torsdag 1 november 2012

Gameday! AIK-Skellefteå

AIK sumpade chansen att ta sig upp på slutspelsplats senast, åkte istället ner en placering och ligger nu på 10:e plats inför kvällens match, två poäng efter nian Timrå och fyra efter Frölunda som vände och vann på Hovet senast.

Niklas Lundström står i mål i kväll, Alexander Hamberg har kallats hem från Almtuna som backup eftersom Danne Larsson har en höftskada.


I övrigt gäller fortsatt frånvaro för  långtidsskadade Dick Tärnström och  Daniel Josefsson samt David Lillieström och Christian Sandberg.

 Jag pratade med de båda sistnämnda efter matchen i söndags. DK har ju en hjärnskakning som suttit i rejält och beskedet är att han inte kommer spela förrän tidigast efter landslagsuppehållet. Sandberg är sjukt spelsugen men här är det en mjukdelsskada som spökar och det lät inte som spel förrän efter Karjala Tournament där också.

Något som det borde bli ändring på i kvällens match oavsett detta är försvarssspelet. AIK har de tre senaste matcherna varit tillbaka i samma slarv och kaosdefensiv som man var i inledningen av säsongen. Signifikativt var ju när Fredrik Carlsson ramlade och sedan föll resten av laget runtomkring, som käglor vid en strike, varpå Frölunda kunde passa runt de på isen liggande spelarna och sätta 5-3. 

Vid 4-3 stod nästan samtliga AIK spelare i sin egen målgård, det var inte till någon hjälp för målvakten Daniel Larsson, det syntes tydligt.

Nu har man, enligt en intervju med assisterande tränaren Anders Hultin, tagit ett nytt snack om försvarsjobbet och förhoppningen är ju att komma tillbaka till det spel man hade för några matcher sedan då man bara släppte in två mål på elva perioder. Ett sånt spel lär behövas  ikväll mot Skellefteå som spelar ett kreativt anfallsspel.

Jag är på plats på Hovet, så det kommer ett par texter därifrån senare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jämnt länge i denna match, men när proppen gick ur så var det med besked. Många Skelleftesupporters på plats, och kul när de har positiva skämt för sig, som efter 0 - 3. Så här skrev Aftonbladet: Skellefteåklacken sjunger "ska ni gå hem nu", och ja vissa verkar lyda det rådet. /Ronerik