tisdag 2 oktober 2012

Gameday! AIK-Rögle


Match nummer åtta för AIK som bara måste börja hitta rätt nu. Inte hitta rätt stundtals utan hitta en hög nivå en hel match ut.

Att Dick Tärnström har ryggproblem har skapat osäkerhet i laget. Inte för att spelarna åker runt och oroar sig utan för att han har varit med i alldeles för få matcher och även tvingats kliva av.

Med Stefan Johansson borta med handskada dessutom har försvaret till slut vägt för lätt, uppspelen har blivit av dålig kvalitet och sedan är den onda spiralen i gång.

Nu kommer artistskattespelaren Josh MacNevin in i laget. Josh pendlade förra säsongen mellan högt och lågt men han har visat tidigare att han kan bidra med stabilt spel samt styra upp pp och efter den halvdanna säsongen senast borde han vara sugen på att ta ett steg upp i sitt spel.

Viljan finns i alla fall garanterat, Josh MacNevin är uppfödd på kanadensiskt jävlar anamma så är bara formen god så bör han stärka försvaret.

Bland forwards saknas bland andra Fredrik Hynning och Patric Blomdahl, de ersätts av en juniorkedja med  David Lillieström, Christoffer Gozzi och Rasmus Holmén, på backen får en annan junior chansen nämligen 18-årige Michael Lindqvist som hämtas från J20-laget.

Jag har varit i Mora med Anze och Gasper Kopitar hela dagen (inslag till Viasat) och sitter och skriver det här i bilen (passagerarsidan såklart) när matchen börjar men jag hoppas hinna hem och se lite av matchen på tvn och ska även försöka ringa någon i laget efteråt.

Inga kommentarer: