torsdag 4 oktober 2012

Stefan Johansson " Vi måste ha lite tålamod för att få ihop spelet"



 
(Stefan fotad vid ett annat lite gladare tillfälle.FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
Stefan Johansson gjorde säsongsdebut i elitserien. Men hans AIK fick inga poäng med sig hem från Skellefteå, trots en heroisk arbetsinsats:

– För egen del kändes det okej, men det var synd bara att vi inte kunde få med oss tre poäng, säger AIK-backen.

Och han kände så klart av – lite grann - att han inte har spelat match sedan årets försäsong:

– Ja det är ju… match tempo som jag saknar. Så överlag har jag orken som behövs men matchtempo är det som saknats när man inte spelat match på tre veckor ungefär.

Den opererade handen är nu frisk och användningsbar till hundra procent.

– Ja, det är jättebra nu. Helt återställd, jag hade ingen smärta, alla funktioner är bra, jag känner inte av den alls.

Det är ju ett glädjeämne. Att det blev ännu en torsk, den åttonde av nio möjliga, istället för att bygga vidare från segermatchen mot Rögle var så klart svårare att ta in. AIK jobbade bättre än statistiken ser ut. Så arbetsinsatsen och viljan går inte att klaga på.

Tyvärr får AIK inte ihop det lagmässigt under 60 minuter just nu och när jakten på mål drevs upp blev det en och en spel och det funkar ju sällan.

Ska AIK ta med sig något från Skellefteåmatchen så är det väl i alla fall att viljan verkligen finns där. I andra perioden sköt Skellefteå 21 skott, AIK bara sex men hockey är ingen logisk sport på det viset så i slutminuten av andra reducerade AIK genom Oscar Ahlström. Med en man mindre på isen.

– Ja 2-1 -reduceringen var ett psykologiskt viktigt mål, det gav oss ett bra utgångsläge inför tredje när vi bara hade ett mål upp i andra pausen. Vi gav inte upp, hade bud på ett mål till, på Brocs friläge, det var synd att vi inte kunde förvalta de lägen vi skapade i sista, säger Johansson.

För just som Broc Little fått se en grym räddning av det friläge han hade gjorde Skellefteå snart därpå 3-1 istället. Little hade sedan ett läge till i tredje perioden när han försökte gå köksvägen men Skellefteås målvakt Joacim Eriksson stod på huvudet och tog den pucken med:

– Ja det blev deras tur att få några psykologiskt viktiga mål där. Och väldigt små marginaler. Det är synd att vi inte har dom med oss.

Du har ju sett matcherna från sidan ett tag innan torsdagens match, vad säger du om spelet så här långt?
– Att jag tycker vi har ett bra spel och en bra tro på oss själva. Det är inget som är annorlunda så, det är samma go i laget som vi har haft förr men det som kan vara annorlunda är att det kommer ta längre tid än det har gjort tidigare att få ihop laget. Det blir ju så när man har en del nya spelare och en ny ledarstab. Vi måste ha lite tålamod för att få ihop spelet. Men jag tycker vi har bra driv i spelet och bra go i laget så jag är inte orolig, säger Stefan Johansson.

Och fortsätter:
– Vi gör en bra första, kommer inte upp riktigt i andra perioden, sedan i tredje så blir det ett ställningskrig med chanser åt båda hållen och vi fick väl vara nöjda (under matchen) med att vi ändå hade 2-1 inför tredje. Där kunde det ha gått hur som helst kände jag. Det var lite böljande hockey men det var ändå en välspelad match med chanser åt båda håll.

Frågan är dock om fansen har det tålamod som Johansson vädjar om. Efter åtta förluster på nio matcher finns så klart en del frustration bland AIK-fansen.

Vad vill du säga till dem Stefan?
– Att vi har en bra tro på oss själva i laget. Vi tror verkligen på det här och vi är inte oroliga. Vi vet att vi har ett bra lag, för det har vi! Men vi har haft en väldig otur med skador i början av säsongen. Trots det har vi bra driv, vi är med i matcherna och fast vi har förlorat så är vi ändå med. Det vore värre om vi hade varit helt borta i matcherna. Det är något mål, hit eller dit, som har skiljt i matcherna. Det är så lite som krävs för att vi ska få med oss poäng.

 Vad talar för att ni ska vända det här?
– Att vi tror på att vi kan vända det här. Det är det viktiga – att vi tror på det vi gör, sedan det andra som kommer utifrån det får man skaka av sig. Det viktiga är att vi i laget har en tro och det har vi även om det nog kommer ta lite längre tid att få ihop spelet än det har gjort tidigare. Så vi behöver ha tålamod, så länge vi har det och tror på det vi gör så är jag inte orolig att vi vänder det här.

Inga kommentarer: