måndag 8 oktober 2012

Gozzi: " Vi har ingen ambition att ta in några spelare just nu"



(AIK avvaktar med att ta in spelare. FOTO JESPERZERMAN.SE/ARKIV)

Det har ju gått en del rykten om bland andra Hannula, Umicevic, Huselius med fler till AIK. Jag tog ett snack med Gozzi under helgen i just det ämnet.

Så här säger Gozzi om:


... om de rykten som går kring Mika Hannula och AIK:
– Det är bara rykten, vi har ingen ambition just nu att ta in några spelare just nu.

Överhuvudtaget?
– Inte just i dag, nej.

Snackar ni med Hannula?
– Nej.

Hur långt sträcker sig den ambitionen, att inte ta in någon ”just i dag”?
– Det får vi se.

… att AIK ska ha pratat med Dragan Umicevic i början av säsongen?
– Nja, nej, vi har inte pratat så. Eller de har lyssnat sig för och säger man att det är en dialog så tja. Då är det så.

Är det agenten som hört av sig?
– Ja.

Hur aktiva är ni på marknaden?
– Det är som vanligt, jag lyssnar och kollar vad som finns ledigt. Det är inte mer än vanligt vad man håller sig ajour om vad som finns och allt sånt där.

… Andra börjat plocka in NHL-spelare, så varför funderar inte AIK på att ta in någon oavsett var de kommer ifrån?
– När det gäller NHL-förstärkningar så är det ju som du vet så att vi har sagt att vi inte tar in några korttidskontrakt. Och det är där vi står.

Men det har ju andra brutit nu?
– Då får det stå för dem.

Varför gör inte ni också då?
– Nämen det är en fråga som vi har tagit uppifrån styrelse och rakt ner att vi inte ska göra. Det är hela AIK hockey som tycker så.

Vad krävs för att ni ska bryta det beslutet?
– Att det blir en lockout som gäller hela säsongen.

Men om ni ser att ännu fler lag börjar plocka in spelare?
– Ja jag kan inte svara på det i dag. Vårat förhållande till det är att vi inte tar in spelare på korttidskontrakt.

… om vad som ska sägas i lockoutfrågan för att AIK ska känna att det handlar om en lockout hela säsongen?
– Det är mycket enkelt, då ska de kunna vara här hela säsongen. Tar man inte in på korttid så ska de vara här hela säsongen. Inte hela säsongen – det är korttidskontrakt, så är det för de flesta.

… om hur det går med Kristian Huselius?
– Det går framåt, han tränar på och kommer säkert vara lite på is den här veckan som kommer.

Hur ligger ni till där?
– Det beror på. Det är inget som är bestämt än eller sådär men självklart ligger vi med där men jag kan inte svara på hur bra vi ligger till. Det vet jag inte, det är det bara han själv som kan svara på.

Där kan ju NHL-konflikten spela er lite i händer då? Dels för att det inte finns någon NHL-säsong att åka tillbaka till just nu och dels för att utbudet av NHL-spelare är så stort att alla inte slåss om Huselius på samma sätt som man skulle ha gjort annars?
– Nej så är det ju, vi får se.

Men ni har inte börjat snacka kontrakt med honom då?
– Nej han vill ju, precis som vi har sagt hela resan här att han vill först ta reda på hur hans kropp reagerar när han börjar träna hårt och så, och om han kan köra eller inte. Han vet ju fortfarande inte… alltifrån om han ska sluta med hockey eller om han ska spela här eller KHL eller var det blir.

Men man kan ju ha ett letter of intent att blir han bra så blir det si och så och så vidare?
– Ja men vi har inte velat ha det så, vi har den dealen med honom att han tränar och känner efter när han är med här och tränar och så har vi en dialog självklart men. Det är allt

10 kommentarer:

Malkolm sa...

Bra intervju och som vanligt är Gozzi fåordig åt det negativa hållet. Ser han inte samma sak som vi ser att det MÅSTE in nya och starka namn om vi ska rädda upp säsongen, korttidskontrakt eller inte? Det verkar inte så.

Sen kan man ju undra hur han resonerar kring Viktor Fasth. Borde han inte vara angelägen om att plocka in honom innan han också blir klassad som en judas som toffel-Rosén är och skriver på för Växjö...

Och Gozzi säger ju emot sig själv. AIK har ju redan en lockoutspelare med i truppen, Nicklas Jensen.

Marie Hallman sa...

