lördag 3 november 2012

Gameday! Växjö -AIK



Sen kvällsmatch för AIK trots att det är lördag – nere i Växjö som har Robert Rosén i laget, man spelar ju på hemmaplan och det är bara matcherna på Hovet som han inte får spela i.

AIK har ju haft någon slags omvänd ketchup effekt i fyra matcher, av det mindre roliga slaget och det blir intressant att se om snacket om att komma tillbaka till den fina defensiv som man hade för några matcher sedan är mer verkstad  än snack.


Niklas Lundström blev övergiven å det grövsta senast, fick släppa fem mål då. Han är tillbaka i målet i dag – Daniel Larssons smäll på höften gör att han får vila en match till. Alexander Hamberg är backup även i kväll.

AIK  har tre backpar och en sjunde back i Jonathan Andersson. Det är  lite ommöblerat i kedjorna:  till exempel  har man flyttat Joakim nordström från kedjan mad Nicklas Jensen och Fredrik Hynning till twinsen. Mattias Janmark går istället in mellan Jensen och Hynning.

Sedan får Broc Little och Esa Pirnes nytt sällskap i form av Björn Melin medan Patrick Blomdahl sätts i en kedja med Steen (flyttad från Twinsen) och Edgars Klavins. Känns som det fjärde kedjan där ska ha tyngd och fart samtidigt. Spännande.

Nordström har ju gått bra med tvillingarna Ahlström förr, kanske hoppas man på repris där.

Jag ser matchen på tv, får se om jag får tag på någon efteråt eller om ni får nöja er med min analys! Beror lite på hur svårnådda de är i Smålandsskogarna där det dessutom är sjukt risig täckning tidvis.

Inga kommentarer: