måndag 12 november 2012

Silly season DIF- Hörnqvist in på enmånadskontrakt

Han var på gång redan tidigare i höst men nu är alltså Patric Hörnqvist (även kallad Bengan) klar för en månads spel i Djurgården.

Det var skatteproblematik som satte stopp vid första försöket, men nu kan han alltså spela i åtminstone en månad i Sverige, sedan får man se vad som händer.



Det är verkligen inte helt lätt det här med vilka regler som gäller, skattemässigt, när man i vanliga fall tjänar sin lön utanför Sverige som NHL-spelarna gör. Det finns ett antal dagar (cirka ett halvår under ett års tid) som man kan vistas i Sverige utan att upptaxeras till "vanlig" inkomstskatt, om man är skriven i USA eller Sverige påverkar även det, och det är en hel del om samt kanske hit och dit - regler som påverkar varje individ olika och som jag har för dålig koll på för att gå in på här och nu.

Men det där har givetvis DIF och Hörnqvists rådgivare koll på (förmodar jag) så nu blir det spel i en månad. Hinner alla papper gå igenom blir det spel redan i kväll, frågan är ju med vilka.

Fredrik Bremberg har lite problem med ljumskarna men hoppas vara spelklar om några dagar. Men Gabriel Landeskog är spelbar och var ju vinge tillsammans med Hörnqvist under två matcher (Ryssland och Finland) i Karjala Tournament i helgen så de har hunnit känna lite på hur det är att spela tillsammans. Fattas därmed en center. Kristofer Ottosson är visserligen erfaren och en fin framspelare men i Brembergs frånvaro skulle jag nog satsa på Dustin Johner. Om jag fick välja. Vi får se hur Challe Berglund tänkt till i kväll.

Inga kommentarer: