Alexander Wennberg skapade omedvetet ett bra DIF-läge när han sköt, pucken strök utanför, studsade tillbaka strax utanför stolpen. Där var det öppet mål men ingen som var med på den.



( FOTO DANIEL PETTERSSON)



…Oj!Alexander Hamberg åkte ut på långsidan och skulle valla pucken bakom målet till andra långsidan men höll sånär på att skicka pucken i eget mål!

…3-4 (10.01) Ludwig Blomstrand (Per Svensson, Daniel Hermansson). Spel 5 mot 4. PP för Almtuna, Per Svensson står på blå med klubban lyft redo för direktskott, får passning och pang så visslade pucken in i mål förbi Pickard, styrd in i mål av Blomstrand.

… Kändes som det var momentum för Almtuna från 2-4 reduceringen och framåt. Ingen enkel spela av seger som det kanske kändes vid 4-1-ledningen för DIF.

…PP för DIF men vassaste chansen får Almtunas Johan Berggren som återigen trampar ner längs högerkanten, bryter in tidigare den här gången och får iväg ett skott som Pickard får reflexrädda med benskydden. Nära, nära kvittering där.

…Farligt läge för Almtunas bästa skytt, Mattias Guter med fem minuter kvar. Där hade DIF lite tur att Guter inte hade vässat siktet helt, visslade förbi strax utanför.

…Och Almtuna fortsatte pressa på, bland annat bra skott av Daniel Hermansson, medan DIF mest såg pressade och stillastående ut.



(DIF-spelarna tackar fansen. FOTO DANIEL PETTERSSON)


…Time out Almtuna med 2.30 kvar av tredje. Och plockad målvakt med matchuret på 18.52. Men också en Almtunautvisning i offensiv zon, bakom Pickard och där rök den chansen för Uppsalalaget som ställde tillbaka Hamberg i kassen då ju tekningen flyttades ner till Almtunas zon.

SKOTTEN I MATCHEN: 23-30 (7-10, 6-13, 10-7)

Inga kommentarer: