söndag 9 december 2012

Gozzi om Huselius :"Vi hoppas få det klart i veckan



 AIK fick tillbaka backen Daniel Josefsson mot Växjö men sju ordinarie spelare saknades ändå i söndagsmatchen. Nu hoppas Anders Eldebrink få in flera spelare till nästa match (18 december mot Frölunda borta), bland andra Kristian Huselius:

– Vi tränar med flera spelare extra nu. Dick Tärnström tränar bra, blomman (Patric Blomdahl) är på gång, Esa (Pirnes) känner sig ganska bra och Husse (Kristian Huselius) tränar bra också. Så det ser ganska bra ut, säger AIK-tränaren Anders Eldebrink.


Hur nära är Huselius spel som du ser det?
– Jag vet inte det måste du fråga Gozzi om, han har väl inte kontrakt med oss än.

Men bortsett från kontrakt, om du bara ser till spelet då?
– Någon vecka kanske. Det är vad jag tror men du måste fråga honom själv. Men han kör på träningarna som fan. Sedan kanske Esa kan spela mot Frölunda, vi får se under veckan hur det ser ut här, säger Eldebrink.

Men det är som sagt AIKs sportchef Anders Gozzi som sitter vid förhandlingsbordet och även han känner en försiktig optimism:

– Ja vi får se. Han är med och kör, har tränat länge och kör för fullt så vi får se så vi får se om vi kan få ner det nu i veckan, få klart ett kontrakt alltså.

Men du tror han väljer AIK då så han inte är på väg någon annanstans?
– Ja det hoppas jag och det tror jag.

Så han verkar inte prata med flera?
– Nej absolut inte utan kan vi bara enas om summan så… det är det som det handlar om. Det är skarpt läge så vi pratar och försöker komma överens om summan. Det är där vi är.

Hur nära är det då?
– Vi pratar med varandra hela tiden så vi hoppas få det klart i veckan. Samtidigt kan jag inte föregå någonting men förhoppningsvis så löser vi det i veckan.

Hur ser han ut på isen?
Ganska bra… he, he nä men han ser väl bra ut. Absolut, säger Anders Gozzi.

Anders Eldebrink är än mer entusiastisk när Huselius form kommer på tal.

– Han ser ut som Husse gör… han ser bra ut, sedan får du väl fråga honom när han kan spela och om han ska spela med AIK eller vad som händer.

Men om kontraktet var löst, skulle du kunna sätta honom på isen om en vecka då?
– Det tror jag.

Vad skulle han tillföra?
– Han har kvaliteter i spelsinne, i avslut, i framspelningar. Han är en skicklig spelare. Det är såna det är svårt att få tag på och i pp är han skicklig sedan har vi Esa också som är skicklig så vi saknar killar som är duktiga på det.

Nu har ju inte Huselius spelat på nästan ett år?
– Ja det blir ju lite tungt men han får väl spela sig i form också.

Och du tror ändå han kan komma rätt in?
– Det tror jag. Han är en sån spelare som säkert kan göra mycket med sin skicklighet och talang inte minst i pp när han får mycket yta, säger Eldebrink.

När det gäller Kris Beech, som har match till match kontrakt med AIK så hoppas Gozzi att han ska vara spelklar på onsdag, då det gått sju dagar vilket är den tid som Immigrationsverket anser sig behöva för att få klart med pappren.

Att man bara skriver match-till-matchkontrakt beror delvis på att AIK vill se i vilken form han är men också för att det ju är tre centrar under kontrakt som är skadade och kommer de i gång kan det hända att Beech blir överflödig i Gnaget. AIK vill ha den flexibiliteten.

2 kommentarer:

Janne sa...

Tack för en kanon text där alla svar jag hade blev besvarade tack än en gång Marie.

Marie Hallman sa...

Janne: TAck du det värmer och tack själv för att du läser!