fredag 21 december 2012

Huselius: " Man får ju en en extra kick precis innan matchen börjar"


(FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

Vilken hemmadebut det blev för Kristian Huselius! Med stående ovationer – hela Hovet ställde sig upp och applåderade redan innan han ens hann bli presenterad – och så såklart enormt jubel när superstjärnan åkte in på isen.

Huselius inledde sedan matchen med att redan i första bytet åka ifrån en Röglespelare som tvingads ta till en fasthållning och blev utvisad. Sedan var det finter än hit och än dit. Visst det var några felskär, någon felåkning och lite trötta ben mot slutet också men hur bra är inte människan redan? Och hur ska det bli när han får upp matchtempot?


Han spelade fram till ett mål i Göteborg i första matchen, nu blev det två mål (1-0 och 2-1).

Han tillskrevs en assist av speakern också, men det visade sig vara fel, det var Fredrik Hynning som skulle ha den vid 3-2-målet.

(FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)


Men det viktigaste – förutom målen då så klart – var den energi och självförtroendeinejktion som Huselius (och även Beech) har fört med sig. Huselius får sina medspelare att lyfta, han hittar luckor, han drar isär motståndarna, han drar på sig uppvaktning – vid några tillfällen såg det nästan komiskt ut när Röglespelarna bara stod och stirrade – och ger därmed utmärkta tillfällen för lagkamraterna att ta för sig istället.

Det kändes både senast och nu att det finns en tro och ett hopp i laget som saknats under hösten då man tappat poäng och segrar i slutminuterna, då man inte haft det där lilla extra som behövts för att dra längsta strået men nu finns där en liten extra glöd som kommer bli livsviktig.

 (FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

Så här sa Huselius själv om …

… känslan i kroppen vid presentationen och de stående ovationerna:
– Ja det var häftigt faktiskt, det var kul. Det var ju härligt såklart… vad ska man säga? Det blir ju… man får ju en extra kick precis innan matchen börjar så det var otroligt kul faktiskt.

… att han och laget fick med sig energin in i matchen:
– Ja det var otroligt bra och nu spelade vi bra i två perioder, det gjorde vi. Sedan vart det lite det här mentalliteten… att de har tappat lite viktiga matcher i slutet och det syntes. Men nu lyckas vi reda ut det och det är bra för självförtroendet.

… klackens stöd under matchen:
– Det var fantastiskt kul. När klacken drar igång hela Hovet så är det fantastisk stämning och roligt att spela, en fantastisk känsla.

… matchen:
– Det är fantastiskt skönt att vinna.  Det vart lite tajt på slutet, vi slappnade av lite i slutet där på tredje men gör två riktigt bra perioder, har lite bra kämpaanda i sista stund och så gjorde Daniel några fantastiska räddningar. En bra seger.

… hur formen är efter två spelade matcher:
– Det är klart att det är svårt att vara i form men det är kul att spela och man går på lite inspiration mest men förhoppningsvis så kommer tajmingen och lite sånt där senare också, då blir det ännu bättre tror jag.

… om kroppen känns nu:
– Den blir ju sliten… eller inte sliten utan trött.  Man har inte riktigt matchtempot än.

Men du känner inte av skadan?
– Nej det gör jag inte.

 (FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

… vad det betyder för laget att man nu tagit två raka segrar före juluppehållet?
– Otroligt viktigt. Just för självförtroendet och just att vi kunde hålla det här och ta tre viktiga poäng och kan koppla av nu och bygga vidare på det efter jul.


3 kommentarer:

shompa sa...

Huselius nr 20 på ryggen. Det är passade eftersom den legendariska guldpuck vinnaren Bosse Berglund också hade det i AIK. Huselius påminner oerhört mycket om Bosse i spelsättet och kommer vara extremt underhållande. Oerhört bra för AIK och publiken.

Synd bara att han har lite skandalomsusad bakgrund.

Marie Hallman sa...

shompa: Jo. Så är det.

Anonym sa...

Tack Marie för en bra interjuv