onsdag 7 november 2012

Gameday! Tjeckien Sverige

Dags för säsongens första Tre Kronor match då Sverige är i Liberec och möter Tjeckien i Karjala Tournament. Ja, de är Finlands turnering men den här matchen är utbruten, övriga spelas i Finland, så även Sveriges två kommande matcher.

Men i kväll är det spel i Liberec, Tjeckien alltså. Oklart om Gabriel Landeskog är med eller inte. Han fick en puck på örat - ett slagskott som styrdes upp - under värmningen.



Ett sånt skott kan ge tre följder: a) inget alls mer än ont b) spräckt trumhinna c) hjärnskakning. Gabbe har varit på sjukhuset och enligt Sportbladet har han nu huvudvärk men inte konstaterad hjärnskakning. Det innebär att han står över matchen i kväll men att han mest troligt åker med till Åbo för matcherna som spelas där fredag och lördag.

Landeskog ersätts därmed i kväll av antingen Färjestads Per Åslund eller Växjös Dennis Rasmussen.

Gustaf Wesslau ska enligt rapporterna från Tjeckien vakta målet. Kul! Det har gått kanon i höst och han är verkligen värd platsen. Det gick ju tyvärr mindre bra- inte bara för honom utan för hela laget - när Wesslau var med senast i Tre Kronor för ett år sedan, även då i Karjala Tournament.

Den gången stod han två matcher, det blev förlust 2-5 mot Tjeckien och 1-4 mot Ryssland och mot ryssarna kom sista målet i tom kasse så åtta insläppta blev det för en allt annat än glad Wesslau.

Jag tror det går bättre nu, det är ett lite mer hungrigt lag på isen i år känns det som. Man vet ju aldrig men det känns så.

Det var föresten mot Tjeckien som Sverige åkte ur kvartsfinalen i våras. Revanschdags med andra ord!

Obs att matchen börjar 18.00 redan, Viasat sänder matchen på TV10 och sändningen börjar redan 17.30. Jag har tyvärr inte möjlighet att se matchen hemma vid tvn men tänkte hålla koll via Viaplay och nätet i alla fall.

Inga kommentarer: