fredag 26 oktober 2012

DJURGÅRDEN- TROJA LJUNGBY 2–3 (1-2, 0-1, 1-0)



 
(Ölvestad försöker komma bakom Trojas försvar. Gick inte. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Matchen: MM
Målvakterna: Chet Pickard, DIF 86,96 % och Christoffer Bengtsberg, Troja Ljungby, 87,50 %
Publik: 5 034
Domare:Wolmer Edqvist

BÄST I DIF
MMM Gabriel Landeskog, f
MM Tim Eriksson, f
M Chet Pickard, mv

BÄST I TROJA LJUNGBY: Robin Dahlström, f.

FÖRSTA PERIODEN

 
 (Dustin Johner gjorde mål i comebacken efter skada. FOTO DANIEL PETTERSSON)

Djurgården fick tillbaka Gabriel Landeskog, Dustin Johner och Fredrik Bremberg i spel. Hela trion saknades senast men var nu tillbaka och på isen tillsammans. Eftersom det finns lite för många forwards hamnar någon vid sidan av, mot Troja fick Marcus Sörensen sitta på läktaren

Elias Granath som klev av senast - igen -  var däremot inte med. Han fick ju egentligen en smäll för ett par matcher sedan och borde kanske inte ha spelat  mot Almtuna men tog några byten och klev som sagt av då. Och var inte med nu. Det var däremot Chet Pickard som var tillbaka i målet.

…Fin chans av Tim Eriksson direkt med ett litet lurigt skott som var nära att glida in under målvakten.

…Tidigt pp för DIF också då Robert Dowd inte hängde med och åkte ut för interference redan efter 1.39.

 (Tidig 1-0-glädje FOTO DANIEL PETTERSSON)

… 1-0 (2.20) Dustin Johner (Kim Lennhammer) Spel 5 mot 4. Skott från blå, ett par returer där Johner dyker in i slottet och vevar in den sista.

…Djurgården låg på hårt direkt efter målet och tvingade fram en utvisning till, nu på DIFbekantingen Calle Gustavsson.

… Men i det överläget gick det inte alls lika bra för hemmalaget, istället hade Robin Dahlström en puck som strök strax utanför DIF-kassen. Och direkt efter att Troja blivit fulltaliga kom kvitteringen.

…1-2 (4.57) Joel Johansson (Robert Dowd) Dows åker ner bakom målet, ser att det är oceaner av öppen is framför Pickard samtidigt som två Trojaspelare kommer åkande, spelar in pucken till Joel Johansson som bara har att smälla in kvitteringen.

 …Riktigt vasst skott av David Lidström halvvägs in i första men lite för öppen sikt för att Bengtsberg skulle missa den.

… Man ska inte tro att man kan stå och lägga pucken tillrätta framför Troja Ljungbys mål. Det försökte Henrik Eriksson när han fick en fin pass in i slottet men han fälldes – utan åtgärd- direkt när han försökte snurra runt och lägga tillrätta pucken på bladet. Sedan vara det bara backchecka utav helvete då Troja kontrade istället.

 (Troja ökar på. FOTO DANIEL PETTERSSON)

1-2 (18.17) Jacob Berglund (Robin Dahlström, Istvan Bartalis) Dahlström går runt målet, är stark där och trycker in pucken vid främre stolpen. Trodde jag men det var tydligen Berglund som var sist på pucken.

…Troja gick verkligen all in på att spela fysiskt. Kalla det grishockey om ni vill. Och det gillar uppenbarligen inte Djurgårdsspelarna. Inte så snyggt kanske men mycket hjärta, mycket uppoffring för varandra och uppenbarligen effektivt.

 (FOTO DANIEL PETTERSSON)

ANDRA PERIODEN
…Andra inleddes ungefär som första avslutades med ett aggressivt, tungt Troja i attack efter attack samtidigt som Djurgården mest slog ifrån sig.
(Chet Pickard fick pucken på mindre skönt ställe.  FOTO SARAH CARLSSON)

… Efter fem minuter sköt Jacob Berglund ett hårt skott som tog illa på Chet Pickard. Vet inte var han fick det riktigt men han lågtdubbelvikt ett tag, snackade lite med Djurgårdens läkare innan han ställde sig i målet och körde vidare.

…Publiken tröttnade någonstans där och började sjunga vakna Djurgården men DIF gjorde det lite för svårt för sig. Det är ju inte så att de inte vill utan det blir nästan för överambitiöst och tillkrånglat i stället.

…Det var allt annat än lagspel från Djurgårdens sida första tio i andra, många ensamma försök att vända matchen men det funkade inte alls. 

 (Challe Berglund utnyttjar powerbreaket för att samla laget. FOTO DANIEL PETTERSSON)

…Under powerbreaket som kom efter tio minuter passade Challe på att samla laget, ritade något på taktiktavlan, förmodligen ett försök att få till någon slags gemensamt spel.

…Två mot ett för DIF kort efter det, skott Timmy Pettersson men Alexander Wennberg kom inte rätt vänd där och fick inte ordning på pucken.

 (Lidström försöker smyga förbi. FOTO SARAH CARLSSON) 

…Känns ändå som det blev lite mer sammanhållet lag efter snacket i powerbreaket. Gabbe Landeskog hade dessutom ett skott i stolpens utsida, när han försökte lägga in pucken i slottet från kanten.

…Micke Holmqvist fick ett gyllene läge från ingenting men var lite för ivrig och lyfte pucken över istället.

…Utvisning på Murray i slutet av andra. Där det väl borde ha blivit en tvåa vardera då en spelare (missade vem tyvärr)satte upp en klubba i ansiktet på Murray, som gav igen och då blåste domaren. Avancerat att missa första läget där måste jag säga även om Murray så klart inte skulle ha gett igen heller.

… Den domarblundern blev dyrbar för DIF.

…1-3 (17.11) Mattias Åkesson (Mattias Nilsson, Markus Nilsson) Skott från blå, retur och då var Åkesson där och petade in trean.


TREDJE PERIODEN

(Dustin Johner har något att säga till Wolmer. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

…Jag brukar inte klaga på domaren men alltså… om vi säger så här. Det var lika illa åt båda håll. DIF hade en hel del otur med märkliga domslut men hade även lite tur i det lotteriet efter fem minuter av tredje. Borde ha blivit en straff för Troja då men det blev ”bara” en utvisning när Henrik Eriksson (tror jag det var) kom fri och hakades minst sagt tydligt av Kim Lennhammer.

…Pickard var för övrigt bra med på det friläget och petade undan pucken. Den där upphakningen kändes rätt onödig och gjorde att DIF tappade ytterligare tid i sin jakt på en upphämtning.

…Scenariot i tredje var annars tillbaka till det innan Djurgårdens timeout. Troja gick på hörntänderna och sköt ur alla möjliga och omöjliga vinklar. Bland annat hade Micke Ahlén ett skott som Pickard styrde ut.

…Djurgården var mest splittrade igen, visst kom det något bra skott som av Timmy Pettersson en bit in i tredje. Där studsade pucken på Bengtsberg och med lite tur hade den trillat in men den studsade givetvis ut.

( FOTO SARAH CARLSSON) 

…Samtidigt kändes det som att Troja bara öste enligt modellen inget att förlora medan Djurgården såg nästan lika pressade ut som i kvalserien. Ja ni hajar.

… Och när Jimmie Ölvestad kom i en snabb och fin åkning längs högerkanten, bröt in framför Trojamålet då kastade sig samtliga bortaspelare in i målgården och det blev bara en enda stor hög av alltihop. Inte lätt att göra mål då.

( Omsvärmad Ölvestad FOTO SARAH CARLSSON)

…Och lite typiskt var det väl att när Kim Lennhammer väl fick på en kanonrökare så studsade den via Bengtsbergs skridsko och …. Ut. Givetvis.

…Bra skott av Ottosson också ett par minuter senare. Sock dock gick via Bengtsbergs magplatta och ut. Så klart.

