söndag 28 oktober 2012

Fredrik Carlsson: " Helt uppriktigt, det går inte att glädjas åt det"



 
 Äntligen mål, men sedan förlust., Tungt tyckte Fish, Foto: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK dominerade, AIKs defensiva back Fredrik Carlsson gjorde sitt livs första mål i en tävlingsmatch på seniornivå. Då rasade allt.

– Ja precis, när jag gjorde mål så tog alla ut segern i förskott… nej, utan vi började spela dåligt redan innan det. Är inte tillräckligt resoluta. Sedan kanske vi tror att vi har segern i hamn redan, fast vi bara har 2-0 i andra perioden. Men det är jäkligt konstigt om det är så, säger Carlsson.

Hans roll är inte att göra utan att förhindra mål. Men visst har han drömt om den perfekta kvällen när han äntligen får göra mål och att det målet hjälper AIK att vinna. Nu blev det - efter 255 serie, slutspels och kvalseriematcher samt ett antal träningsmatcher – mål äntligen. Men ingen seger och därför lyste besvikelsen ur ”Fish” ögon efter matchen.

– Det känns som att det var helt värdelöst, jag var så jäkla dålig i övrigt så det vägdes inte upp av mitt mål idag, säger han bestämt när han just klivit av isen.

Du är inte ens lite glad? Åt bara målet?
– Nej, helt uppriktigt det går inte att glädjas åt det. Jag skulle jättegärna vilja göra ett mål när vi vinner en match. Det här … det betyder ingenting. Inte i dag i alla fall, vi får se i morgon.

Vad är det som är så dåligt menar du?
– För egen del… jag vet inte. Jag är inte så aggressiv i försvarsspelet som jag vill vara och jag vet inte, det är… bara jobba vidare så kommer det väl. Och det hänger väl ihop med lagets insats. Första perioden tycker jag är ganska bra. Men sedan är vi inte där helt enkelt, vi gör inte jobbet. Det är för dåligt.

Och vad händer sedan då, efter ditt mål?
– Jag vet inte för jag tycker egentligen att det är redan från första sekund i andra som det är dåligt. Sedan … det är svårt att svara på. Det är inte underskattning eller överskattning eller något sånt där. Men det sätter sig i huvudet. Vi har gjort ganska många dåliga andraperioder och det gäller att vi ändrar på det och jobbar extra hårt i andra perioden, säger Carlsson.

(FOTOWWW.JESPERZERMAN.SE)

Men om vi backar till det där målet efter 5.46 av andra perioden när det nu änteligen blev mål:

– Jag tror pucken gick in vid sidan om. Det var nog bra skymning för annars är det inget svårt att ta den där ärtbössan…

Du stod och höll i pucken länge?
– Ja det var Steff (Stefan Johansson) som stod på andra sidan och skrek så jag funderade på att passa honom men det var ju tur att jag sköt själv.

Var det så här du hade förväntat dig att målet skulle se ut?
– Ja det får jag nog säga inget speciellt, lägga pucken på mål och så lite skymning så att den går in. Det var väl inget särskilt så även om jag hade hoppats på något snyggare, säger Carlsson med ett snett leende.

(FOTOWWW.JESPERZERMAN.SE)

Och det var många som unnade honom målet, hela publiken stämde upp i en stående ovation samtidigt som lagkamraterna jublade som tokiga.

– Det och publikens reaktioner var det som gladde mig mest. Målet var ju roligt det med men det som gladde mig allra mest var att se alla reaktioner efteråt. Det här har väl publiken kanske också väntat på. Jag önskar bara att det hade varit i samband med en vinst så att de hade haft lite roliga minnen att ta med sig härifrån.

Vad sa lagkompisarna?
– Det var väl Steff som var där först, tyckte det var roligt att jag sköt ett gammalt hederligt dragskott det är inte så många som gör det numera men annars så skrek de mest. De var väl chockade och glada på en och samma gång. Men just nu är det omöjligt att glädjas åt det för mig.

Kommer du att spara pucken?
– Jag vet inte… jag fick den men… för mig är det viktigaste att spela bra defensivt så för mig är inte det här lika viktigt som det är för resten av lagkamraterna, de har nästan sett fram emot det mer än vad jag har gjort

Och just defensiven brast som sagt totalt efter Carlssons omtalade första fullträff

– Jag vet inte om vi tog för givet bara för att jag gjorde mål… men redan från start så slarvar vi, dräller med pucken och är inte tillräckligt aggressiva. Tyvärr så gör vi ingen bra match. Och tyvärr så är vi inte så bra som vi ska vara., säger Carlsson och fortsätter:

– Om jag tittar på min egen insats så har det varit lite dåligt tre matcher i rad, inte tillräckligt resolut, med att få ut pucken. Tänker jag någon halv minut extra så tar de pucken ifrån mig så det gäller att bättra sig och det hör ju ihop med hela laget att vi måste få ut pucken snabbare och få lite snabbare anfall.

(Hyllad av publiken och hyllade alla i den tillbaka. FOTOWWW.JESPERZERMAN.SE)
 
Det här är tredje svängiga matchen i rad, ni har nästan vänt ett underläge mot HV71, ni ledde stort men tappade nästan ledningen mot Modo och nu det här. Är det tillfälligheter?
– Ja det är väl det kanske. Men jag skulle gärna vilja att vi stärkte upp försvarsspelet och att vi spelade som vi gjorde för ett par, tre omgångar då vi spelade riktigt bra defensivt.

Då ni bara släppte in två mål på tre och en halv match ungefär?
– Ja jag som defensiv spelare ser ju hellre att det är så än att vi vinner med 5-4

En annan sak som inte funkade var power play. AIK hade fem pp i första perioden men sköt ändå bara nio skott precis som Frölunda och gjorde bara mål i ett de fem överlägena där det blev mer snurr än effektivt pp:

– Ja det blir kanske så. När man får många power play sådär så tar man liksom för givet att det ska bli mål och åker runt. När man bara får ett pp då blir det lite mer att man försöker ta pucken på mål och försöker göra något bra av situationen. Men här när man får fler så blir man så van vid att ha det så att man bara lirar runt pucken kanske. Det är väl enda förklaringen jag kan ha. Sedan går tempot ner i power play det kanske störde.

Å andra sidan var ni en pinne från slutspelsplats innan matchen:
– Ja det borde ju bara motivera en ännu mer och inte vara något negativt. Jag tycker att det är så i början, vi är lite mer laddade. De backar hem lite. Då borde vi utnyttja det ännu mer när vi får 1-0. Men jag vet inte om det är power play som rycker isär det. Nu är det väl dumt att klaga på att man får power play men… ja så blev det.

Vid Frölundas femte mål ramlade dessutom alla AIKs utespelare på isen såg det ut som?
– Ja det är för dåligt. Mina skridskor glider iväg, jag försöker få pucken med mig med en hand, sedan kommer någon och ramlar och det är bara kalabalik. Det är väl så det har sett ut hela dagen tyvärr.



Inga kommentarer: