söndag 25 november 2012

AIK-LINKÖPING 1–2 (1-1,0-0, 0-1)



 
( Mattias Janmark försöker komma fram mot målet. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Matchen: MM+
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK 88,89 % och Andreas Andersson, LHC 96,77 %
Publik: 4 230
Domare: Thomas Andersson och Marcus Linde

BÄST I AIK   
MMM Tobias Viklund, b, Fredrik Carlsson, b, Stefan Johansson, b.
MM Daniel Larsson, mv
M Joakim Nordström, f.

BÄST I LINKÖPING: Andreas Andersson, mv, Carl Söderberg, f.


( Fredrik Carlsson bidrog med fin defensiv.  FOTO JESPERZERMAN.SE)

FÖRSTA PERIODEN
…En hel radda spelare borta – som vanligt  - för AIK. I dag bland andra: DickTärnström (diskbråck), Daniel Josefsson (ljumske), David Lillieström (hjärnskakning) Patric Blomdahl (höftböjare), Christian Sandberg (höft) och Josh MacNevin (hjärnskakning)

…Broc Little hade en fin möjlighet direkt och åkte, på väg tillbaka till båset, och kollade upp mot jumbotronen för att se den igen. Kunde ha ställt Anderssonoch gett AIK en kalasstart men LHC målvakten fick lite hjälp av utespelare där också.

 ( Danne Larsson fortsätter se stabil ut i målet. FOTO JESPERZERMAN.SE)

… AIK spelade för övrigt iklädda mörkblå jubileumströjor då man firade att det nu är 50 år sedan Gnaget spelade sin första match på Hovet.

…Linköping fick göra första besöket i utvisningsbåset, Albin Lorenzton åkte ut halvvägs in i perioden och AIK hade ett okej pp faktiskt. Jag har ju gnällt lite förr, nu var det hyfsade fart och rörlighet men de har ändå svårt att få till en bra box. Det är ju inget vidare.

…Ibland blir det lite fel, som när Esa Pirnes skulle valla en puck via sargen och den studsar rätt på Mattias Janmark som ryggade tillbaka fast han åkte framåt och landade på baken. Och studsade upp igen på någon sekund. Inte läge att ligga och ha ont i offensiv zon.

…Måste ge cred till Carl Söderberg. Vilket mål! Men var var AIK?

…0-1 (14.07) Carl Söderberg (Mattias Bäckman) Söderberg får trampa på längs högerkanten, det görs några tafatta försök att stoppa honom men han åker bara på, är stark, snabb, bryter in framför mål och slänger in pucken samtidigt som han åker förbi och fintar bort Larsson. Och gör sitt 20:e mål för säsongen.

…Kändes nästan som om matchen skull dö redan där men AIK tog utspelningen på rätt sätt.

 ( Jubel efter 1-1 FOTO JESPERZERMAN.SE)

…1-1 (14.29) Joakim Nordström (utan assist) Nordström snor åt sig pucken vid blå, dribblar sig ut mot kanten, fintar bort en spelare och dribblar sig in mot centrallinjen igen och bara pangar iväg ett skott som visslar förbi Andersson i LHC-målet.

…Riktigt fint två mot en läge kort därpå men Andersson stod i vägen.

…Joachim Nermark kom i ett farligt läge, fri med Larsson efter 16 minuter men AIK-målvakten hann med i förflyttningen och sträckte ut benskyddet i rätt sekund.

 ( Janmark  ständigt uppvaktad. FOTO JESPERZERMAN.SE)

ANDRA PERIODEN
…Publikfriande inledning av andra där båda lagen hade fullt fokus på offensiven men ändå lyckades täppa till bakåt. Inte lätt att gräva loss pucken då. Pär Arlbrandth försökte men körde fast i gröten framför Larsson.

…nära att Joakim Nordström styrde in en ledningspuck efter fem minuter. Vinkeln på styrningen blev dock lite fel och då seglade pucken strax över istället.

 ( Jocke Nordström AIKs ende målskytt i matchen. FOTO JESPERZERMAN.SE)

…Oscar Ahlström stod för matchens snyggaste fint, när han drog pucken bakom ryggen förbi en Linköpingsspelare som blev helt bortgjord. Sedan blev Ahlström trippad, dock utan domarvissel, så roligare än finten blev det inte.

…När Esa Pirnes bröt in framför Linköpingsmålet och drogs omkull just när han skulle skjuta blev det dock  utvisning, för tripping på Joachim Nermark

 ( Nordström var bra hela matchen FOTO JESPERZERMAN.SE)

…AIK fick ett kanonläge direkt i det överläget, när Andersson gått ner på isen och det var öppet mål för Björn Melin att lyfta in pucken över honom men Melin fick aldrig kontroll över pucken i det läget.

…Mitt i överläget fick LHC chansen att ta ledningen då en AIK-spelare ramlade, Sebastian Karlsson snodde pucken, kom fri och sprintade på bra ner mot Larsson men där hann faktiskt Tobias Viklund fram som en räddande ängel och bröt skottet.

…AIK fick chansen till spel fem mot tre i en dryg halvminut efter det, då LHC plötsligt hade en spelare för mycket på isen. Såna där too many players… det är för dåligt på den här nivån. Nu mäktade inte AIK med att göra något varken där eller under det fem mot fyra överläget som följde. Kändes nästan som AIK tappade fart när det blev pp hur det nu kan vara möjligt.

( Andreas Andersson vs Broc Little. FOTO JESPERZERMAN.SE)

…Johannes Salmonson var framme med ett lurigt skott försök men Daniel Larsson såg lugn och behärskad ut när han helt sonika stötte ut pucken med klubban.

… Jonathan Andersson kan spela både back och forward, var uppsatt som forward i fjärde kedjan och sköt i slutet av mittenperioden ett skott som studsade på Andersson och ut.

..Perioden slutade som den började. Med lite hawaii och chanser åt båda håll med ett rejält övertag för AIK där. Skotten efter två perioder var förövrigt 24-12 till AIKs fördel (14-6, 10-6) Men inga kanonavslut och två välplacerade målvakter gjorde att inga av chanserna gick in.

 ( Andersson tog nästan allt. FOTO JESPERZERMAN.SE)

TREDJE PERIODEN
…Lite avvaktande inledning av tredje i en väldigt snäll match. Det var knappt närkontakt mellan spelarna, inga känslor alls typ. Till och med en spelare som Daniel Rahimi såg väldigt beskedlig ut.

… Men fyra skott i inledningen i alla fall, två för vardera lag och det bästa från Eric Himelfarb, men det styrde Larsson ut med klubbskaftet.

…Vad tänkte Edgars Klavins fem minuter in i matchen? Det kan man undrar när han i egen zon, passar pucken till ingen alls i slottet framför sin egen målvakt. Det stod som tur var för honom ingen Linköpingsspelare precis där, det slängde sig fram en och för en stund uppstod lite kalabalik som kunde gett ett mål men Larsson stängde målet där.

 ( Andreas Frisk hade en bra chans på slutet.. FOTO JESPERZERMAN.SE)

…Linköpings Jakub Vrana har inte gjort mål än i elitserien den här säsongen men var nära i mitten av tredje när han bröt in framför målet och fick iväg ett lurigt skott men där stod Larsson rätt och styrde ut det bra

…Tempot ökade faktiskt efter Vranas målchans. Kanske för att klockan tickade ner med 1-1 på resultatavlan…

… AIK såg hetast ut. Men. Vad hjälpte det?

…1-2 (16.56) Erik Lindhagen (Magnus Johansson, Carl Söderberg) LHC ökade närvaron i AIKs zon under slutminuterna. Lindhagen stod i slottet, får en fin pass och pang där satt segermålet. Lindhagens första mål den här säsongen.

 ( Nordström nere för räkning. FOTO JESPERZERMAN.SE)

… Joakim Nordström fick en klubba i ansiktet med blodvite och pp som följd.

… AIK pressade så klart på i en vild jakt på en kvittering och Jonas Liwing fick en målchans som sitter nio gånger av tio. Men. Andreas Andersson gör en grym sidledsförflyttning och lyckas mot alla odds hinna före och i vägen. Tungt för AIK som vann skotten med 31-18.

( Jonathan Andersson. FOTO JESPERZERMAN.SE)

…Jag satt hela matchen och undrade vad som saknades. Och förutom frånvaron av närkamper är ju frånvaron av fans på Hovet det som gjorde att matchen kändes lite lam. Halvfullt och oftast ganska tyst. Inte alls det där trycket som jag upplevt vid andra tillfällen även när hallen varit glest besatt. Tråkigt tycker jag. För laget är värt bättre.

SKOTTEN I MATCHEN: 31-18 (14-6,10-6, 7-6)

5 kommentarer:

Anonym sa...

HAPP. Eftersom inte våran idiot sportchef vill värva så kommer ja inte följa aik mer orkar inte se skit med tanke på hur mkt man har rest för att se dom.

Anonym sa...

Inte alls det där trycket som jag upplevt vid andra tillfällen även när hallen varit glest besatt. Tråkigt tycker jag. För laget är värt bättre.
EH? Marie förhelvete är laget värt bättre skojar du med mig? Vi är fan värda att åka ner till AS

Marie Hallman sa...

anonym: Och hur ska AIKs sportchef kunna värva när det är låga publikintäkter? Vad hände med att stötta i med OCH motgång?

Anonym sa...

Några 4260 var det INTE på Hovet, kanske 3000 och några... Vem fuskräknar? Och varför?
/Brasse

Marie Hallman sa...

Brasse: Jag tror alla lag fuskräknar lite. Ser väl bättre ut kanske? Kan även vara ej utnyttjade men sålda företagsbiljetter, de räknas de med