Malcom: Tack :) Man får väl ta det under kontot håller masken. Jag tror nog att AIK letar mer än de vill berätta efter bra spelare. Men Jensen är däremot ingen lockoutspelare. DÄr var det klart med kontrakt långt innan lockouten blev klar. Han är på lån från Vancouver och är tänkt att vara här hela säsongen, är inte lockoutad och här på korttidskontrakt. Det är väl det som är skillnaden.

Mathias sa...

En sak Malkolm, VIKTOR FASTH kommer ALDRIG betraktas som en judas. Aldrig. Oavsett. Det enda som kan göra att han betraktas som judas är om han skriver på för Dif.

Sedan kan jag säga att det skulle svida enormt om han gick till kommunen.. Förlåt Växjö el. Annat ES lag.

Bra intervju Marie. Haha, musslan Gozzi kan inte vara så rolig att intervjua ;-)

Malkolm sa...

Marie: Visst borde man kunna se Jensen som en lockoutspelare eftersom han drar över pölen samma dag som lockouten upphör, inte minst för att Vancouver vill testa honom på sin camp inför säsongen som inte blev av. AIK lånar honom tillsvidare så länge lockouten pågår och Vancouver inte är i behov av honom.

Mathias: Åja. Med tanke på Växjös agerande kring Rosén så är den klubben minst lika hatad som slipsarna från östermalm som inte ens spelar i samma serie som oss.

Marie Hallman sa...

Mathias: GOzzi var väldigt nöjd efteråt just med att han inte sagt något.... elände påpekade jag!

Malcolm: Men så är det inte. Jensen skrev redan innan lockouten på ett kontrakt som gäller säsongen ut. Tanken var först att han skulle till vancouver på camp och sedan skulle beslut tas men det där ändrades coh vancouver bestämde sig för att det är bättre för honom att stanna här oavsett. Så han drar inte - enligt vad AIK har sagt i alla fall - direkt när lockouten är slut

Rickard sa...

Malkolm, jag vet inte om du förstår läget ordentligt: Aik har inga pengar. Aik har ingen publik. Aik har inga pengar till kampanjer för att locka mer publik. Aik ligger toksist i Elitserien. Gozzi har enligt uppgift svårt att sova om nätterna.

Det sista han har tid med just nu är att kolla runt bland lockoutade NHL-spelare, det faller på sin egen orimlighet. Bara tanken är skrattretande. Han har fullt sjå att försöka hålla huvudet ovanför vattenytan, och vattnet stiger för varje dag som går...

Anonym sa...

Rickard din ärkepajas. Det är bara djurparkare och annan ohyra som skriver AIK med små bokstäver - ingen bryr sig om ditt trollande m.a.o.

Tycker personligen att det är trist att Gozzi är så fåordig men det är en sak som vi lärt oss att leva med. Tiden får se om han bara rullar tummarna på Ritorp eller om vi får in en förstärkning eller två (som vi nog onekligen skulle kunna behöva).

Anonym sa...

Avgå Gozzi! Du har inte gjort ditt jobb.

Rickard sa...

Anonym: Må hända att jag inte delar dina lagsympatier men ändock; vilket av mina påståenden tycker du faller under trollande?

*Att Aik:s ekonomi är körd i botten är ingen hemlighet och Panaxias konkurs gör inte läget mindre prekärt direkt

*Aik har överlägset minst beläggning i Elitserien på cirka 52% av arenakapaciteten

*Eftersom ekonomin bevisligen är knaper går det inte att locka publik genom annat än facebook/internet

*Alltjämt sist i Elitserien efter ny förlust

Det här är kalla fakta och inget trollande. Det enda jag inte kan styrka är Gozzis sömnvanor eftersom jag hört det ryktesvägen och inte från honom själv, men hur hade du själv sovit om du var i samma position? Det är alltså sannolikt inte så att Gozzi sitter och rullar tummarna utan att han har ekonomiska bränder att släcka eftersom supportrarna som påstår sig älska föreningen fullständigt skiter i den (lex Hammarby Hockey).

Men det är klart; skulle han bara få tummen ur och värva Viktor Fasth, Datsyuk och Sidney Crosby så hade ju läget varit annorlunda!

Marie Hallman sa...

Att Gozzi sliter som fan kan jag intyga, det är inte så att han sitter och rullr tummarna. Sedan måste man ha pengar för att värva. Varför man håller så benhårt på den här "överenskommelsen" vet jag inte men det kanske är ett bra argument när man inte har pengar till att värva. Min spekulation, inte belagd fakta, men det är vad jag tror.