onsdag 14 november 2012

Silly season:Nygårds om Cam Fowler


Uppgifter på twitter gör gällande att nordamerikanen Cam Fowler redan är klar för SSK men sportchefen Per Nygårds förnekade under onsdagseftermiddagen att det skulle vara något kontrakt påskrivet:

– För att han ska kunna spela måste det finnas ett avtal och det finns inget klart än. Hade det funnits hade vi så klart gått ut med det. Däremot så förbereder vi såklart det vi kan så att det ska bli klart snabbt om han väl ska spela med oss.


Szymon Szemberg, på Internationella ishockeyförbundets kontor i Schweiz, lade under eftermiddagen ut det här på twitter:
”Cam Fowler is cleared to play for SWE tier-II club Södertälje. Carl Hagelin och Matt Read are playing there already”.

Szemberg har koll på alla internationella övergångar som görs så när han skriver att Fowler är ”cleared to play” innebär ju det att transferpapper och annat som krävs för övergång från Nordamerika till Europeisk klubb är klara och att det bara är att köra om parterna enas om ett avtal.

Så hur ser läget ut då? Så här var svaret vid 16-tiden på onsdagen, enligt Nygårds:
– Vi för diskussioner och vi hoppas att allt ska bli klart men vi är inte hundra färdiga än med alla punkter därav har vi inte gått ut med det här. Men visst, vi har förberett allt ifall det blir något.

Hur fick du nys om Fowler?
– Det är via agenter, det är de som har hört av sig till oss plus att vi har sökt bland alla agenter efter spelare som passar oss. Det är ju många som har hört av sig och föreslagit många olika spelare som de tycker är ett bra alternativ men det ska ju stämma även för oss med de resurser som vi har. Visst skulle det vara kul att ta in Steve Stamkos men vi har tyvärr inte råd med de omkostnaderna, säger Nygårds.

Fansens lirare har på egen hand (obs alltså inte på uppdrag av SSK) dragit i gång en insamling i år igen. Enligt den information som gått ut är tanken att pengarna i första hand ska gå till Fowler. Gensvaret har varit stort och på bara ett par dagar har Fansens lirare fått in närmare 300 000 kronor.

Tar lockouten slut eller blir det inget kontrakt så kommer pengarna att läggas på en annan spelare.

Men SSK:s kontakt med Fowler togs långt innan Fansens lirare drog igång sin insamling. En insamling som alltså görs på egen hand av just enbart Fansens lirare men där de även har ett samarbete med SSK när det gäller att informera om insamlingen, bland annat via klubbens hemsida.

Ja jag pratade med agenten (Claes Elefalk) för länge sedan, säger Nygårds och avslutar:

– Samtidigt vill jag poängtera att inget är klart än utan just nu är allt rent hypotetiskt, men självklart har vi förhoppningar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du som studerat en del, precis som jag.

Vad är "Högkontor"?

Har jobbat på ett antal headoffice och även Huvudkontor men missat det du fritt väljer att översätta.

Noggrannhet skapar respekt, slarv bidrar till annat

Anonym sa...

Vadå? Du har ju aldrig intervjuat någon i fansens om insamlingen, bara ssk?
Och nu ska Du övertyga oss om det vi fattat i alla år?
Lovar dig, vi vet vem och vilka som ligger bakom allt jobb i fansens även om du maniskt dras till representanter i klubben jämnt. Du är humor :))) hahahaha

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack för åsikten.

Anonym: Jag ville bara vara extra tydlig just för att det alltid kommer en spydig kommentar som din. Men det hjälpte tydligen inte. Kanske inte borde skriva om fansens alls då eftersom det tas illa upp oavsett vad man skriver. Tack för din åsikt.

Marie Hallman sa...

ps: Fansens ligger inte i förhandlingar med Fowler, det gör SSK/Nygårds därav val av intervjuperson. DS

Singelkillen sa...

Finns alltid de som hittar minsta "fel" och älskar att kommentera, skit i de Marie!
Mina kommentarer ska dock alltid beaktas.... :-)
SSK 4-ever!

Marie Hallman sa...

Singelkillen: Okej! TAck :)