onsdag 29 februari 2012

SSK-ALMTUNA 1-2 e förl (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)


Matchen: MM
Målvakter:  Julius Hudacek, SSK 90,91 % och Adam Reideborn, Almtuna 97,44 %
Publik: 3 340
Domare: Ulf Rådbjer

SSK vs Almtuna

Do or die för SSK i kväll då Almtuna kommer på besök. Åttan SSK har två poäng upp till sjuan Oskarshamn som dessutom har sex måls bättre målskillnad.

Bakom SSK flåsar Mora en pinne efter, på 74 poäng och med fina +16 i målskillnad. Det laget vill ju SSK så klart inte stå på samma poäng som inför sista omgången. Och Oskarshamn måste passeras så nu gäller det att kräma ut max.

Rosén "Det stärker när alla sliter som djur och täcker skott. "


 (Poängkungen Rosén gjord 1+1 mot Brynäs. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Richard Gynge gjorde sitt 28:e mål (plus två assist). Robert Rosén gjorde sin 57:e och 58:e poäng (varav ett mål och en assist). AIK vann med 4-2 mot Brynäs och är nu klara för slutspel – med tre matcher kvar av grundserien:

– Ja, det är kul! Och skönt. Nu kan vi ha några omgångar på oss att ladda. Och det är skönt mentalt. Det tar ändå lite på psyket att spela såna här matcher där det gäller i varje byte, där varje bytet är otroligt viktigt. Det ska bli skönt att få spela ut lite nu, säger Rosén.

Åberg: "Man vill ju inte missa en straff!"


 (Straffen satt där den skulle. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Mathias Tjärnqvist hade inte gjort mål sedan den 29 november, Pontus Åberg hade inte nätat sedan den 27 november. Mot Linköping fixade Tjärnqvist en pinne och Åberg bonuspoängen:

-Det var skönt och bra för självförtroendet. Det var viktigt för min egen del att få avgöra. Och så var det viktigt för laget. Så det var en skön vinst, hur skön som helst, säger Åberg med ett brett leende.

DJURGÅRDEN-LINKÖPING 2-1 e str (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)


 
(DIF tackar för gott samarbete: FOTO ANDREAS GRANDIN)
 
Matchen: MMMM
Målvakterna: Gustaf Wesslau, DIF, 95,65 %  och Fredrik Norrena, LHC, 94,12 %
Publik: 8 094 (slutsålt)
Domare:Thomas Andersson och Mikael Nord

tisdag 28 februari 2012

DIF vs LHC och Brynäs vs AIK (Rättat...)

Djurgården mot Linköping. Det lät på försäsongen som ett tänkbart semifinal eller till och med finalpar. Nu blir det nervigt möte - men åt andra hållen när lagen möts i kväll i omgång 52 av 55.

Det känns verkligen märkligt. Linköping som strävat uppåt år efter år och som alla trodde skulle ha Det Bästa Året nu. Det var nu man skulle nå ända fram. Till slut.

måndag 27 februari 2012

Flodqvist: "Bra för både kropp och knoppp att vi fick åka hit med flyg"

(Thom Flodqvist. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

Tre matcher kvar och en playoffplats på spel. Då fick SSK ta flyget ner till Ängelholm istället för att sitta en dag i bussen. Det hjälpte Södertälje till två poäng och ett kliv uppåt i tabellen.

– Det är klart att det spelar viss roll om man slipper sitta i bussen samma dag. Det är rätt lång tid man reser ner hit, så flyg är absolut skönare för kroppen konstaterar Thom Flodqvist.

Rögle vs SSK

Tre omgångar kvar av hockeyallsvenskan och störst dramatik ligger runt playoff strecket. 

Örebro, BIK Karlskoga och Leksand är så gott som klara för direktkvalplatserna. Och nu gäller det för nian SSK, åttan Oskarshamn, sjuan Mora, sexan Malmö och femman Rögle att säkra en playoff plats. Det är bara tre som kommer att göra det så nu är de slåss för livet som gäller.

söndag 26 februari 2012

Grattis Danni!


 (FOTO: PRIVAT)

Det blir tyvärr för lite damhockey här i bloggen men det här är värt att notera. Sveriges bästa spelare på damsidan, Danijela Rundqvist kunde i helgen fira att hennes ryska lag Tornado vann Europacupen.

Gynge: "Det händer nog bara var tionde år. Kanske"

(G Y N G E. En bokstav för varje mål... FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE )


Ett mål i september, två i november och fem (!) på söndagen. Rickard Gynge har gjort åtta mål mot Timrå den här säsongen. Alla med Joakim Lundström i Timråkassen.


– Fast jag väl inte trivts så bra mot Timrå egentligen… det är den här matchen som är julafton, bara, säger Gynge med ett brett leende.

AIK-TIMRÅ 8-2 (3-0, 2-2, 3-0 )


 
 (Gynge jublar efter ett av alla sina mål. FOTO: jesperzerman.se)

Matchen: MMM (egentligen en tvåa spelmässigt men målkalas är aldrig fel. Ett extra m för det.)
Målvakter: Viktor Fasth, AIK, 90 % och Joakim Lundström, Timrå, 78,38 %
Publik: 5 695.
Domare: Linus Öhlund och Mikael Sjöqvist.

AIK vs Timrå

Hängmatch i elitserien i dag (om man nu kan säga det med det här råddiga spelschemat) men alla andra spelade igår, i dag möts AIK och Timrå på Hovet.

En match som givetvis intresserar alla de andra lagen runt strecken.

lördag 25 februari 2012

Cehlin: " Vi var trygga i det vi gör"

 (Cehlin var klart gladare i dag än på den här bilden från tidigare i vintras... FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Första straffen för säsongen. Då sköt Patrick Cehlin hem bonuspinnen till Djurgården i den första omgången av sudden straffarna.

– Det var jäkligt skoj, säger Djurgårdsforwarden med ett både glatt och avslappnat skratt.

Lööv: " Det är inte kört än"

(SSK-backen Lööv jublar efter 2-2. Det målet räckte tyvärr inte. FOTO RICHARD HIMBERG)

Viktor Lööv gjorde ett av sin karriärs snyggaste mål när han kvitterade till 2-2 och gav SSK hopp om seger. Men Malmö vann och kan tacka SSK för två bjudningar i PP för det.

– Ja, det var det som gjorde att vi förlorade matchen. Att släppa in ett mål i pp är inte okej och att det nu blev två i pp. Ja det är ju… det kan inte bli sämre. Men det förklarar varför vi förlorar, säger Viktor Lööv.

Skellefteå vs DIF

Dags för  nästa ödesmatch med Djurgården inblandat. Nu mot Skellefteå borta. Och just bortaplan ger ju lite risiga vibbar. Något som måste ändras nu.

Djurgården har förlorat nio av sina senaste bortamatcher. Senast DIF vann borta var 28 december mot Timrå, då vann Stockholmslaget med 7-3.

SSK-Malmö i bilder


 (Hudacek gjorde en kanonmatch - förutom en jätteblunder som gav Malmö en 2-0-ledning.FOTO: RICHARD HIMBERG)

Jag fick lite fina bilder från Richard Himberg från matchen mellan SSK och Malmö i går, fredag. Det var ju en riktig holmgång med Viktor Löövs fina Klasenfint på just Klasen själv som höjdpunkt.

fredag 24 februari 2012

Blytung torsk för SSK mot Malmö

Oj, vilken match! Och vilket mål Lööv gjorde och vilka mål SSK släppte in?! I pp?! Och oj vilken tung torsk för SSK som inte bara förlorade utan även petades ner på åttonde plats då Mora vann med 4-1 mot Örebro.

SSK spelade - som vanligt mot Malmö - riktigt bra, bland det bästa man har gjort den här säsongen. Med två ödesdigra ögonblick som undantag. Båda i pp dessutom.

SSK vs Malmö

Tuuungt prestigemöte i Scaniarinken i kväll! Sexan Malmö gästar sjuan SSK och det är ännu en galet viktig sexpoängsmatch som ska avgöras.

SSK har faktiskt vunnit fler matcher (22 stycken) på ordinarie tid än Malmö (som har 20 st trepoängare). Men Malmö har varit bättre på att ta oavgjorda och knapra in bonuspinnar och Skånelaget har därför 75 poäng mot SSK:s 73 pinnar.

Carlsson: " Det är tungt nu"



(Fredrik Carlsson fotad efter en tidigare match. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK är på väg mot slutspel. Då tvingades viktige backen Fredrik Carlsson se matcherna från sidan. I går tvingades han kliva av halvvägs in i andra efter en tackling mot sargen av Christian Berglund. Nu blir Carlsson borta i mellan 1-3 veckor. Och riskerar därmed att missa de inledande matcherna i en eventuell kvartsfinalserie.

– Man skulle ju vilja vara med hela vägen, så det är tung nu, konstaterar ”Fish”

Tung förlust för skadedrabbat AIK

AIK kom till spel i Karlstad med en växande skadelista och lämnade Värmland med en ännu längre. 

I andra perioden klev Daniel Bång av matchen, sjuk. Och viktige backen Fredrik Carlsson klev av med en skada på axeln efter en tackling mot sargen. Oklart hur länge han kan bli borta men enligt AIKs hemsida handlar det om tre-fyra veckor.

Wesslau:"Nu är det bara överlevnad, kosta vad det kosta vill"

(Wesslau. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Ödesmatch på Hovet. Då var det slut på försöken till finlir. Förutsättningarna var lika enkla som spelet - slappna av, vinn och var desperata:


-Det är på liv och död det här, i de sista matcherna. Man tar till alla medel man kan, man filmar och man smånyps och gnäller på domarna. Det finns inga regler längre, känns det som. Nu är det bara överlevnad, kosta vad det kosta vill, säger Gustaf Wesslau.

torsdag 23 februari 2012

DJURGÅRDEN-VÄXJÖ 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)


 
( Första trepoängaren sedan 4 februari. FOTO ANDREAS GRANDIN) 

Matchen: MMM
Målvakter: Gustaf Wesslau, DIF, 96,67 % och Martin Gerberg, Växjö, 93,33 %
Publik: 6 245
Domare: Wolmer Edqvist, Mikael Sjöqvist.

DIF vs Växjö, FBK vs AIK

Ödesmatch för Djurgården i kväll. Nu måste poängen in när streckkonkurrenten Växjö tas emot på Hovet.

 DIF får hoppas på lite tur också, att Timrå mot alla odds går in och sänker LHC även om Timrås formkurva inte direkt talar för det.

Djurgården har kastat om i lite kedjorna så nu ser femmorna ut så här:

onsdag 22 februari 2012

Ytterell: "Jäkligt viktiga poäng i slutstriden" (plus bilder från matchen)


 
 (Ytterell satte sitt tredje mål för säsongen. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Det var tre månader sedan senast. Men när Alexander Ytterell gjorde sitt tredje allsvenska mål i karriären kopplade SSK greppet om Oskarshamn, vann matchen och gick om Oskarshamn i tabellen upp på playoff plats igen.

 – Jäkligt skönt! Det här var jäkligt viktiga poäng i slutstriden, konstaterar SSK-backen med ett skratt.

Zabel: "Det handlar om att kunna lyfta bort ett ok från axlarna så att vi vågar spela ut"


 (Tony Zabel mitt i spelarhavet. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Sex omgångar kvar och parkerade på kvalplats. Med fyra poäng upp till Linköping och sju pinnar upp till Modo på fast mark. Och en måltorka som bara inte får finnas. Men lägga sig ner och dö är ju inget alternativ. Nu är det fejsa läget och gilla läget och göra något åt läget som gäller.


– Vi måste börja inse var vi är någonstans och våga vara där och inte se varje match som en ångest utan börja se det för vad det är – en utmaning och ytterligare en match där vi kan få prestera, säger Djurgårdstränaren Tony Zabel

SSK vs Oskarshamn

Födelsedag (110 år!, Grattis!) och hemmamatch i kväll för SSK som möter en av konkurrenterna i jakten på en play off plats.

Sjuan Oskarshamn, som har en poäng mer än SSK, gästar och det är med andra ord en livsviktig match om SSK ska ta sig över strecket.

Så spelas förkvalsserien och kvalserien till elitserien

Det börjar närma sig nu och eftersom det florerar ett antal playoff/förkval och kvalserier hit och dit mellan olika serier är det lätt att blanda ihop vad som gäller.

Så gjorde bland annat Mats Wennerholm i veckan när han undrade varför förkvalslaget får spela match tre dagar i rad när kvalserien börjar. Men det får de inte göra, riktigt så illa är det inte.

Djurgården nollat - igen


 ( Christian Berglund vs Daniel Brodin. FOTO ANDREAS GRANDIN)


Noll mål. Noll poäng. Bara 16 skott på mål. Mental blockering, handlingsförlamning? Ja fan vet. Och det i ett läge där det helst ska spruta vansinnesdesperationsenergi ur öronen på Djurgårdsspelarna.

Tar man inga skott så gör man inga mål. Gör man inga mål så vinner man inga matcher.Det blir inte enklare än så.

Bång: "Vi spelar väl ganska lika"

 (Daniel Bång vill inte prata slutspel än. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Fjärde matchen av fem för AIK mot Frölunda som slutar med antingen straffar eller oavgjort. Den här gången var det mållöst ända fram till den fjärde straffen i straffläggningen.

– Jag vet inte (varför det blir så tajt) men vi spelar väl ganska lika. De vill vända snabbt från egen zon och sticker, det vill vi också göra. De har bra backar det har vi också. Det är två lag som man kan säga spelar ganska lika. Det är väl det kanske, konstaterar Daniel Bång.

AIK-FRÖLUNDA 0-1 efter straffar (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)


Kvällens noterat ser lite annorlunda ut på grund av en krånglande dator (jag brukar sitta och skriva under matchen och nu gick det inte förrän i tredje). Men här är lite uppsnappat i alla fall och fram för allt fina bilder av Jesper Zerman.Fler bilder av Jesper hitta ni på jesperzerman.se

 (Viktor Fasth har bra sikt. FOTO: JESPERZERMAN.SE)

Matchen: MM
Målvakter: Viktor Fasth, AIK, 95,24 % och Fredrik Andersen, Frölunda, 100 %
Publik: 4 714
Domare: Sören Persson och Johan Bergman

tisdag 21 februari 2012

AIK vs Frölunda, Färjestad vs Djurgården

Sista mötet i grundserien mellan AIK och Frölunda som möts i kväll på Hovet. AIK har tre vinster med sig från de fyra första mötena.

Som ni ser har det varit tajta matcher tre gånger av fyra.

måndag 20 februari 2012

Jhonas och de andra: Tufft för Enroth, dubbelmål för Krüger, Landeskog öser in poäng

(Jhonas fotad i somras. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


En match har det blivit för Jhonas Enroth senaste månaden. Efter tio matcher som backup fick han chansen i fredags att starta mot Philadelphia.

Buffalo ledde med 2-0 efter första men sedan rasade allt. Philadelphia gjord fyra mål på 13.48 i mittenperioden.

söndag 19 februari 2012

ANNONS

Cehlin: "Tungt. Men vi måste tro på det vi gör"


(Cehlin fotad tidigare i vinter. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Patrick Cehlin gav Djurgården ledningen efter 15.17. Det räckte inte.  Luleå svarade med två mål i andra och DIF inkasserade sjunde förlusten på åtta matcher. Och är kvar under kvalseriestrecket.


– Det är tungt och sådär men… vi har inte så mycket val än att ta med oss det vi gjorde bra och släppa det som var dåligt snabbt och fokusera på nästa match. Det är tungt men vi måste komma över det, måste ta poäng och då kan man inte deppa ihop allt för mycket, konstaterar Cehlin.

lördag 18 februari 2012

Lundström: " Jag älskar att vinna. Det är det jag spelar hockey för"


 
(Lite trött men glad niklas Lundström. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Två matcher, två segrar. När AIK:s båda ordinarie målvakter är borta på grund av skada och sjukdom visar Niklas Lundström att det finns ett riktigt bra tredje alternativ:

– Det var lite lugnare idag, och kändes bättre i kroppen. Fast första målet var lite dåligt av mig, sedan i andra perioden kom jag upp och laget spelad bra då också, konstaterar 19-åringen kolugnt.

AIK-Linköping 4-2 (2-2, 1-0, 1-0)


 (FOTO. WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMM
Målvakter: Niklas Lundström, AIK, 93,94% och Fredrik Norrena, LHC, 89,74 %
Publik: 6 021
Domare: Morgan Johansson och Tobias Björk.

AIK vs LHC och Luleå vs DIF

Nya ödesmatcher... och läge för AIK att skapa en lucka neråt när man möter ännu ett lag ur streckstriden i Linköping.

Gnaget har fått tillbaka Dick Tärnström som varit febersjuk, däremot saknas de båda ordinarie målvakterna även i dag så Niklas Lundström som gjorde succé i derbyt är tillbaka i målet med Måns Johansson som backup.

Flodqvist "Vi måste ge oss fan på att vinna"


(Thom Flodqvist skriker ut glädjen efter sitt 1-2 mål. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

Inga poäng men klart bättre spel än mot Tingsryd senast.

– Ja det var lite skillnad. Man blir lite extra laddad när det är mycket folk i hallen och så. Det är ju klart roligare när man får spela inför nästan fem tusen, säger Thom Flodqvist.

fredag 17 februari 2012

SSK vs Leksand

Jag har inte glömt, bara inte skrivit att det ju är klassikermöte i Scaniarinken i kväll! 

SSK måste ta poäng för att hänga med i playoffjakten, Leksand jagar en direktkvalplats.

Bibic!

 
(Alen och hans morbror på Bella pizzeria. FOTO: WWW. HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
 
Han är född i forna Jugoslavien och flyttade runt mellan flyktingförläggningar som liten. 

Till slut hamnade familjen i Rättvik, där hittade började Alen Bibic först med bandy. Det var först som tioåring som han prövade hockeyn. Och fastnade direkt.

Lundström: "Jag har ju vunnit matchen varje gång i drömmen"


  (Niklas Lundström. FOTO:WWW:HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Första elitseriematchen, ett inhopp för ett år sedan, slutade med fem insläppta mål. Första matchen mot start – den riktiga elitseriedebuten – fick däremot ett happy ending. Som precis så som Niklas Lundström har drömt om:

– Ja, jag har ju vunnit matchen varje gång i drömmen så det var likadant nu, säger AIK:s tredjemålvakt med ett lyckligt glitter i ögonen.

Gustafsson: "Vi måste göra det som ett lag"


 (Erik Gustafsson. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Han gjorde sitt förstaderbymål för säsongen – och i karriären. Men kunde inte glädjas nämnvärt åt det.

– Just nu är jag så jävla besviken. Vi spelar ju så jävla bra i den första perioden och halva andra. Sedan får de sina mål där på fem minuter, konstaterar Erik Gustafsson.

Bremberg: "Jag hoppas de håller sig kvar i elitserien"

Många ledsna och frustrerade Djurgårdsfans nu även om - det är ju värt att påpeka - det inte är kört än med slutspel och det fortfarande går att undvika kvalserien. Även om det nu ser mörkt ut på båda fronter.

En av alla ledsna  DIF-fans heter Fredrik "Linkan" Bremberg. Jag pratar med honom då och då så jag vet att han verkligen följer Djurgården nära. Och att Djurgårdshjärtat finns där.

torsdag 16 februari 2012

Derby 5, DJURGÅRDEN-AIK 1-4 (1-0, 0-3, 0-1)


(Tung förlust för DIF, viktig seger för AIK. FOTO ANDREAS GRANDIN)
Matchen: MM+
Derbystämning: Några sjöng i alla fall lite, men annars zzzzzzzzz.
Målvakter: Gustaf Wesslau, Djurgården 81,82 % och Niklas Lundström, AIK, 97,37 %
Publik: 10 061
Domare: Thomas Andersson och Patrik Sjöberg

Derby 5 DIF vs AIK

Snacka om att det här derbyt gäller mycket - för väldigt många. På flera olika sätt. För AIK:s målvakt Niklas Lundström blir det första elitseriematchen från start samt derbydebut då  Viktor Fasth saknas på grund av en magmuskelskada och Markus Svensson har feber.

Niklas har tidigare stått i nästan två och en halv period i en  match mot HV71.

onsdag 15 februari 2012

Oscar Steen inför derbyt: " Vi är ett av de mer avslappnade lagen faktiskt"


  
(Oscar Steen. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

En skyttekung, och en poängkung. Och så Oscar Steen. När Robert Rosén och Richard Gynge vräker in mål och assist glömmer man lätt bort tredje hjulet i kedjan. Han som skapar ytor och luckor åt de två andra.
– Det har väl gått skapligt för mig, Och de är spelskickliga, kan hålla i puck och lägga pass och sådär så det blir liksom en härlig hockey och spel med dem, säger Oscar Steen blygsamt.

Pontus Åberg inför derbyt: " Har aldrig känt mig så bra tränad som nu "

 (FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Han skadade axeln dagen före JVM-premiären och fick en hjärnskakning när det var dags för nästa fyrnationsturnering i början av februari. Pontus Åberg har verkligen haft världens otur när det gäller landslagsspel den här säsongen:

– Ja, det är sjukt. Jag har ju aldrig varit skada förr, nu har jag fått två tuffa skador på kort tid och de har verkligen kommit olägligt. Jag visste att det var många scouter från NHL-lag på plats senast för att kolla in mig där så skadade jag mig igen, det sög rejält, konstaterar Djurgårdsforwarden.

Strömwall: "Nu vill vi komma tillbaka till känslan för hur vi SKA spela. "

(Strömwall. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)


Hudacek släppte bara in ett enda mål. Det räckte inte. För med noll mål framåt blev det förlust ändå.

– Vi är besvikna över hur matchen blev och hade självklart hoppats kunna spela bättre och vinna. Jag tycker inte att vi kommer upp i vår bästa nivå. Vi för en del grejer men vi är inte tillräckligt bra, säger SSK-tränaren Johan Strömwall.

Tingsryd vs SSK

Omgång 46 för SSK i kväll som möter Tingsryd borta. SSK ligger på sjätte plats inför matchen, som varit mållös första 11 minuterna.

Södertälje har två vinster och en förlust mot Smålandslaget tidigare på säsongen där matcherna har slutat så här:

Wesslau: " Han har lite tur att pucken studsar rätt också"


 (Gustaf Wesslau fotad tidigare i vinter. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

Resultaten gick emot och Djurgården förlorade (1-2) mot Frölunda. Det innebär att DIF är nere under kvalstrecket – tack vare sämre målskillnad än Linköping – igen. Men Gustaf Wesslau känner ingen panik:

– Vi hade väl hoppats ligga några pinnhål upp, det kan man ju vara ärlig och säga men nu har vi accepterat läget. Nu känner vi oss trygga och vet vilka uppgifter som väntar, då är det lättare att fokusera på det, säger Djurgårdsmålvakten.

Oscar och Victor Ahlström: " Där borde vi ha stängt matchen"


 (Victor Ahlström....  FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Fjärde förlusten på fem matcher mot HV71. Men en poäng blev det och en trea var inte långt borta.

– Jag tycker att första var lite sisådär, jag tycker att båda lagen var lika bra ungefär. I andra är vi mycket bättre, där borde vi ha stängt matchen, säger Victor Ahlström.

Skadekoll AIK - Sandberg och Fasth

Två av AIK:s allra viktigaste spelare satt vid sidan av mot AIK. Jag kollade läget efteråt och så här ser det ut...

AIK-HV71 3-4 efter straffar ( 1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1)


 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMM
Målvakter: Markus Svensson, AIK, 90,91 %  och Andreas Andersson, HV71, 92,86 %
Publik: 4 218
Domare: Mikael Sjöqvist och Nicklas Johansson.

tisdag 14 februari 2012

AIK vs HV71 och Frölunda vs DIF

Det ser lite annorlunda ut i målen när AIK möter HV71 i kväll. AIK vilar Viktor Fasth och ställer upp med Markus Svensson i mål och Nicklas Lundström som backup. 

Markus Svensson stod för övrigt i mål när Almtuna vann med 3-2 mot Borås i går i Uppsala och tog då 22 av 24 skott.

Bilder från SSK-Västerås

Jag har fått lite fina bilder från Gustaf Brundin från måndagens match mellan SSK och Västerås. Här är några av dem...


(Tifogruppen SSK Ultras hade gjort en stor flagga med lite humoristisk touch. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

måndag 13 februari 2012

Hjelm: " Att vi förlorar de här två är ingen trend"


 
(Andreas Hjelm. FOTO GUSTAF BRUNDIN/ARKIV)

Fyra matcher, varav tre med tydligt skottövertag. Och ändå förlust varje gång. Västerås har blivit ett spöke för SSK:


– Vi spelar faktiskt väldigt, väldigt bra i dag men fick inte igenom pucken riktigt. De är väldigt bra på att täcka skott i egen zon, konstaterar Andreas Hjelm.

SSK vs Västerås

Omstart! Och början på ett två månaders skönt race i jakten på både slutspel, playoff i Hockeyallsvenskan, kvalserien, SM-guld och ja ni vet allt det där.

Först ut, hockeyallsvenskan där bland andra SSK spelar och tar emot Västerås hemma i kväll. SSK har ju ett hyfsat jobbigt facit mot VIK så här långt. Så här ser det ut:

söndag 12 februari 2012

Staffan Kronwall " Alltid lika roligt att slå Finland"


 (Staffan Kronwall drog igång målskyttet mot Finland. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Oerhört tröttsamt men ibland så vill tekniken inte funka... jag gjorde en intervju med Staffan Kronwall och en med Robert Rosén efter matchen mot Finland men det är bara tvärtyst på iphonen trots att ljudfilerna finns där. Vet inte varför, ljudet har gått in före och efter men inte då.

Men sammanfattningsvis så sa Staffan Kronwall (fritt ur mitt minne nu):

Rosén nöjd, trots bara några byten i pp

 
(Rosén i landslagsmundering. FOTO.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Hade alltså samma problem med intervjun med Robert Rosén (jäkla skit!). Men fritt ur minnet så sa AIK-forwarden att...

...han var nöjd med att ha fått rulla runt på fyra kedjor i dag, vilket ju var mycket mer än i förra matchen.

SVERIGE-FINLAND 3-1 (0-0, 0-1, 2-1)


(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMMM
Målvakter: Viktor Fasth, Sverige, 96,43% och Joni Ortio, Finland, 91,67 %
Publik: 9 263
Domare: Vyacheslav Bulanov och Konstantin Olenin.

Sverige vs Finland

Möte med ärkerivalen Finland i ett nästan fullsatt Globen. Extra kul är ju att tjeckerna slog Ryssland och att den här matchen därmed avgör vem som vinner turneringen.

AIKs Tobias VIklund är inkallad is stället för Jonas Frögren som är skadad, sedan har Calle Söderberg lämnat men där sa ju Pär Mårts redan i går att Rosén skulel få "vara mer på den plats där han ska vara " det vill säga bland annat i pp.

Jag är på plats, kommer lite snack senare i kväll!

Fasth " Smickrande att höra men..."


( En glad Viktor Fasth. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Ett enda insläppt mål trots pigga ryssar som – särskilt i tredje – tryckte på med både fart och tyngd och lastade på med spelare i målgården så nära Fasth som det bara gick. Men Ryssland fick trots det bara in en puck förbi den storspelande AIK-målvakten:

– Jag tycker vi riktigt bra match och vinner rättvist. Vi ger aldrig upp, vi krigar på. Vi hade många chanser mot Tjeckien också, så jobbar vi bara på så kommer målen förr eller senare och i dag fick vi bra betalt för det till slut, säger Fasth.

Mårts: "Han (Rosén) ska få spela mer på sin rätta plats (mot Finland)"


Förbundskaptenen Pelle Mårts var besviken efter torsdagsmatchen mot Tjeckien. Efter 4-1 mot Ryssland på lördagen var det däremot en riktigt glad coach som kom ut och mest stod och njöt av alla frågor. 

Så här sa Mårts om…

lördag 11 februari 2012

Intervju med Fasth... och lite Mårts...

.. kommer senare i natt eller i morgon förmiddag.

SVERIGE-RYSSLAND 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)


 
 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Matchen: MMMM
Målvakter: Viktor Fasth, Sverige 90% och Ilya Yezhov, Ryssland 76,92
Publik: 9 062
Domare: Jari Leppäalho och Jari Levonen

Sverige vs Ryssland

Dags för match två i Oddset Hockey Games, Sverige mot Ryssland. Ska bli kul att se AIKs Robert Rosén live i Tre Kronor tröjan (även om han är uppsatt som extra forward).

Ska även bli kul att se om laget får till det spel Mårts vill få till. Han var lite sådär besviken senast på att det inte höll matchen ut.

fredag 10 februari 2012

Jhonas och co: Backup med ny hjälm, bita ihop och köra för Josefson



(Jacob Josefson får kämpa sig in i laget efter skadecomebacken. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)



Inga matcher för Jhonas sedan 18 januari, men väl en ny hjälm. 

Med bland annat Buffalo Bill och Jhonas specialare, en liten säl. Ni hittar ett reportage om den nya hjälmen här.

Jacob Josefson, har haft lite blandat med istid senaste sju matcherna. 

Jonas Andersson: " En fråga om att vi ska få det att hålla hela vägen"


(Jonas Andersson och sonen Wille. FOTO:WWW:HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

Sverige hade greppet större delen av matchen men förlorade ändå första matchen i Oddset Hockey Games mot Tjeckien – lite snöpligt – på straffar där endast en straff, Petr Nedveds andra, gick i mål:

– Matchen var kanske ingen höjdare men som lag så spelar vi bra i två perioder i alla fall, sedan på något sätt så slappnar vi av i tredje fast vi hade pratat om att det var det vi inte skulle göra, konstaterar Jonas Andersson.

torsdag 9 februari 2012

Tjeckien – Sverige 2-1 e straffar (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)


Matchen: MMM+
Målvakterna: Tomas Pöpperle, Tjeckien, 97,44%  och Johan Gustafsson, Sverige, 91,30 %
Publik: 7 125
Domare: Jari Leepäalho och  Jari Levonen

Mårtensson: " Ångrar mig att jag inte har sagt ja tidigare "


 
(Mårtensson är tillbaka i Tre Kronortröjan. FOTO.WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Han avstod landslagsspel förra säsongen, men nu är Tony Mårtensson tillbaka i Tre Kronor när Oddset Hockey Games inleds med match mot Tjeckien på torsdagskvällen.

Men det är ett lite annat landslag och ett helt annat tänk än när han senast var med under Bengt-Åke Gustafssons ledning.

onsdag 8 februari 2012

Pontus Åberg fick hjärnskakning mot Tjeckien


Djurgårdsforwarden Pontus Åberg har verkligen inte något flyt för tillfället. 

Först tvingades han lämna JVM med en axelskada och i kväll (onsdag) kom nästa skada i form av en hjärnskakning när Sveriges team 19 vann med 5-2 över Tjeckien, i en fyrnationsturnering i Schweiz.

Staffan Kronwall: "jag kommer att spela i Djurgården igen, förr eller senare"


(Kronwall trivs på Globen. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Staffan Kronwall gjorde sitt livs första hattrick på seniornivå mot Ryssland i Ryssland senast. Nu väntar Oddset Hockey Games och en turnering som lägger grunden för vilka spelare som tar en tröja till hemma VM i vår.

