söndag 9 december 2012

Åberg: " Jag tycker väl att jag har visat vad jag går för"


(Åberg gjorde sjätte målet för säsongen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Han ratades av Juniorkronornas förbundskapten. Det kan Djurgården tacka sin lyckliga stjärna för. Nu när Landeskog har lämnat, Hörnqvist sticker även han och Alexander Wennberg drar till JVM finns en glödhet Pontus Åberg kvar i Djurgården och där kommer han behövas.

– Det har varit lite upp och ner under säsongen. Men just nu känns det bra och jag har haft tre, fyra bra matcher på slutet och jag tycker väl att jag visat vad jag går för. Jag ska försöka hålla det här säsongen ut nu, säger Djurgårdsforwarden.


DIF gjorde en blek insats mot Troja Ljungby senast men mot SSK var det ett heltänt lag som tog kommandot från start.

– Vi fick ju inga poäng med oss från förra matchen och det här var sista innan uppehållet så vi sa att nu fan ska vi visa vad vi går för och det tycker jag att vi gjorde i dag.

Vad är det som gör att det blir så stor skillnad på förra matchen och den här?
– Jag vet inte men vi har publiken med oss och vi kör på tre kedjor i dag också, jag tycker man kommer in i matchen mer då sedan… äh vi gör bara en bättre match helt enkelt.

Du gör ett tidigt mål (3.56 in i matchen) Det är inte så ofta ni får det?
– Nej det var riktigt kul för mig och bra för laget så det var givetvis skönt. Vi kom tre mot två i kontring, jag fyller på där och skjuter sedan tar pucken på en klubba och styrs in mellan benen. Men äh, mål är mål.

Anton Forsberg i SSK målet såg lite ställd ut, var det klubban som ställde honom?
– Ja, jag tror pucken är på väg uppåt men den går på underkanten av deras spelares klubba och ändrar väg så det var skönt.

Du hade en lite kul målgest där också, körde några dansmoves, vad var det för något?
– Ha, ha, hm, det är internt mellan Alexander Falk och mig och Linus Arnesson… det är någon larvig dans som vi brukar fåna oss med sedan sa jag till Linus att gör jag mål i dag, så gör jag målgesten men det är Linus och Falk som har kommit på det där. Sedan har jag hängt på där, vi är lite barnsliga ibland he, he.

Att han inte togs ut till JVM-laget, efter att ha varit aktuell förra gången, ha varit med på alla turneringar i år och dessutom spelat bättre i år än förra året är ju lite märkligt. Och givetvis sved det rejält att bara bli tillfrågad om att vara reserv på hemmaplan:

– Ja så är det ju men jag kan inte åka runt och tänka på det just nu, vi har viktiga matcher med laget. Det är klart att det var tråkigt då han sa det men jag kan inte fokusera på det.

Hur har du hanterat det då?
– Ja vad har gjort… jag har en flickvän hemma som hjälper till och det är ju inte sista chansen ändå. JVM är bara ett steg på vägen, det är klart att det är kul om man kommer med och det är alltid en ära att få spela för landslaget men nu blir jag kvar här och ska försöka göra det så bra som möjligt för Djurgården.

Ska man se det positiva så är det ju bra för just Djurgården att du inte åker?
– Ja just nu är det ju så… men framför allt så tycker jag att vi har börjat på något bra nu de här sista åtta månaderna sedan Tony (Zabel, nya huvudtränaren) kom in. Vi har ju sex vinster på åtta matcher så det känns bra.

Känner du att du får ta mer ansvar nu när spelare som Gabbe Landeskog och Patric Hörnqvist lämnar?
– Jag vet inte, men jag har fått mer speltid i alla fall och det är ett skönt förtroende så just nu känns det bra och jag ska försöka fortsätta kriga på så här för just nu är det kul att spela hockey.

Den här säsongens upplaga av Djurgården har präglats av ineffektivitet, har oftast vunnit skotten men har haft förtvivlat svårt att göra mål. Lite så var det mot SSK också även om det blev extra svårt att få pucken i mål tack vare ett tajt och starkt defensivt jobb av gästerna.

Men även om Djurgården fortfarande krånglar till det lite väl mycket när det kommer till avsluten så har det blivit lite rakare spel de senaste matcherna:

– Vi har väl insett vad som krävs. Vi kan inte bara åka runt och göra ”bra” matcher, vi måste göra vår bästa match varje dag och jag tycker vi har gjort det stundtals. Det började mot Leksand och sedan i dag gör vi en riktigt bra match och så har det varit några bra matcher på vägen. Det är bra för det är uppehåll en vecka sedan ska vi tugga på igen

Får se om ni kan hålla i den här trenden då?
– Ja det hoppas jag, vi behöver några segrar på rad för det är ju elitserien som är målet, via kvalserien så…

Men för kvalserien behöver ni inte bara några utan många segrar – tänker ni på det?
– Nej vi tar en match i taget så går vi därifrån, det går inte att gå och tänka så jämt för då kan det bli skit av alltihop. Utan vi får ta det match för match så vi tar oss till kvalet, för det är ju elitserien som är målet.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Marie, har du koll på hur det står till med linkan? Det verkar riktigt tungt för honom

//Martin

Marie Hallman sa...

Martin: Ska kolla!!!