 
(Fullt fokus på isen. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

…Djurgården fick pp efter knappt tretton minuter. Men det överläget var inget att skriva hem om. Spelarna krockade, tappade pucken och passade fel. Kändes som en mental härdsmälta a la Harrisburg var på ingång.

…Men just som Troja blev fulltaliga gjorde faktiskt DIF mål.

…2-3 (15.26) Tim Eriksson (Pontus Åberg) Pucken hamnade i slottet, Christian Eklund slet som en galärslav för att få in ett par returer, Eriksson anslöt och fick till slut in pucken.

… Fredrik Bremberg såg inte heller ut att trivas men fick ett kalasläge med 16.55 på klockan i tredje och träffade målramen.

…Djurgården tog timeout efter 18.05 av tredje. Det hjälpte inte. När klockan stod på 18.37 plockade man målvakten. Tim Eriksson trampade till sig utrymme, snurrade upp ett gäng spelare men dessa var sedan snabba att ställa sig framför eget mål så när skottet kom gick det rätt in i gröten av rödvita.

 (Tungt för DIF när Troja firar 3-1.  FOTO JOHANNA LUNDBERG)

…Nära att Troja satte en puck i tom kasse i slutminuten men den gled utanför mot alla odds.

…Gabriel Landeskog stod för matchens sista forcering men hade ettrig uppvaktning och lackade efter slutsignalen så pass att det blev fight nere vid utvisningsbåset. Samtliga spelare – från båda lagen – anslöt men de flesta nöjde sig med att titta på. Det hela slutade med 2+2+10 för Landeskog för roughing x 2 och en abuse of officials.  

 (Landeskog mitt i Trojasmeten FOTO SARAH CARLSSON) 

...Sammanfattningsvis måste jag säga att Troja valde helt rätt taktik. Man lämnade finspelet i Ljungby och gick all in på att spela toklojalt och sjukt uppoffrande för laget framför båda målen. Det lönade sig. Tror inte jag sett så slutkörda spelare lämna Hovet ever. Alla rödvita var glada men såg totalt tömda ut. Thats a winner.

SKOTTEN I MATCHEN: 16-23 (9-5, 2-9, 5-9)

6 kommentarer:

Hans sa...

Alltså, jag brukar inte vara skadeglad här men nu måste jag bara få småle lite. Skulle inte difgården bara "promenera" genom allsvenska i år? :)

Johan sa...

Det har vi aldrig hävdat.

Nicke sa...

Länge sen jag skrev här nu men kände för att skriva av mig lite.

Ja alltså vad ska man säga.

Klarar man inte av att motivera sig förens när man ligger under med ett par mål och det är 10 min kvar av matchen så går det så här, ser ju likadant ut match efter match. Inte ens när DIF vinner så gör dem det övertygande.

Trodde botten var nådd förra säsongen men det här tar ju fan priset.

Igår fanns det en spelare som höll måttet och det var Ottosson (som vanligt) och möjligtvis Åberg det lilla han fick spela, resten ser ju ut som förvirrade 7 åringar på plan.

Egentligen vill man bara skita i det här men det går ju inte, så likt förbannat kommer man sitta där och pina sig igenom matchen mot SSK.

En ordentlig uppryckning önskas, tack!

Ha det gott!

//Nicke

Justus sa...

Förlust för dif. Sådärja. Ordningen återställd igen till det sätt det ska vara efter några onormala omgångar.
Ner och upp. Upp och ner. Dif ser vi aldrig mer!

Steffe sa...

Skott från blå och retur på trojas 3-1-mål? Var du och handlade korv då? Du såg uppenbarligen inte det målet..

Marie Hallman sa...

Hans: Det är media och inte Djurgården eller deras fans som hävdat det.

Johan: Sant!

Nicke:Förstår frustrationen, håller med om Otto och Åberg. Borde kanske gett ett M till Otto, hm.

Justus: Lite ödmjukhet är aldrig fel annars får man det man spottar på andra i fejan förr eller senare.

Steffe: Tack för din åsikt