onsdag 24 oktober 2012

Reideborn: " Vi ska vinna ändå, utan Gabbe"



 
( Reideborn. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Fyra vinster med Gabriel Landeskog men när Djurgården jagade femte raka blev det förlust mot Almtuna. Utan NHL-stjärnan på isen eftersom Landeskog var hemma med influensa.

– Men det är inte det som avgör utan det är bara att vi inte gör mål i första känner jag. Vi ska vinna ändå, utan Gabbe, säger Adam Reideborn.

Han höll nollan mot Asplöven senast, i sin första match i HockeyAllsvenskan för DIF men mot Almtuna blev det tre insläppta och det var en missnöjd målvakt som summerade matchen efteråt.

– Vi har ju matchen helt första halvan och ska väl göra en tre, fyra mål då tycker jag. Men vi gör inte mål då och de börjar spela upp sig i mitten av andra perioden och då får de ett power play och gör mål. Sedan tycker jag att de har sista perioden.


Almtuna såg mycket mer intresserade ut av att anfalla i tredje?
– Ja, jag vet inte varför det var så.

Vad sa ni egentligen inför tredje?
– Vi sa att vi skulle vinna matchen, det var bara det som gällde med dem tog tag i taktpinnen, det var de som pressade oss och då gjorde de ju mål också. Tyvärr.

Din egen insats?
– Klart det var sämre idag (än mot Almtuna senast). Mål ska man inte släppa in. Klart att något mål kanske kan gå in… men tre i samma match är för mycket. Tycker jag.

Vad säger du om de mål som du släppte in då?
– Första målet var en styrning som jag var lite passiv på, jag kom lite långt in i målet. Då styr han den bredvid mig och in. Andra målet, jag gör några bra räddningar innan men sedan får de upp den och skjuter direkt efter. Jag är inte med riktigt så går den stolpe in. Sista var väl skottpass från sidan, jag var lite passiv på den också. Kommer inte ut riktigt så får de in den lågt i hörnet. Ettan och trean kan jag ha tycker jag.


Men Reideborn höll också kvar Djurgården i matchen när Almtuna började ana vittringen av säsongens första hemmaseger i Gränby islada. En räddning som fastnade på näthinnan är ju den strax före Almtunas 2-2-kvittering:

– Jag tror det var backskott av någon snett höger om mig, tror jag, som skjuter på mitt vänsterben sedan går pucken rakt ut i slottet och då ska han bara slå in den ser det ut som så får jag ut ett ben lite turligt. Men jag tar pucken i alla fall. Det är det viktiga. Det är mitt jobb att ta pucken så det är inte så konstigt med det men sedan gör de mål direkt efter så det var surt. Det är ju alltid kul att göra bra räddningar men släpper man in mål direkt efter så är det nästan skitsamma, tycker jag.


Vad avgör då? Jämfört med förra matchen (vinst 4-0 mot Asplöven) till exempel.
– Då fick vi ju hål på dem och gjorde mål på våra chanser kände jag då. Och då fick de ingen press på oss. Nu fick vi inga mål och då kände väl Almtuna att de hade chans att slå oss. Då gjorde de mål också, säger Reideborn som känner Almtuna väl efter att ha spelat i klubben i de två senaste säsongerna före den här.

I Djurgården har det blivit tydligt att lagledningen valt Chet Pickard som förste målvakt och kanadensaren har stått i tolv av DIF:s fjorton matcher den här säsongen.

– Ja men alla lag väljer ju en etta, då kör man på det och jag har varit det (andra) innan så jag vet hur det funkar. Det gäller bara att jobba hårt på träningarna och lite hårdare till och med. Och se till att man är redo när man får chansen, säger Reideborn.


Är det svårt när man inte har fått spela så mycket (det här var andra matchen i allsvenskan för DIF) och spela?
– Första matchen var lite jobbig men det var i European Trophy så den är ju överspelad nu. Sedan fick jag ju hålla nollan i förra matchen så nu hade jag inget att skylla på.

Känner du press när du kommer in så här?
– Nej, den enda pressen man känner är att man ska vinna matchen. Det känner jag alltid så det är inget konstigt.

Det spelar ingen roll om du är etta eller tvåa för den sakens skull?
– Nej, det är bara vinna matchen som gäller. Det är inget speciellt om man får stå lite eller mycket. Det är bara vinna som gäller.


Finns det något i dagens match du är nöjd med då?
– Ja… eller nej. En förlust kan man aldrig vara nöjd med. Det var ju några snygga räddningar men en förlust är det svårt att vara glad över.

Men det kan ju finnas detaljer man har gjort bra trots att man förlorar?
– Ja och det kändes helt okej under delar av matchen som vi fem mot trean på slutet så spelet sitter där, sedan är det några mål som jag ska ta bara tycker jag.

I början av matchen hände för övrigt en liten crazy grej. En av linjemännen ramlade och rammade både utespelare och Reideborn som ett bowlingklot där färden slutade inne i målet.

– Jag såg inte vad som hände men jag hörde att han missade att bromsa eller något och körde in i mig…

Han klippte benen på dig?
– Ja men det gjorde inte ont så det var lugnt

Vad sa du till honom när han låg där i nätet?
– Ingenting, båda två skrattade bara. Det var inte så farligt.

7 kommentarer:

Pluggen sa...

Ja, det VORE ju trevligt om DIF kunde vinna även utan Landeskog, men tydligen inte! Det är bara att hoppas att lockouten blir långvarig! Det verkar ju som att DIF inte har lärt sig ett SK*T sen förra säsongen, finns det någon plan för vad DIF tänker göra? Ta in en mental coach eller byta tränare eller båda delarna?

Marie Hallman sa...

Pluggen: Håll tummarna för att det var en engågnsföretelse...vi får se vad som händer om spelet kommer igång där borta.

Pelle sa...

Härligt att gnagaren Reideborn ser till att släppa in så många mål att dif åker på en förlust. Bra jobbat. Vi har folk utsända överallt för att förstöra eller förgöra se bara på fotbollsallsvenskan, där vi har Stahre utsänd i Göteborg, där han först bromsat sitt eget lag så att man inte är med i guldstriden och sedan ser till att ta poäng av toppkonkurrenterna. Ni kan garantera att Malmö med Norling i spetsen lägger sig i sista matchen på Råsunda också. Samma sak här. Reideborn är utsänd av oss för att åsamka dif så mycket skada han bara kan och se till att laget missar både playoff och kvalserie.

Anonym sa...

Pelle, tyvärr, Reideborn är omvänd, han gjorde en mycket fin insats mot Asplöven, inte hans fel att det blev torsk mot Almtuna.

Tycker DIF:s stora problem är slarvet i uppspelen. Det blir stress direkt, kylan lyser med sin frånvaro och det ser mycket nonchalant ut från många håll, inte minst Erik Gustafssons. Varför kan inte Challe eller de äldre, mer rutinerade, spelarna få ordning på nonchalansen? Sedan har vi även ett stort problem i anfallszon, vi måste gå mer rakt mot mål, utmana back. DIF ska ner i sarghörnorna och rulla runt, men det är ingen som går på det längre, inte förra året och inte i år. Motståndarna släpper ner en kille som rör runt tillsammans med DIF:arna, resten väntar bara på att pucken ska komma ut. Ingen överraskning. Är det bara vi på läktarna som ser det!? Kom igen nu Challe, ta tag i problemen!
/Brasse

Marie Hallman sa...

Pelle: Du har en skruv lös. Och var var du när Reideborn höll nollan i matchen före, mot Asplöven?

Brasse: Ja det funkar inte alla gånger, men det funkar med Gabbe. Kanske för att han har farten som krävs?

Anonym sa...

Marie, skrattade gott åt din kommentar "Pelle: Du har en skruv lös."
Klockrent!

Kan nästan se din min av trötthet till Pelle´s inlägg :))

/Centh

Anonym sa...

Omvänd? Jag tror order du söker marie är smittad.