fredag 16 november 2012

SSKs segertåg ångar på


SSK:s nyförvärv Cam Fowler och Nicklas Grossman var inte med. Men Fredrik Sonntag gjorde säsongsdebut, Matt Read var tillbaka efter skada och Damien Fleury släppte loss. Då kom 11 vinster på de 12 senaste matcherna.

Extra kul var ju att Sonntag – som gått och suktat och varit spelsugen länge nu – fick göra säsongsdebut och spelade dessutom till sig en assist via Andreas Hjelms 2-2 –mål i andra.
Jag försökte ringa Sonntag men telefonen var inte på så det får bli snack någon annan gång

Noterbart från matchen:


*Ziga Jeglic inledde målskyttet, framspelad av Robban Carlsson efter 14.39 av matchen.

*Fransmannen Damien Fleury har verkligen blommat ut och satte under kvällen sitt tionde och elfte mål för säsongen.  Första allsvenska målet i SSK-tröjan kom i säsongens fjärde omgång i matchen mot Västerås. Sedan dess har Fleury gjort två mål i september, tre i oktober och så här långt alltså tre mål i november. Totalt 11 kassar.

*Fleurys två mål på torsdagskvällen mot Karlskrona kom i tredje perioden och var dels matchavgörande 4-3 i pp och dels 5-3 med nio minuter och 31 sekunders mellanrum.

*Matt Read var tillbaka efter fotskadan och bidrog återigen på karaktäristiskt sätt genom att vara överallt och stänka in poäng efter poäng. Torsdagskvällens skörd mot Karlskrona – tre assist (4-3 i pp, 5-3 och 6-3)

 *Andreas Hjelm och Matt Read är en lyckosam kombo. De två lyfter varandra. I dag blev det ett mål och två assist för SSK-backen som fått ett grymt lyft i höst.

*Inlånade junioren Viktor Gustavsson gjorde sin andra match i a-laget för säsongen men fick lämna isen redan i första med matchstraff (game missconduct). Detta sedan han fått 5+20 för boarding 18.47 in i första perioden.

 *Juniorbacken Adam Hansen (född 1994) fick göra säsongsdebut i SSK:s alag. Enligt rapporterna helt okej insats.


*Karlskrona gjorde tre mål, ett i varje period. Det tredje Karlskronamålet (3-3) kom 7.12 in i tredje perioden och hade kunnat sätta stopp för SSK:s segertåg men som Fleury konstaterar i Länstidningen så lyckas Södertälje hitta en ny väg att vinna varje gång nu. Riktigt roligt.

*SSK är nu fyra i tabellen med 38 poäng, bara två futtiga pinnar från VIK på den tredje direkt kvalplatsen. Det är otroligt hur SSK har lyft sig. Man var jumbo efter endast en vinst på de sju första omgångarna. Kändes akterseglade men lyckades få in Hagelin och Read, två vitaminpiller, vid rätt tillfälle och har sedan dess vunnit elva av de senaste 13 matcherna. Starkt!!Det går uppenbarligen att samla ihop och vända ett tufft läge.

*På lördag förstärks laget med lockoutade Nicklas Grossman. Är Migrationsverket snabba så får man även in Cam Fowler som kom till Södertälje under torsdagen. Snacka om flyt, vem hade trott det sju omgångar in när SSK var parkerade i botten?

5 kommentarer:

Andreas sa...

Underbart Marie! Tänk om alla journalister vore som du...

Peter sa...

Bra som vanligt men om man ska vara petig, Hjelm är back och inget annat. ;-)

Anonym sa...

Härligt med dina uppföljningar Marie.
Petiga Nisse kan meddela att backen som gjorde a-lagsdebut heter Adam och inte Victor i förnamn.

BigDan sa...

Och han heter Adam Hansen och inte Hansson.

Viktor hängde säkert kvar i tankarna från den andra junioren du skrev om i stycket över som heter Viktor Gustafsson.

Fortsätt med din kalasblogg :)

Marie Hallman sa...

Andreas: Tack! VÄrmer, särskilt när jag nu sitter och skäms över några blamage här i texten!!

Peter: såklart!
Anonym: Måste ju vara rätt! Inte bra av mig där.
Big Dan: ja det här med att sitta på nätterna och skriva och aldrig sova mer än fem timmar. Det går fan inte. Blir inte bra :S

Stort tack dock för snälla tillrop och att ni påpekar vänligt vad som var fel, uppskattas (både påpekandena och vänligheten) !!!!!