– Det är kul, bara att få vara med och spela är ju skitkul, konstaterar Kronwall.

tisdag 7 februari 2012

Sandberg: " Det kommer att bli ett jäkla race"

(Sandberg längtar efter ett fett ispass. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


AIK använder uppehållet till att träna sig i form inför avslutningen. Men uppe på läktaren sitter Christian Sandberg och ser på när de andra kör ispass. Och att se på är en värre prövning än att köra det hårdaste av hårda träningspass:

– Det är bara för jävligt att sitta på läktaren. Jag är så trött på det här nu! konstaterar han.

måndag 6 februari 2012

Djurgården hockey " Vi har samma syn på övertramp"

Nu har Djurgården kommit med en kommentar på sin hemsida,  som bland annat gäller polisens agerande under senaste derbyt samt Järnkaminernas manifestation med tom klack. 

Det är ett långt svar och mitt i natten så det går inte att ringa någon men här har ni delar av Djurgårdens kommentar:

Järnkaminernas ordförande: "Nu känner vi att vi måste sätta ner foten"


Järnkaminerna uppmanar till tom ståplatsläktare under säsongens sista derby – som är hemmaderby för Djurgården. Det har väckt diskussioner bland Djurgårdsfansen.

– Reaktionerna är övervägande positiva, även om en del är negativa också. De som är negativa tycker att matchen är för viktig för att kunna genomföras med en tom klack och det är en faktor som vi har vävt in, men vi ser det som nödvändigt, säger Dan Blomberg, ordförande för Järnkaminerna.

söndag 5 februari 2012

Rosén: " Man kommer in i ett skönt flow bara"

(Rosén satte eget poängrekord i en match. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)


Assist vid första, andra och fjärde målet. Sedan satte Robert Rosén själv femte målet i tom kasse.

– Så många poäng har jag aldrig gjort i elitserien. Tre tror jag det är, men inte fyra, konstaterar Robert Rosén nöjt från bussen på väg hem från Övik.

lördag 4 februari 2012

Holmqvist: " Väldigt roligt att spela hockey i dag "


(Andreas Holmqvist stod för ett mål och två assist. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Sex mål – det är lika många som DIF har gjort på de fem matcherna tillsammans före Brynäsmatchen.  Inte undra på att det var partystämning i omklädningsrummet efteråt.

– Ja det är klart att det känns väldigt bra. Vi är värda tre poäng och spelar verkligen som ett lag idag och det är verkligen kul att spela hockey då, säger Andreas Holmqvist och bara stornjuter.

Ölvestad: " Det var bara två grabbar som blev lite arga "

(Ölvestad var överallt, här vs Ryan Gunderson. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Djurgården har haft det trögt med målskyttet. Men när Jimmie Ölvestad var tillbaka från magsjuka var det högsta fart och bara vilja vinna till varje pris som gällde.

– Det kändes jättebra! Min form var högst ifrågasatt med tanke på att jag har legat (mag)sjuk i fyra fem – dagar och har tappat mycket vätska och sådär. Men det kändes bra, konstaterar Ölvestad.

DJURGÅRDEN-BRYNÄS 6-3 (2-1, 3-2, 1-0)


 (Ölvestad jublar. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
Matchen: MMM+
Målvakter: Gustaf Wesslau, DIF, 92,50 % och Johan Holmqvist, Brynäs, 82,86 %
Publik: 8 094
Domare: Mikael Sjöqvist och Linus Öhlund

DIF vs Brynäs o Modo vs AIK

Ett lag med streckkramp och ett utan, så nu hoppas jag att Brynäs drar upp tempot - trots att man är gäster - och sätter fart på den här tillställningen. Det gynnar Djurgården också tror jag.

DIF får tillbaka Jimmie Ölvestad, David Printz och Mika Zibanejad, däremot saknas Daniel Tjärnqvist, Mattias Tjärnqvist, Mattias Carlsson och Jonas Almtorp.

Davis: "Det är fler som bidrar nu"


(Davis fotad tidigare i höstas, då med mustasch. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Bragdseger senast hemma mot Mora. Men mot Borås tog det tvärstopp för SSK.
– Det blev en svår match. Vi ville spela bra men det funkade inte. Vi gjorde inte allt som vi kan göra, offrade inte våra kroppar tillräckligt mycket. Alla killarna blev frustrerade och försökte, men då knöt det sig istället och då spelade vi inte det spel som brukar funka, konstaterar Kurt Davis i spelarbussen på väg hem.