lördag 19 januari 2013

AIK-MODO 1–2 efter förl (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)



 
 (Modo plockade bonuspinnen. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Matchen: MMM
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK, 93,55 % och Bernhard Starkbaum, Modo, 95,83%
Publik: 6 479
Domare: Morgan Johansson och Christoffer Karlsson

BÄST I AIK
MMM Daniel Larsson, mv
MM Patric Blomdahl, f
M Stefan Johansson, b

BÄST I MODO: Mattias Ritola, f. och Mario Kempe,f.


FÖRSTA PERIODEN
…Kors i taket, bara tre spelare på frånvarolistan nu för AIK: Christian Sandberg (höft) David Lillieström (som står uppsatt på J20, bra om det stämmer för då innebär det att hjärnskakningen gett med sig) samt Jonathan Andersson som är och spelar med J20 han också.

 (Bert Ola Nolander FOTO JESPERZERMAN.SE)

…Det var mycket som skulle hinnas med före nedsläpp. Först en hyllning på jumbotronen av Bert Ola Nolander som valts in i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame som medlemnummer 54.

  (Dick Tärnström tackar för sig... FOTO JESPERZERMAN.SE)

…Sedan en stående ovation för Dick Tärnström (som kommer hyllas mer ordentligt senare under säsongen) som lämnade över kaptenströjan till Patric Blomdahl.

  
 (... och lämnar över kaptenströjan till Patric Blomdahl. FOTO JESPERZERMAN.SE)
 
…Fint friläge för Joakim Nordström efter en minut men avslutet gick rätt på Starkbaums benskydd.

…Bra start för AIK, precis som senast. Bra fart, bra press. Ett gäng rätt bra chanser men som senast ingen utdelning dock.

…Men oooh vad nära att gästerna inledde målskyttet när Per-Åge Skröder hade en puck som strök målburen och möjligen även touchade bortre stolpen.

…Broc Little hade det lite extra halt under rören, landade på baken men lyckades ändå hålla i pucken. Sedan blev det fram med materialarens bryn i båset och fixa till skenorna.

…Svettigt för Larsson kort därpå när först kom ett stenhårt skott, Larsson styr ut en retur, den skjuter Mattias Ritola i bortre stolpen, sedan studsar den (tyckte jag det såg ut som) tillbaka bakom ryggen på AIK målvakten liksom längs med mållinjen (fast i luften) och ut. 

 
 (Blomdahl gjorde sitt första mål för säsongen  FOTO JESPERZERMAN.SE)

…. Men AIK fick näta först och vilken drömstart för Blomdahl som ny kapten

….1-0 (8.41) Patric Blomdahl (utan assist) Kris Beech sätter in en offensiv tackling på Kyle Cumiskey som är på väg ut ur Modos zon och ska starta ett uppspel. Modobacken tappar pucken, Blomdahl snappar upp den och snärtar in 1-0. Passande nog hans första mål – och faktiskt första poäng över huvudtaget -för säsongen.

( Kris Beech banar väg för målet. FOTO JESPERZERMAN.SE)

…Två fina soloraider på rad. Först Modos Kyle Cumiskey sedan i kontringen efter, Nicklas Jensen men avsluten var tyvärr inte lika bra som snurret innan så inga mål.

…Fredrik Carlsson knallade av efter en dryg kvart, efter en tackling av Jonas Ahnelöv. Efter matchen visade det sig att AC leden hade fått sig en smäll. Carlsson själv gissar på rehab i drygt tre veckor.

…Joakim Nordström och Björn Melin försökte forcera in pucken men spelet blåstes av, offside i målgården skulle jag gissa.

ANDRA PERIODEN
… Böljande spel inledningsvis. Inte lika bestämt från AIKs sida tycker jag som i första och det straffade sig när Modo fick ta retur efter retur.


( Nicklas Jensen vs FOTO JESPERZERMAN.SE)
  
…1-1 (4.19) Mattias Ritola (Mario Kempe, Kyle Cumiskey) Två AIK-spelare krockar, Modo kan ta skott, det blir retur och retur igen, då lyfter Ritola till sist in pucken i bortre krysset.

…Peter Foppa Forsberg på läktaren. Såg nöjd ut där.

…Bra skott av Oscar Ahlström halvvägs in i andra men Modomålvakten styr med liten marginal ut pucken över ribban.

…En ganska snabb period på så vis att det inte var knappt några avblåsningar, spelet böljade mest fram och tillbaka. Blev lite byta chanser med varandra.

…Stark åkning av Broc Little som körde slalom mellan Modospelarna så pass att han till slut drogs omkull av Robert Hägg. Blev straff häromdagen på en sån situation men inte nu, nu blev det pp för AIK istället.

…Nära mål då pucken för en stund låg helt ensa och övergiven nere vid Modomålet men som tur var för Modo utan att någon alert AIK-spelare var nära. Hade bara varit att peta in pucken där.

…Cumiskey har ett hårt skott. Det märktes inte minst när han lyckades dra in en puck i AIK-båset. Dunkade bra i plexit, som tur var ingen i vägen.

…Gick lite sådär i ett byte i slutet av andra då AIK lyckades spela med fyra man på isen utan att någon var utvisad. Tog väl en 20 sekunder innan Melin hoppade in på isen.

( Daniel Larsson FOTO JESPERZERMAN.SE)

TREDJE PERIODEN
…Tidigt pp för AIK, efter 1.38 men bortsett från en chans så såg det inte ens ut att vara överläge. Något som AIK har haft problem med tidigare, inte minst i senaste matchen nu i veckan.

…Det gäller att använda hela kroppen som målvakt. Daniel Larsson fick till och med in pucken under kläderna.

…Mario Kempe är en av mina personliga favoritspelare, en skön lirare och det syntes inte minst när han snirklade sig in framför Daniel Larsson och spelade fram till Samuel Påhlsson vid bortre stolpen men Larsson var bra med där.

…Glädjande nog mycket fok i hallen så det blev bra drag när växelsången kom igen Gnaget drogs i gång.

…Stefan Johansson gör inte mål så ofta men det var näranu när han fick iväg en lurig puck som flög och fladdrade i en konstig bana.

…Blev en tempohöjning i slutet av tredje. Som om båda lagen kom på att fan jävlars snart är det slut dags att öka.

…Stolpkänning för Broc Little efter drygt tretton minuter, han fick ett halvöppet mål också men sköt i väldigt snäv vinkel.

 ( Mattias Janmark. FOTO JESPERZERMAN.SE)

FÖRLÄNGNING
…AIK fick  en tidig utvisnings i sudden. Kändes som Modospelare nog hade kunnat stå upp. Men nu föll han och sedan var det bara spel åt ett mål.

…1-2 (3.22) Joonas Lehtivuori (Jonas Ahnelöv, Dave Spina) Skott utifrån långsidan, Lehtivuori står helt ensam i slottet och kan sätta ner klubban och styra in pucken.

…Daniel Larsson såg riktigt arg ut på vägen av isen men jag tycker han kan hålla huvudet högt utan honom hade Modo gjort fyra-fem mål tidigare i matchen. Och i sudden parkerade ju Modo i slottet, utespelarna måste stå upp bättre och göra det mer jobbigt för motståndarna där. De måste få bort pucken ur slottet till att börja med samt nu blev det ett enda stort Modotryck även efter utvisningen.

SKOTTEN I MATCHEN: 24-31 (7-9,10-10,7-9, 0-3)

Inga kommentarer: